Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Mullistaako vuosi 2014 pelaamisen kun uusi konsolisukupolvi pääsee jylläämään täydellä teholla? KonsoliFINin ylläpito istui alas kertomaan realistisia ja ei niin realistisia odotuksiaan ensi vuodelle.

Vuonna 2014...

Jaakkimo: Odotan uuden sukupolven konkretisoitumista myös pelien puolella. Toivon, että Destiny, Titanfall ja Witcher 3 pääsevät esittelemään uuden sukupolven rautatehoja julkaisupelejä tehokkaammin. Odotan pelaajien pääsevän kaivamaan Watch_Dogsista viittauksia Assassin's Creed -sarjan peleihin. Myös JRPG-rintamalle kaipaisi jotain uutta mutta oi silti niin perinteistä Lost Odysseyn tyyliin. Tai ainakin julkistuksia kyseiselle rintamalle.

Lisäksi olen odottanut joka vuosi viimeisten 12 vuoden ajan Shenmue 3 -julkistusta. Odotan tänäkin vuonna. Ja sehän tulee sieltä. Sanokaa mitä sanotte. It was raining that day...

Jepu: Minä odottelen pelejä. Pleikkarin ja Xbonen julkaisupelit jäivät vähän valjuiksi itselle vain muutaman helmen erottuessa joukosta. Suurin osa loppuvuoden pelaamisesta meneekin vanhalla sukupolvella backlogia tahkoten. Odottelen myös Xbox Onen suomijulkaisua, laitteen käytettävyys muuttuu varmasti mukavammaksi Suomi-tuen saapuessa kauppapaikalle. Lupaavista laitteista puuttuu vielä runsaasti odottelemiani ominaisuuksia, joten laitepäivityksiä haikailen minäkin.

Kastle: Odotan Nintendolta jotain yllättävää vetoa, jota kukaan ei osaa odottaa. Lisäksi odotan Dishonoredille jatkoa joko PlayStation 3:lle tai Wii U:lle.

P33RO: Sony ja Microsoft rummuttivat E3- ja Gamescom-messuilla indie-studioiden nimiin. Odotankin vuodelta 2014 latauspalvelupelien helmiä. Below, The Witness, Rime, Transistor, Hotline Miami 2 ja muutamat muut pienemmän budjetin nimikkeet piristävät kummasti AAA-pelien värittämää julkaisukalenteria. Toivon näkeväni omaperäisiä ideoita, yllättäviä valintoja ja kauniita retrohenkisiä grafiikoita.

Myös uutuuskonsolien tulevat järjestelmäpäivitykset kiinnostavat. Laitteet ovat tällä hetkellä raakileita siitä mihin ne jatkossa pystyvät. Mitä ominaisuuksia seuraavan vuoden aikana saamme, jää nähtäväksi.

Paavi: Uudessa vuodessa ylivoimaisesti eniten kiehtoo tietenkin uusien konsolien ensimmäinen vuosi. Paljon on tulossa pelejä, joista osa on jopa mielenkiintoisia. Destiny, Titanfall ja Watch Dogs voivat olla uuden sukupolven tärkeimpiä päänavauksia – jos eivät pelillisten ansioidensa vuoksi niin rahallisen panostuksen ja myyntiodotusten valossa. Bungien uusi sarja ei ole vielä vakuuttanut, mutta studion historia sekä projektin kunnianhimo ja asetetut tavoitteet tekevät pelin seuraamisesta kutkuttavan jännittävää. Lopputulos saattaa hyvinkin auttaa määrittelemään, kuinka uuden sukupolven superprojektit toteutetaan.

Uuden sukupolven konsolisodan kannalta ensimmäinen todellinen mittatikku nähtäneen ensi vasta ensi vuoden jouluna. Tuolloin laitteiden heikko saatavuus tai julkaisusoftan keskeneräisyys eivät enää kelpaa tekosyyksi heikolle suoritukselle. Tulos tai ulos.

Pikkarainen: Ensi vuodeksi on luvassa useampia pelejä, joita pitkän linjan pelaajana odotellaan kieli pitkällä. Noituri-saagan päättävä Witcher 3 on eittämättä listan kärkipäässä, sillä roolipelaajalle CD Projekt Redin trilogian kaksi ensimmäistä osaa ovat olleet genren parasta tarjontaa vuosikymmeniin. Toisenlaista kuumotusta herättää Respawn Entertainmentin Titanfall, jossa yhdistyvät kaksi rakastamaani FPS-aligenreä: mechat ja Tribes-moninpeleistä tutut jetpackit. Nähty materiaali on osoittautunut lupaavaksi, ja omalla kohdallani epäilen Titanfallin muuttavan verkkopelaamisen rakenteita juuri sopivasti – ja hyvä niin.

Toisaalta kiinnostaa nähdä myös pelialan kasvun seuraaminen ensi vuonna. Uusi konsolipolvi, mobiilipelaamisen nousu (vaikka itse en tätä niin harrastakaan), yhteisörahoitukset, virtuaalitodellisuus sekä indie-pelien kasvu elävöittävät ja laajentavat pelikirjoa valtavasti, mikä on meille pelaajille ainoastaan hyvä asia. Tuttujen ja turvallisten nimikkeiden rinnalle saadaan myös indie-kehittäjien kautta innovaatioita sekä rohkeita kokeiluja, jotka onnistuvat parhaimmillaan yllättämään ja jäämään mieleen. Ensi vuoden pelitarjonta näyttääkin vakuuttavalta, katsoi sitä mistä vinkkelistä tahansa.

TeRm0z: Kun luvassa on vasta ensimmäinen täysi kalenterikierros yhä lapsenkengissä tallustavan konsolisukupolven parissa, suurten julkaisijoiden pelikattaus koostunee hyvin turvallisista nimikkeistä räiskinnän, tappamisen, urheilun ja ajamisen parissa. Toivottavasti sentään loppuvuodesta nähdään jotain todella päräyttävää, jota ei väistyvillä laitteilla olisi edes etäisesti ollut mahdollista toteuttaa. Tämän ylevän ajatelman jälkeen täytyy silti tunnustaa, että henkilökohtaisesti odotetuin nimike edustaa tuttuakin tutumpaa genreä: kaikki Titanfallista kantautuneet kokemukset povaavat todellista herkkupalaa nopeatempoisten räiskintöjen ystäville. Haaveena on päästä samanlaisiin fiiliksiin kuin Call of Duty 4:n aikoihin, kun verkkosotimista ei yksinkertaisesti malttanut lopettaa päänsärystä ja lasittuneesta katseesta huolimatta. Toinen julkaisulistoilla kuumotuksia aiheuttava titteli on kotimaisin voimin työstetty Quantum Break. Sen saapuminen kauppoihin ensi vuoden puolella lienee kuitenkin varsin epätodennäköistä Remedyn lipsuvat aikataulut tuntien.

TT-2k: Vuoden 2014 aikana odotan näkeväni PS4:n ja Xbox Onen softapuolella valtaisia harppauksia, kun "puuttuvia" ominaisuuksia lisätään ja nykyisiä hienosäädetään entistä paremmiksi. On myös jännittävää nähdä, muuttuuko firmware-päivityksien jakelutahti mitenkään. Sonyn lukuisat "vakauspäivitykset" ovat olleet kehno vitsi jo vuosikausia, kun taas Microsoft on tavannut julkaista vain pari isoa jättipäivitystä vuodessa.

Ensi vuoden pelihaaveista sanon vain yhden partikkelin ja kaksi sanaa: The Last Guardian.

Ulukai: Vuonna 2014 on luvassa paljon mielenkiintoista aina uudesta Thiefistä Monolith-studion seuraavaan teokseen. Voiton ensi vuoden odotuslistallani vie kuitenkin seuraava jokavuotinen Assassin's Creed. Olen kuullut suhteellisen luotettavilta lähteiltä, että pelisarjan seuraava nimike sijoittuisi 1100-luvun Suomeen, Köyliö-järven alueelle. Assassin's Creed: Blood on Icen päähahmona heiluu kuulemma Lalli Kenway, joka tarinan huipentumassa ottaa yhteen piiloteriensä kera Piispa Henrikin kanssa. Toisaalta myös Nintendon seuraava siirto kiinnostaa, mutta onhan uusi Assassin's Creed aina merkkitapaus. Tai ainakin näin oli joskus menneinä vuosina.

Waluigi: Vuonna 2014 suurin kiinnostus kohdistuu oikeastaan vanhentuvan sukupolven julkaisuihin. Tales of -sarja jatkuu muutamankin seikkailun verran, eikä Murdered: Soul Suspectin ensivaikutelman jättämä fiilis ole latistunut. PlayStation 4:n tarjonnasta uupuvat vielä odottamisen arvoiselta tuntuvat helmet, mutta antaa veden virrata Tammerkoskessa ennen kuin täysin lytätään.

Mafia 3:n paljastus olisi muuten poikaa. Sen jos saan, niin minä lupaan...

Zanis Dust: Wii U:n ensi vuoden suuren profiilin pelien ollessa melko hyvin tiedossa (tosin Nintendo osaa välillä yllättää), odotus suuntautuu tehokonsolikaksikon tuleviin, vielä nimeämättömiin peleihin. PS4:n ja Xbox Onen julkaisupelivalikoima on sen verran mauton ja hajuton multiplattarinivaska, ettei se juuri ole viisaria väräyttänyt. Tokihan niille ennen pitkää saapuu ne tietyt tutut sarjat, mutta jotain uuttakin olisi suotavaa päästä kokemaan, että laitteet oikeuttaisivat jatkopaikkansa konsolihyllyssäni – harrastusta on takana jo melkein kolme vuosikymmentä, joten kiinnostus alkaa vähitellen hiipumaan geneeristen räiskintöjen sun muiden tusinamultiplattareiden keskellä. Tästä suunnasta katse suuntautuukin entistä enemmän indie- ja retropelien suuntaan. Mutta ennen kaikkea odotan tietoa tulevasta Wii U:n Zeldasta, sillä sarja sentään ajoittain edes yrittää uudistaa itseään. Mielenkiintoista on myös nähdä onnistuuko EA karistamaan vihatuimman yhtiön tittelin harteiltaan - syytä ainakin olisi yrittää, sillä samojen sarjojen vuosipäivitykset eivät jaksa innostaa minkään firman suunnalta.

Galleria: 

Kommentit

Uuden sukupolven änäri, 'nuff said. Saa nähdä onko Finnish Flash vielä mukana vai oikeasti jo eläkkeellä.

Sitten vielä jotain uutta tietoa, kenties videomateriaalia, seuraavista peleistä: Fallout 4, Mass Effect, Burnout.

Uuden polven änäriä odotetaan tälläkin suunnalla kieli pitkällä. Tosin pessimistinä en usko, että kovin moni asia muuttuu parempaan suuntaan, vaikka kohtuullisen radikaaleille muutoksille olisikin paikkansa.

Lisäksi istun Jaakkimon kanssa samassa Shenmue-veneessä. Toivoa pitää olla aina.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi