Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Haluaisitko kenties asua kammottavassa kummitustalossa tai kokeilla paranormaalien ilmiöiden tutkijan uraa? Kaikkea tätä ja muuta kivaa pääsee kokemaan The Sims 4:n uudessa Yliluonnollista kamaa -minilisärissä.

Kyseessä on noin kymmenen euron hintainen kamasetti, eli laajennuksista se kaikkein piskuisin. Tällä kertaa kehittäjät ovat olleet erityisen ahkeria, sillä perinteisten huonekalujen, vaatteiden ja muiden pikkuhärpäkkeiden lisäksi pakettiin on pakattu ihka uusi ammatti sekä kanavointitaito.

Reino-enon henki, oletko luonamme?

Kanavointitaidossa on viisi tasoa, ja sitä kehitetään järjestämällä spiritismi-istuntoja yksin tai yhdessä kolmen muun simin kanssa. Tätä varten täytyy ostaa spiritismipöytä tuoleineen, muita vaatimuksia homman aloittamiseen ei ole. Aluksi pöydän ääressä suoritettavat toiminnot ovat vähäisiä. Simi voi yrittää kommunikoida kuolleiden kanssa tai aistia asunnon yliluonnollisuutta, mutta taidon karttuessa vaihtoehtoja avautuu lisää. Kanavointitaito on oiva lisä kykyjen alati kasvavaan joukkioon, ja se sopii teemaan kuin nakutettu. Taidon kehittäminen sujuu varsin vikkelään ja on muutenkin jännää puuhaa. Ikinä ei voi tietää mitä kamalaa tai kamalan ihanaa tulee tapahtumaan!

Tarjoilija, talossani on kummitus

Paketin mukana tuleva paranormaalien ilmiöiden tutkijan ura lukeutuu freelance-ammatteihin: töitä voi periaatteessa tehdä silloin kun se simille parhaiten sopii. Matkassa on kuitenkin yksi mutta. Kaikki työkeikat tapahtuvat öisin, joten täysin vapaasti työaikojaan ei saa päättää. Kaiken kukkuraksi paranormaalien ilmiöiden tutkijaksi ei niin vain ryhdytä, vaan uralle aikovien täytyy ensin hommata tutkijan toimilupa Guidry-kummitukselta tai palkintokaupasta.

Miten on herra kummitus, poistutko kiltisti vai..?

Tutkijan ammatti on ns. aktiivinen ura, eli pelaaja voi halutessaan lähteä simin mukaan työskentelemään. Tämä on sangen hienoa, sillä The Sims 4:ssa on jo ihan liikaa toimintoja, joihin pelaaja ei pääse itse osallistumaan. Työvuoron alussa simi saapuu satunnaiselle asuintontille, jossa hänen tarkoituksenaan on putsata talo ympäristöineen kummituksista ja kirotuista esineistä tietyn aikarajan sisällä. Mutkattomissa tapauksissa tämä luonnistuu jutustelemalla riivaajille, mutta jos ketaleet kieltäytyvät lähtemään tontilta vapaaehtoisesti, joutuu simi ottamaan käyttöön kovemmat otteet, kuten lahjomisen. Ammatti vetoaa varmasti yliluonnollisten olentojen ystäviin, ja sen parissa tienaa melko rattoisasti simeleonin jos toisenkin.

Uuden kamapaketin myötä talonsa voi rakentaa kummittelevalle tontille. Jos on kiintynyt nykyiseen kotiinsa, niin jo olemassa olevat tontit voi halutessaan muuttaa kummitteleviksi rakennustilan kautta. Kummitustalon asukkaille on tiedossa jännät oltavat, sillä varsinkin öisin saattaa sattua ja tapahtua kaikenlaista kammottavaa.

Lempeä tuulahdus 70-luvulta

Tuttuun tapaan pakettiin on lastattu uusia hiustyylejä, vaatteita sekä huonekaluja. Teemaltaan varsinkin maskuliiniset vaatteet vaikuttavat hyvin 70-lukulaisilta ja kukkakuosien värittämät, feminiinisetkin asut näyttävät perin hipahtavilta. Hieman valjun näköiset tuolit tai pöydät eivät herätä kovinkaan suuria hurraa-huutoja, mutta onneksi teemaan täydellisesti sointuvat koriste-esineet pelastavat rakennustilan annin perinpohjaiselta epäonnistumiselta.

Öh, kuka olet ja mistä tulit?!

The Sims 4 Yliluonnollista kamaa -kamasetti on sisällöltään yllättävän runsas. Parhaita paloja ovat paranormaalien ilmiöiden tutkijan ammatti sekä kanavointitaito, joiden parissa riittää puuhailtavaa useiksi tunneiksi. Toisaalta taas huonekalut ja vaatteet ovat pienoinen pettymys, mutta tämä on tietysti täysin makuasia. Kamasetistä jää suuhun kuitenkin erittäin positiivinen maku, ja sitä voi helposti suositella pelisarjan aiempien yliluonnollisten laajennusten, kuten Noituuksien ja Vampyyrien, ystäville.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi

Alustat: 
Studiot: 
Julkaisijat: 
Lisätiedot: 
Kiitos arvostelukoodista Republic of Communicationsille.