Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Luukku 16: Vuoden Nolan North

Artikkelin videolinkeissä lievä spoilervaara

On taas se aika vuodesta, kun KonsoliFINin ylläpidon salainen veljeskunta kerääntyy pohtimaan, kuka on Vuoden Nolan North -palkinnon saaja. Suomen johtava ääninäyttelypalkinto on jaettu ääninäyttelijälle, joka viihdyttää pelaajia useimmin pelien välityksellä. Aiempina vuosina Vuoden Nolan North on ollut, noh, vähemmän yllättäen Nolan North itse.

Tänä vuonna veljeskunta kuitenkin esitti vastalauseita. Nolan North on ollut toki ääninäyttelijäksikin paljon äänessä lukuisine hienoine rooleineen, mutta aiempiin vuosiin nähden lista ei sykähdytä. Muutamat pienemmät Nathan Drake -keikat ja perinteinen Desmond Milesina esiintyminen Assassin's Creedissä ovat toki kunnioitettavia saavutuksia. Huippuvuosien tahdista ollaan silti niin kaukana, että Suomen johtava ääninäyttelypalkinto päätettiin antaa toiselle henkilölle. Mutta kenelle?

Veljeskunnan hassuhattuinen mies ehdotti Jennifer Halea, mutta armaalla Jenniferillä on sama ongelma: muutaman komean roolin lisäksi ei kovinkaan montaa esiintymistä. Hetken veljeskunta pohti myös Nolan Northin henkistä kaksoisveljeä, Robin Atkin Downesia, joka tuntuu olevan siellä missä Nolankin. Valitettavasti Nolanin tavoin Robin on enimmäkseen pysytellyt pois parrasvaloista, vaikka kiskaisikin hienon roolin Yashana Asura's Wrathissa ja George Washingtonina Assassin's Creedissä.

Lopulta veljeskunta löysi konsensuksen siitä, kuka valitaan vuoden Nolan Northiksi. Vaikka hän ei ole juurikaan ollut pääosarooleissa, löytyy hän palkinnon alkuperäisessä hengessä lähes jokaisesta videopelistä. Tänä vuonna hän ennätti ainakin 18 eri peliin, roolien vaihdellessa Mass Effectin Gruntista klassiseen Additional Voicesiin. Asura's Wrathissa mies esiintyi hämäävästi Sergeinä. Vuoden 2012 Nolan North -palkinto menee Steve Blumille jatkuvasta esiintymisestä videopelaajien kotiteattereissa. Seuraavassa esimerkkisuoritukset Gruntista ja Sergeistä, molemmissa spoilerivaroitus.

Aidon ja alkuperäisen Nolan Northin kunniaksi on mainittava hänen esiintymisensä yhdessä Unchartedin Elenana tunnetun Emily Rosen kanssa Haven-televisiosarjan jaksossa. Tietyllä tavalla vinksahtaneille Uncharted-faneille jakso on varmasti katsomisen arvoinen, Nolanin sanaillessa kuin Nathan Drakena konsanaan. Ehkä ensi vuonna kuningas palaa taas valtaistuimelleen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi