Hustle Kings (PSN)


Julkaisija: SCEE Kehittäjä: VooFoo Studios
Julkaisupäivä: 22.12.2009 Lajityyppi: Urheilupelit
Pelaajia: 1-8 Verkkotuki: Moninpeli, tuloslistat, lisämateriaali
Hinta: 7,95€ PEGI-suositus: 3+
Koko: 700 Mt
Muuta: Kiitokset arvostelukappaleesta Nordisk Filmille.

   
Pool on muiden biljardipelien tapaan mukavaa ja rentoa ajanvietettä, mutta kovin monella ei ole mahdollisuutta harrastaa lajia kotinsa rauhassa. Mikäli jonottaminen lähikuppilan ainoalle biljardipöydälle ei kiinnosta, on vaihtoehtona virtuaaliversiot kotikonsoleilla. Näistä Hustle Kings on varsin näppärä ja toimiva näkemys poolin hienouksiin. Hustle Kings sisältää runsaan valikoiman erilaisia pool-pelejä. Perinteisten 8-pallon, 9-pallon ja 14.1:n eli straight poolin lisäksi pelissä voi haastaa toisen pelaajan tai tietokoneen mustassa pallossa, killerissä ja cut throatissa. Jotkut peleistä mahdollistavat useamman kuin kahden pelaajan osanoton. Lisäksi taitojaan voi kokeilla monenlaisilla trikkilyönneillä, jotka onnistuessaan ovat todella näyttäviä ja palkitsevia. Ideana näissä on yleensä tyylikäs pussitus lyömällä kiveen hieno kierre, pomppu tai molemmat.

Vallin kautta pussiin

Juuri pelattavuus ja mahdollisuus monipuolisiin lyönteihin erottaa Hustle Kingsin muista virtuaalibiliksistä. Lyöntiään voi säätää kaikin kuviteltavissa olevin keinoin. Kööllä voi vapaasti tähdätä kiveä mihin kohtaan tahansa, minkä lisäksi myös lyöntikulmaa voi vaihtaa. Kiveä voi lyödä vaikka suoraan sen päältä, mikä mahdollistaa kaikkein haastavimmat kierteet. Pelaajaa avitetaan viivoilla, jotka ennustavat pallojen liikkeet suunnitellun lyönnin perusteella. Haastavuutta voi lisätä lyhentämällä viivoja tai ottamalla ne kokonaan pois käytöstä. Ne eivät kuitenkaan helpota peliä liiaksi, koska lyönnin onnistuminen suunnitelman mukaisesti on oma haasteensa. Kiven lyöminen suoraan toiseen palloon on helppoa, mutta haastavan kierteen lisääminen tai vaikkapa vallilyönti pudottaa onnistumismahdollisuutta radikaalisti. Pelissä on kaksi eri menetelmää lyömiseen: joko analogisesti tatin avulla tai vanhojen golf-pelien tyyli, jolloin nappia pitää painaa oikeaan aikaan. Lyönnin haastavuus vaikuttaa suoraan siihen, miten helppo se on toteuttaa: napilla lyötäessä ajoitus on vaikeampaa ja tattia käytettäessä vaaditaan tarkkaa peukalonliikettä.

Pidä kööstä huolta

Lyöntiä voi helpottaa lisäämällä kepin nokkaan liitua, joten Hustle Kings on suorastaan simulaatiotason katsaus poolin maailmaan. Graafista toteutusta ei ole uhrattu pelattavuudelle, vaan peli näyttää tyylikkäältä. Myös peliympäristöön on panostettu, sillä pöytää voi tarkastella eri kulmista peräti kolmella kameralla. Tosin pelihahmot puuttuvat pöydän ympäriltä tästäkin virtuaalibiljardista eikä mallinnetuissa bilishalleissa ole yleisöäkään. Ääniä ei pallojen kolinoiden ja taustamusiikin lisäksi pelissä juuri ole. Peli tarjoaa pitkäksi aikaa tekemistä sekä yksin- että moninpelinä. Kaverin voi haastaa joko samalla koneella tai verkossa. Lisäksi Hustle Kings tarjoaa uratilan, joka pitää sisällään monenlaisia kamppailuja tietokonetta vastaan sekä trikkilyöntejä. Peli kannattaa siis laittaa lataukseen, mikäli pool-pelit kiinnostavat.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi