Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tällä vuosikymmenellä on nähty monen pelitrendin alku ja suoranaiseksi villitykseksi laajentuminen. Yksi kenties vähemmälle huomiolle jäänyt asia on erilaisten simulaattoripelien yleistyminen.

Onhan näitä toki aiemminkin nähty, mutta nyt niiden lukumäärä on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana huomattavasti. On farmausta, on auton rassaamista sekä muutamia hieman... epäsovinnaisempiakin aiheita. Kurkataan niistä muutamiin.

Miksi farmaisin oikeasti, kun voin tehdä sitä pelissä?

Mikä on tunnetuin pelisarja, jonka nimessä on sana simulator? Kyllä, eiköhän se ole maanviljelykseen ja farmin hoitoon keskittyvä Farming Simulator. Pelaajat ovat saaneet ulottuvilleen vuosipäivityksiä useammat kappaleet, eikä loppua liene näkösällä. Tämä tuotos on looginen siinä mielessä, että maajussiksi ei ryhdytä ihan noin vain. Etenkään, mikäli haluaa käyttää samoja välineitä, joita tämä pelisarja tarjoaa.

Miksi kasaisin oikean tietokoneen, kun voin rakentaa sen virtuaalisesti?

Oletko joskus ajatellut kokoavasi uuden tietokoneen, mutta et tiedä riittävätkö hermosi siihen? Ei hätiä mitiä, apuun tulee PC Building Simulator. Jota voit pelata vaikka... PC:llä. Nimikkeellä voi suunnitella ja kasata tietokoneen lukuisista aidoista komponenteista sekä osasista.

Miksi matkata lentokoneella oikeasti, kun voin kärsiä pienestä jalkatilasta virtuaalisesti?

Yksi tuloaan tekevä simulaattori kuulostaa perin erikoiselta. Airplane Mode pistää pelaajansa/kokijansa istumaan lentokoneen ikkunapaikalle Atlantin ylittävän lennon ajaksi. Viihdykkeenä on muun muassa turvallisuusvideoita, hittielokuvia 1930-luvulta, eri ruoka-annoksia (mukaan lukien kalavaihtoehto), satunnaisia tapahtumia turbulenssista huonoon nettiyhteyteen ja myöhästymisiin sekä aidon oloinen äänimaisema. Promotekstin mukaan itkevää vauvaa ei voi taata jokaiselle lennolle. Harmin paikka. Ettiä tuota, mielenkiintoinen tekele? Toki huomattavasti ekologisempi kuin aito asia. Pisteet siitä.

Miksi suunnistaisin ulkosalla, kun voin tehdä tämän kaiken sisätiloissa?

Ulkoilma, hyi, kuka sitä nyt raikasta ilmaa kaipaisi. Jos ajatukset kuitenkin vetävät toisinaan suunnistamaan, on tuleva Virtual-O juuri näitä tilanteita varten. Kyseinen nimike vie pelaajat suunnistamaan kera kartan ja kompassin. Olisiko geokätkeily sitten DLC-sisältönä?

Miksi opiskelisin kirurgiksi, kun voin leikellä sisäelimiä virtuaalisesti?

Mieli tekisi suorittaa haastavia leikkauksia muun muassa aivojen vaihtamisesta uusiin, mutta työvälineitä ei ole käsillä. Oletko myös sinä joskus kokenut tämän tilanteen? Apuna tähän perin yleiseen ongelmaan on Surgeon Simulator, joka tarjoilee haastavia lääketieteellisiä toimenpiteitä tummanpuhuvan humoristisella otteella. Katso vaikka itse.

Miksi ajaisin ajokortin, kun voin kruisata bussilla myös pelissä?

Bussikuskin työtäkin voi näemmä suorittaa virtuaalisesti. Huonommalla palkalla tosin. Bus Simulator päästää pyörittämään omaa kuljetusvälinettä ympäri kaupungin, jopa moninpelin siivittämänä.

Miksi keräisin hunajaa, kun voin tehdä sitä virtuaalisesti?

Niin, kukapa sitä ei joskus haluaisi pukeutua keltamustaan vaatetukseen ja pörrätä kukasta kukkaan. Eipä tätäkään tarvitse "livenä" tehdä, kiitos Bee Simulatorin.

Miksi olisin oikeasti vuohi ja nuolisin esineitä, kun voin olla sitä pelissä?

Niinpä näinpä. Jonkinlaiseksi ilmiöksi noussut Goat Simulator viihdytti kokijoitaan erikoisella premissillä sekä mahdollisuudella tehdä tuhoa pukkimalla sekä nuolemalla kaikkea maan ja avaruuden välillä. Koska miksipä ei. Mieluummin pelissä kuin oikeasti.

Miksi pummaisin rahaa kadulla, kun voin tehdä sitä virtuaalisesti?

Voi vain miettiä miksi Bum Simulatoria alun alkaen lähdettiin kehittämään. Jos joku keksii, niin kertokaa kommenteissa. Peli pistää kokijansa pummaamaan rahaa, juomaan viinaa ja keräämään pulloja. Oheisella trailerilla on myös Skyrim-viittaus kummasteltavana.

Miksi ronklaisin itseäni omilla käsilläni manuaalisesti, kun voin tehdä sitä pelissä?

Ehkä koko tämän listan epäsovinnaisin tekele on Wanking Simulator, joka muuntaa itsensä köyrimisen virtuaaliviihteeksi. Tuotoksessa suunnataan kaduille ja kujille vemputtamaan oikein olan takaa, viihteen vuoksi oletettavasti. Vaikka aihe ja toiminta on mitä on, ovat pelinkehittäjät halunneet painottaa, ettei ruudulla nähdä genitaalialuetta tahi minkään sortin eritteitä sen tarkemmin. Jipii? Trailerin ja kaiken muun voi katsastaa aiemmasta uutisestamme.

---

Lue joulukalenterimme muut luukut tästä linkistä klikkaamalla.

Kirjaudu kommentoidaksesi