: Luukku 10: Pelit elokuvissa ja tv-sarjoissa

Tänä vuonna peliaiheisista teoksista päästiin nauttimaan myös valkokankailta ja striimipalveluista.

Luukku 10: Pelit elokuvissa ja tv-sarjoissa vuonna 2018

Jumanji: Welcome to the Jungle julkaistiin virallisesti vuonna 2017, mutta otetaan se silti mukaan tähän artikkeliin. 90-luvun hassuttelun jatko-osa käsittelee Dwayne "The Rock" Johnsonin johtaman seurueen taivalta keskellä vaarallista videopeliä. Neljän hengen moninpelissä kaikki on mahdollista, eikä aihepiiriin sopivilta stereotypioilta vältytä.

Lara Croft teki paluun isoille ruuduille alkuvuodesta. Neiti Croftin roolin oli napannut ruotsalainen Alicia Vikander, ja elokuva seurasi vuonna 2013 julkaistun Tomb Raider -pelin käsikirjoitusta. Leffakin on nimetty yksinkertaisesti Tomb Raideriksi.

Ready Player One -kirja oli valtava menestys, joten ei ole ihme että se päätyi myös valkokankaalle. Steven Spielberg käänsi CGI-nupit kaakkoon ja täytti virtuaalimaailman erilaisilla peliaiheisilla easter eggeilllä.

Kukapa olisi arvannut, että retroteos Rampage päätyy leffateattereihin Hollywood-tason toimintapätkänä, pääosassa Jumanjissakin hauskuuttanut The Rock? Valtava gorilla, paljon räjähdyksiä ja maailmanlopun meininki. Toisin sanoen Rampage.

Netflixin Castlevania sai toisen kautensa myös vuoden aikana, ja tarina jatkui siitä mihin avauskaudella jäätiin. Veriset taistelut Draculan joukkoja vastaan jatkuivat todella onnistuneessa tv-sarja-adaptaatiossa. Ah, Alucard!

Saatiinpa vuoden aikana myös maistiaisia tulevasta Pókemon: Detective Pikachusta. Omituinen mutta mielenkiintoiselta näyttävä yhdistelmä animaatiota ja näyteltyä elokuvaa. Pikachun äänenä toimii kukapas muu kuin Ryan Reynolds.

Lisäksi Netflix paljasti The Witcher -sarjan näyttelijäkaartia, pääosassa Teräsmies itse – Henry Cavill. Internet hajosi harmaatukkaisen noiturin ulkonäköön, joten saa nähdä onko palaute vaikuttanut lopulliseen maskeeraukseen.

Fortnite on ilmiönä jo niin suuri, että se näkyy ruutujen ulkopuolella. Futarit kuin myös viihdetähdet lainailevat battle royal -räiskinnän liikkeitä ja tansseja.

Kirjaudu kommentoidaksesi