ROCCAT Leadr

Hunajaa hiirikädelle – Testissä ROCCAT Leadr -pelihiiri

Kilpailu on kovaa myös laadukkaampien pelihiirten markkinoilla. ROCCAT Leadr tuli apajille kovin lupauksin ja piti ne.

Hunajaa hiirikädelle

Laadun huomaa jo heti paketista ottaessa. Hiiri näyttää ja tuntuu jämäkältä käteen, eivätkä napit narise tai saumat natise. Myös tyylikäs lataustelakka on mukavan jämerä ja asettuu pöydälle tai koneen päälle mukavasti. Käyttöönottokin sujuu melko vaivattomasti, joskin johtoa täytyy pari kertaa vaihdella hiiren ja telakan välillä asennuksen aikana. Pieni miinus tulee hiiren keskiosan mattapinnasta, joka paljastaa ikävästi rasvaiset sormenjäljet.

Hiiri istuu keskikokoiseen miehen käteen kerrassaan loistavasti. Sormet asettuvat luontevasti paikalleen, ja näppäimet ovat juuri oikeilla paikoilla. 14 nappia on paljon, mutta niiden painaminen ei vaadi suuria akrobaattisia suorituksia.

Mainospuheiden mukaan Leadr’n langaton teknologia suoriutuu tehtävistään yhtä hyvin kuin langallinen hiiri. ”Olematon viive ja salamannopeat komennot”, mainosmiehet virkkovat. Lupaukset tuntuvat pitävän paikkansa, sillä pitkän testijakson aikana toiminnassa ei ilmennyt moitteen sanaa, pyöripä koneessa sitten nopeatempoinen räiskintä tai verkkainen managerointi. Akun kestokin vastaa lupauksia ja asettuu sinne 20 tunnin tietämille. Akun varauksen näkee kätevästi telakan alareunassa olevista palkeista, eikä tilannetta tarvitse lähteä ihmettelemään valikoista tai arvioida muistin varassa.

Käytännön toimivuuden lisäksi Leadr loistaa muokattavuudellaan. Swarm-ohjelmiston avulla nappien komennot voi määrittää mieleisekseen, ja Easy-Shift[+] -näppäimen avulla toiminnot tuplaantuvat. Myös valmiiksi määriteltyjen näppäinprofiilien vaihto onnistuu lennosta. Osoittimen herkkyyttä puolestaan voi säätää sadan DPI:n tarkkuudella välillä 100-12000, minkä lisäksi tarjolla on omat säätönsä niin vaakakallistukselle kuin tuplaklikkauksellekin.

16,8 miljoonaa väriä sekä erilaiset moodit takaavat visuaalisen miellyttävyyden ja siimahännän löytyvyyden pimeässä. Vilkkuvista valoista pitävät saavat hiirestään kunnon diskomenijän, ja perinteisemmän tyylin ystävät voivat sammuttaa moiset höpötykset kokonaan. Valoja ei onneksi ole häiritsevästi, vaan vain rulla ja etualalla oleva Roccat-logo valaistuvat.

Halvimmillaan ROCCAT Leadr irtoaa tällä hetkellä 125 eurolla, mikä tuntuu laatuun nähden varsin kohtuulliselta. Kyseessä on loistava langaton pelihiiri, jonka poimittuaan ei muihin hiirulaisiin tahdo enää tarttua.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi