Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Luukku 19: 3DS:n kasvun vuosi


3DS on muuttunut toisena vuotenaan heittosäkistä kovan luokan konsoliksi. Laite on nyt kilpailukykyisesti hinnoiteltu, sille on kysyntää markkinoilla, ja alustalle ilmestyy mukavasti pelejä, joiden joukossa on ollut myös konemyynneille tärkeitä AAA-nimikkeitä. Koska laite on runsaan vuoden aikana vain parantanut ja parantanut suoritustaan, sillä näyttäisi olevan tällä hetkellä erittäin hyvät taisteluasemat käsikonsolirintamalla ja jopa varteenotettavat mahdollisuudet kannettavien konsoleiden markkinoita nykyään uhkaavia älypuhelimia ja taulutietokoneita vastaan.

Pelikone on mennyt niin hyvin kaupaksi, että tammikuussa siitä tuli Nintendon kautta aikain nopeimmin myynyt konsoli. 3DS ylitti DS:n ensimmäisen vuoden myynnit oltuaan kahdeksan kuukautta markkinoilla, ja kesään mennessä laite oli ohittanut DS:n ensimmäisten 14 kuukauden menekin niin laite- kuin pelimyynneissäkin. Konsoli on ollut suosituin Japanissa, jossa se ohitti tämän kuun alussa jo PS3:n kokonaismyynnit päästessään

liki 8,8 miljoonan myyntilukuihin. Maailmanlaajuisesti 3DS:ää oli myyty syyskuun loppuun mennessä runsaat 22 miljoonaa kappaletta. Laite on käynyt kaupaksi selvästi kilpailijaansa PS Vitaa paremmin.

Kulunut vuosi on ollut muutenkin myönteinen 3DS:n kannalta. Elokuussa 2011 tehdyn hinnanalennuksen jälkeen Nintendo oli myynyt konsoliaan alle omakustannushinnan, mutta tämän vuoden heinäkuussa laitemyynnistä tuli taas voitollista. Lisäksi vuotta on höystänyt uudenmallisen 3DS:n lanseeraaminen: päämarkkina-alueilla heinä-elokuussa julkaistussa 3DS XL:ssä on perusmallia isompi näyttö ja pitempi akkukesto, ja senkin myynnit ovat lähteneet käyntiin hyvin.

Maistuva kattaus

3DS:n pelikattaus on ollut tänä vuonna sangen vahva ja monipuolinen; tarjolla on ollut riittävä määrä tasokkaita ja nimekkäitä julkaisuja. Parantuneella pelivalikoimalla on ollut positiivinen vaikutus, sillä laitteen maailmanlaajuiset pelimyynnit lisääntyivät liki 90 prosentilla viime vuoden syyskuusta tämän vuoden syyskuuhun.

3DS:n pelijulkaisuihin alkoi tulla kolmen A:n makua viime vuoden loppupuolella, ja sama tahti isojen nimikkeiden saralla on jatkunut tänäkin vuonna. Nintendon omista peleistä kenties odotetuin on ollut hyvät arvostelut saanut Kid Icarus: Uprising, joka on ensimmäinen sarjansa peli yli 20 vuoteen. Muita merkittäviä julkaisuja ovat olleet

erittäin suosittua pelisarjaa jatkava New Super Mario Bros. 2 ja toisen sarjan uusin tulokas Paper Mario: Sticker Star.

Myös third partyn pelitarjonta on ollut varsin vaikuttavaa. Vahvan vuoden parhainta satoa ovat olleet Resident Evil: Revelations, Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance ja Professor Layton and the Miracle Mask. Muita maininnan arvoisia yksilöitä ovat Theatrhythm Final Fantasy, Harvest Moon 3D: A New Beginning, Zero Escape: Virtue's Last Reward, Rayman Origins, Epic Mickey: The Power of Illusion ja Rhythm Thief & the Emperor's Treasure.

Oman lisänsä pelitarjontaan ovat tuoneet myös eShop-pelit. Latauspalvelussa on julkaistu esimerkiksi sellaisia pelaajakuntaa miellyttäneitä nimikkeitä kuin Crashmo, Dillon's Rolling Western, Ketzal's Corridors ja Mutant Mudds.

Pohjalta huipulle

3DS:n tähänastinen elämä on ollut tarina ryysyistä rikkauksiin. Laitteen julkaisu oli epäonnistunut, koska saatavilla ei ollut mitään Nintendon omaa lippulaivapeliä eivätkä third partyn nimikkeetkään olleet tarpeeksi nimekkäitä konemyyntejä vauhdittamaan. Kun käsikonsoli jäi puolitiehen myyntitavoitteistaan, Nintendo joutui tekemään hyvin epänintendomaisen ratkaisun ja alentamaan sen hintaa peräti kolmanneksella vain puolisen vuotta julkaisun jälkeen. Täten 3DS:stä tuli yksi harvoista tappiolla myydyistä Nintendo-koneista. Heikon kevään ja vielä heikomman kesän 2011 jälkeen jotkut epäilivät konsolin jopa floppaavan.

Hinnanalennus ja viime vuoden loppupuolella julkaistut kovan luokan Nintendo-nimikkeet Star Fox 64 3D, Super Mario 3D Land ja Mario Kart 7 käänsivät konsolin kurssin kuitenkin täysin toisenlaiseksi: laitemyynnit ampaisivat hurjaan nousuun ja pelimyyntikin piristyi, mikä lujitti pelinkehittäjien uskoa konetta kohtaan. Positiivinen kehitys on jatkunut ja vahvistunut tänä vuonna, jolloin konekauppa on käynyt kuumana ja pelattavaa ilmestynyt runsaasti.

3DS on lunastanut kuluneena vuonna lupauksensa. Hyvien myyntien ja vahvojen nimikkeiden ansiosta käsikonsoli on osoittanut olevansa odotusten arvoinen, ja nyt laitteen voi jo sanoa olevan kiistaton menestys. Rumasta ankanpoikasesta on tullut kaunis joutsen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi