Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Luukku 16: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Edward Snowdenin ja Julian Assangen jalanjäljissä myös KonsoliFINin salaiset arkistot ovat joutuneet tietomurron kohteeksi. Tässä kohuartikkelissa kootaan menneen vuoden mehukkaimmat salaisuudet yhdeksi suureksi paljastuskokoelmaksi, jossa syyt ja seuraukset esitellään kuolevaisille lukijoille juuri niin karun yksityiskohtaisina kuin ne on ylläpidon kirjanpitoon dokumentoitu. Yksityisyyden suojan vuoksi keskeneräisten bisneksien taustalla vaikuttavien henkilöiden nimet on sensuroitu.



”Ken nämä keskustelut vuotaa, saa maksaa siitä hengellään.” -XShava



Vaikka KonsoliFINin toiminta vaikuttaakin monessa mielessä hetkittäin jopa ammattimaiselta, totuus ei usein voisi olla kovinkaan paljoa kauempana. Siinä missä monet käytännön asiat tekstien oikoluetuttamisesta podcastin viikottaiseen julkaisuun ovat vakioituneet, välillä porukan kesken syntyy oivalluksia: ”hei tota mulla olisi tällainen uusi sisältöidea”. Valitettavasti suurin osa näistä pelijournalismin mullistavista innovaatioista vaatisi myös tekijöitä. Niitä on harrastelijaporukasta harvemmin saatavilla, kun suunnitteluoperaatio on jo imenyt kaikista mehut.



”Päättäminen ei ole meidän vahvin osa-alue.” -TT-2k



Tarjosimme jo vuoden 2011 alussa muutaman KonsoliFIN Pääkirjoitus -prokkiksen tuotoksen, mutta vähemmän yllättäen se tyssäsi heti toisen tekstin jälkeen. Ajatusta ei kuitenkaan ole tyystin kuopattu, sillä The King on nostanut asian framille menneen vuoden aikana helmikuussa, maaliskuussa ja viimeisen kerran syyskuussa. Alkukevään synkkinä päivinä ajatus villitsi jopa muutaman viestin mittaiseen keskusteluun, mutta sen jälkeen innostus hyytyi. Sitoutumiskammoinen poppoo kun ei tuntunut pääsevän yhteisymmärrykseen sellaisista asioista kuin julkaisuajankohta sekä tekstityyli. Hallituksen viimeisin yksimielinen päätös lykkäsi tilanteen analysoinnin siihen asti, että...



”Tästä mitään kuitenkaan tule.” -Ylläpidon yhteinen mielipide ja motto



...KonsoliFINin sivustouudistus toteutuu. Vaikka tätä odotellessa ei kannata pidättää hengitystään, on asia kuitenkin jo ottanut harppauksia eteenpäin. Projektinimi KonsoliFIN 2013 huokuu pian samanlaista ajankohtaisuutta kuin Muutos 2011 -puolueen titteli seuraavissa vaaleissa, mutta huomattavasti kriittisempiäkin ongelmia on aiemmin saatu laskettua pikkuvioiksi. TUHOMURSU sekä muut jotain graafisen ulkoasun ja käytettävyyden päälle ymmärtävät ylläpitäjät kävivät ahkeraa keskustelua aiheesta maaliskuulle päivättyjen kuvaliitteellisten dokumenttien perusteella, mutta heinäkuun jälkeen asia on viettänyt hiljaiseloa. Nykyisellään tilanne elää melkoisessa epävarmuudessa ja odottamisen ilmapiirissä, sillä tietoturvaongelmien takia yhtiön pääjohtaja XShava on jo ehtinyt hävittää suurimman osan nykysaitin foorumiominaisuuksista. Hiljaa tulee, kuten uudistettu sanonta menee.



”Ei saatu sumplittua.” -jryi



Kesä oli messujen aikaa. Siinä missä oikeuden päätöksellä julkistetut kansiot kertoivat Kaliforniaan ja Kölniin singahtaneiden matkaseurueiden jäsenet, työtehtävistä määränneet salaiset faksit taisivat mennä väärään numeroon. Kun johtoporras tenttasi pimeässä varastotilassa nuorta Waluigia E3-fiaskosta ja heti perään ylläpidon rapajuopoksi brändättyä maagisetiä päivänvalon välttäneistä messutyttökuvakollaaseista, molempien lausumat ”I didn't get the memo” -kommentit kertoivat paljon. Tosin haastattelutilaisuuden päätyttyä kaksikko havaittiin läheisessä pubissa lyömässä yläfemmoja ja nauramassa räkäisesti, joten keskustelu veljesten puolustusaineiston luotettavuudesta velloo yhä. ”Syytön kunnes toisin todistetaan”, sanoivat kumpikin vuorollaan. Dokumenteista paljastuvien tietojen perusteella kokkolalainen rötösukko, kätilö, huoripukki ja syyllinen Paavi on kerännyt rikollisduon toimista todistusaineistoa jo usean mapillisen verran.



”Vielä minä teidät nappaan ja hirtän kissanpentujen karvoista tehdyllä narulla!” -Paavi



Sitä voisi herkästi kuvitella, että edes kuningas alkoholi yhdistäisi ylläpidon syvät rivit yhdeksi vankaksi linjaksi. Mutta kun ei! Pikkujouluista ja livetapaamisista on ollut puhetta aikojen alusta asti, mutta niiden eskaloituminen todellisiksi mellakoiksi antaa yhä odotuttaa itseään. Digiexpon jälkihöyryissä nauhoitettu KonsoliFIN Podcast jakson 133 laatu kertonee kuinka suuresta menetyksestä on kyse. Syväkurkun vuotamien tietojen mukaan etenkin pääkaupunkiseudulla pippaloita emännöineen jepun sekä nääsvilleläisen naistennaurattaja Waluigin välille on syntynyt suuria jännitteitä tapahtumien skippaamisen vuoksi epämääräisten kissanristiäisten takia. Veritöiltä on toistaiseksi vältytty, mutta huhujen mukaan vastuu lankeaa ennemmin tai myöhemmin jonkun kannettavaksi. Kitinää on kuultu myös näiden rietasteluryyppäjäisten ainaisesta sijoittamisesta maantieteellisesti täysin kelvottomaan paikaan. Nohevan ja komean oululaisen uutistoimittaja Jaakkim0n johtamalla oppositiolla kun ei kuulemma ole edellytyksiä heilahtaa paikalle. Taustalla siis kuohuu, vaikka PR-vastaavat ovatkin saaneet toistaiseksi pidettyä asiat enimmälti salassa.



”Sulla on tasan kaksi tuntia aikaa olla täällä tai mä tapan sut.” -jepu

”Mulla on henkivakuutuspaperit allekirjoitettuna, joten anna tulla vain. Nääs.” -Waluigi







Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä menneen vuoden synkkänä salaisuutena on jokavuotinen Joulukalenteri. Tänä vuonna vanhimmat dokumentit ovat päivätty syyskuun puolivälin nurkille. Tärkeimmät hakusanat viittaavat stressittömyyteen, siihen kuuluisaan aikaiseen lintuun sekä hyvään ennakkovalmistautumiseen. Joulukuun alku onneksi musersi toiveikkaimmatkin, sillä tutun kaavan mukaisesti mitään valmista ei taaskaan ollut. Tekstit syntyvät sitä mukaa kun julkaisudeadline lähestyy. Onpa siellä järjestystäkin jo muokattu muutamaan otteeseen, kun aikaansaamattomista ei ole mihinkään.



”On se kiva kun on tällainen yhteinen stressipaniikki, jonka voi jakaa teidän kanssa.” -TeRm0z



Onnekseni minulla on vielä jäljellä tuhansia salaisia tiedostoja julkaistavaksi. Mikäli siis näistä paljastuksista johtuen koen hirvittävän, traagisen onnettomuuden, ilmestyvät kaikki pakatut tiedostot koko internetin saataville sillä samalla silmänräpäyksellä.



Kansalla on oikeus tietää.

Galleria: 

Kommentit

Kiitos Waluigi näistä vuosista ylläpidossa ja onnea tuleviin haasteisiin. Jossain muualla.

Minä lähden nyt Tampereelle!

Mulla on korkeintaan keripukki.

Kyllä kansa tietää! Ja on oikeus tietää...

Jos Oulun oppositio kaipaa henkistä tukea ja vahvistusta, niin minä voin lähteä ainakin kaljalle.
Miksi kaikki, ja varsinkin jryi, on noin vakavina tossa ryhmäkuvassa? Paitsi toi yksi sankari alavasemmalla...

Oppositio kiittää ja pistää ehdotuksen korvan taakse. Arvostan!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi