Katsauksessa pelipalvelu Utomik

Kuukausimaksullisten pelipalveluiden todellinen läpimurto odottaa vielä tuloaan. Touhu on valitettavan jakaantunutta, sillä julkaisijoilla sekä alustoilla on omia palveluitansa, jotka eivät täytä vaativan pelaajan kaikkia tarpeita. Sonylla on Playstation Now, Xboxilla Game Pass ja EA:lla EA Access. Jopa näytönohjaimistaan tunnettu Nvidia tarjoaa omaa Geforce Now -palveluaan. Mikään näistä ei kuitenkaan tarjoa uusimpia ja suurimpia pelejä rajattomasti pelattavaksi. Todellinen pelaamisen Netflix siis puuttuu.

Utomik on yksi yrittäjistä, mutta se ei edes haaveile uusimpien AAA-julkaisujen jakamisesta, vaan keskittyy enemmän indiepuoleen. Tällä hetkellä alati kasvavassa valikoimassa on noin 660 nimikettä. Suurimpien julkaisujen puuttuminen näkyy melko edullisessa hinnassa. Yhdelle käyttäjälle palvelu maksaa 5,99 euroa kuussa ja neljän käyttäjän perhepaketti 9,99.

Valikoima painottuu indieen, mutta joukosta voi löytää myös vanhempia klassikoita, kuten Unreal, Jedi Knight 2 ja Commandos. Hieman uudemmasta tuotannosta mainittakoon Borderlands, Dead Island: Riptide sekä Metro-sarja.

Utomikin käyttöönotto on todella helppoa. Alkuun pääsy ei vaadi muuta kuin yksinkertaisen rekisteröitymisen sekä ohjelman lataamisen koneelle. Tämän jälkeen pääsee selaamaan koko valikoimaa, josta ladataan koneelle mieleisensä nimikkeet. Kooltaan suurempia pelejä voi aloitella jo latauksen aikana. Valitettavasti pelaaminen vaatii aina nettiyhteyden.

Hieman sekava käyttöliittymä muistuttaa ulkoasultaan Steamia, mutta käyttökokemus jää kauas esikuvastaan. Valikoiman selailu on työlästä, ohjelma tökkii jonkin verran ja reagoi huonosti painalluksiin.

Utomikista ei ainakaan vielä ole pelimaailman Netflixiksi, mutta suunta on oikea. Ainakin indiestä kiinnostuneiden kannattaa tarttua 14 päivän ilmaiseen kokeiluun. Muidenkin soisi haastavan itseään ja tutustuvan Utomikin hieman erilaiseen pelitarjontaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi