Jokaisen Star Wars -nörtin märkä uni

Nimihirviö Star Wars Battlefront Rogue One: X-wing VR Mission tarjoilee Tähtien sotaa virtuaalitodellisuudessa. Itsenäisyyspäivänä julkaistu ilmainen lisäosa alustaa pian ensi-iltansa saavaa Rogue One -elokuvaa, joka puolestaan punoo yhteen Episodien III ja IV välistä aukkoa kaanonissa. Battlefront-kehittäjä DICEn sijaan kaahailupeleistään tunnetun Criterion Gamesin kehittämä pikku demo on hyvin pitkälti kaikkea sitä, mistä moni joka ikinen sarjan fani on lapsesta saakka unelmoinut.

X-siipisellä lentely vaatii alkuperäisen Battlefrontin ja PlayStation VR -laitteet. Move-kapuloita ei tarvita, sillä ohjaus hanskataan DualShockilla.

VR-kokemus aloitetaan valokuvastudiomaisesta lennokkihallista, jossa saa pällistellä avaruushävittäjää eri puolilta. Fiilistely käy tietenkin kurottamalla päätään mahdollisimman lähelle yksityiskohtaisesti mallinnettua alusta. Vieressä hyörii ja pyörii R2-sarjan droidi. Ihmettelystä tarpeeksi saatuaan voi kavuta rotiskon kyytiin ja korkata itse lentoseikkailun.

Hyppy valonnopeuteen!

Varsinainen tehtävä alkaa, kun nelihenkinen X-pilottiryhmä irrottautuu Kapinaliiton laivueesta tiedusteluretkelle. Nelikko matkaa valonnopeudella valtavan asteroidivyöhykkeen reunalle, jossa näky on kerrassaan uskomattoman vaikuttava – kuin suoraan Episodi V:stä. Ympäröiviä maisemia ihastellessa pitää ihan varoa törmäämästä kohti sinkoutuviin pikkuplaneettoihin. Onneksi ohjaus DualShockilla toimii meteoriittien seassa sukkuloidessa juuri niin sulavasti kuin toivoisikin. Irtokivien seasta tavataan turvallista saattoa kaipaava kapinallisalus, jota ryhmä lähtee taluttamaan takaisin kohti laivuetta. Heti vyöhykkeen ulkopuolelle selvittyä kimppuun käy liki loputon lentue Tie Fightereita, joilla on vieläpä tukialuksena Imperiumin massiivinen Star Destroyer. Risteilijän koko herättää kunnioitusta. Näin päästään itse asiaan: Tähtien sotaan.

Keskellä asteroidivyöhykettä on syytä olla varovainen.

X-wingin ohjaus on fiilistelyn juhlaa. Kaikki toimii tismalleen Star Wars -universumin ehdoilla – siten kuin leffoissa on opittu näkemään. Pelaaja voi välpätä hyökkäyssiipiä auki ja kiinni, tiirailla mitä aluksen droidi puuhaa pilotin takana sekä painella määrätyissä kohdissa aluksen valonnopeuteen. Toiminnot valitaan ensin katseella ja käynnistetään sitten DualShockin näppäimillä. Hyökkäysasennossa ammuskelu hoidetaan ohjaimen liipaisimilla. Analogitateilla lentely tuntuu todella arcademaiselta, mutta se ajaa asiansa ja on helposti omaksuttavissa. Tie Fightereihin osuminen ei vaadi Luke Skywalkerin kykyjä, vaan lukittautumisen automaattitähtäys jeesii aloittelevaa pilottia.

Se on iso.

Näkymä X-wingin ohjaamosta on silkkaa starwarsia. Näin lähelle sarjan elokuvia ei olla ennen päästy. Imperiumin tähtiristeilijän ympärillä kaartelu saa puntit tutisemaan. Laserit viuhuvat joka suunnasta, ja osumaa saatuaan hävittäjät sinkoilevat autenttisesti – hajoten lopulta palasiksi. 3D-äänimaailma pilottien radiokeskusteluineen ja Tie Fighter -kiekaisuineen on samaa kastia. Toki jo Battlefrontin audiovisuaalinen toteutus samalla Frostbite 3 -moottorilla oli ensiluokkaista, mutta PSVR tuo detaljit lähempään tarkasteluun.

Siinä missä EVE: Valkyrie yritti VR-avaruuslentelyä, Criterionin X-wing tekee sen kerralla oikein. Ja kyseessä on sentään “vain” ilmaisjakelu uutta leffaa buffaamaan. Eikä sisältöä ole nimeksikään: saattotehtävä kestää alle puolituntisen. Salonkikelpoinen ja ennen kaikkea Star Warsia täydellisesti ilmentävä toteutus kuitenkin kruunaa demon vähälukuiseen VR-aatelistoon. Tätä esitellään, kun kylään saapuu ensikertalaisia virtuaalitodellisuutta kokeilemaan. Lisää kiitos!

Galleria: 

Kommentit

Viikonloppuna lähtee testiin täälläkin.

Olisivat edes laittaneet stand-aloneksi kuten COD-lentely. Yhtään joulumieltä ahneilla paskoilla.. ;((

Ilmaisia lounaita ei ole.

Battlefront VR on lyhyt kokemus, jonka suurin anti on päästää fani viimein X-siipihävittäjän ohjaamoon. 

X-wing VR on kuitenkin ilmainen DLC, joten ei minusta tulkittavissa rahastukseksi. COD-lentely Jackal Assault oli vieläpä melkoista soopaa verrattuna X-siipeilyyn. 

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi