Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kingdoms of Amalur: Reckoning - Teeth of Naros (DLC)

Julkaisija: Electronic Arts, Inc. Kehittäjä: 38 Studios / Big Huge Games
Julkaisupäivä: 17.4.2012 Lajityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1 Live-tuki: Ei
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 1,03 Gt Muuta:

Massiivinen Kingdoms of Amalur: Reckoning -roolipeli saa entistä enemmän pelattavaa laajennusosassa Teeth of Naros. Tämänkertainen seikkailu johtaa pelaajan jättiläisten kansoittamaan maanosaan, jonne pääsy aukeaa jo juonen alkuvaiheessa Ettinmerestä. Jos piraattiseikkailu The Legend of Dead Kel keskittyi oman linnakkeen rakentamiseen ja sen tuomiin mukavuuksiin, on Teeth of Naros perinteisempi tarina- ja saalisvetoinen lisäri.

Jättiläisten jaloissa

Teeth of Naros esittelee kokonaan uuden rodun, kollossaet. Nämä valtavat antiikin kreikkalaisia muistuttavat titaanit ovat Amalurin jumalten lapsia, jotka menetettyään uskonsa ovat kadottaneet yhteytensä korkeampiin voimiin. Yksi näistä jumalista nimittää pelaajan ohjastaman Kohtalottoman omaksi sanansaattajakseen, mikä herättää sodan kynnyksellä olevien kollossaeiden toivon uudesta yhteydestä jumaliinsa.

Emopelin tapaan Teeth of Naroksen temaattiset sävyt pyörivät uskon ja kohtalon ympärillä. Amalurin muinaisen kehityksen huippua edustaneet kollossaet ovat mielenkiintoinen lisä peliin. Kreikkalaiset juuret antavat jättiläisille ylimääräisen säväyksen, jota hyödynnetään tarinankerronnan lisäksi rodulle luodussa kulttuurissa. Esikuviensa tapaan heidän suuruudestaan on enää jäljellä vain kansanperinne, joka on vuosien saatossa muuttunut yhä katkerammaksi Idyllan leijuvassa kaupungissa asuville kollossaeille.

  

Valitettavasti juoni ei saavuta rodun rikkautta, vaikka lukuisat hahmot nousevat matkan saatossa esiin massasta. Pettureiden ja sankarien sävyttämä tarina vaipuu monin osin vain erilaisten esineiden tai vihollisten perässä juoksenteluksi, eikä se jaksa kannatella heppoista kerrontaansa loppumetreille saakka. Sivutehtävätkään eivät viihdytä sen enempää vaan ovat suoraviivaisuudessaan jopa tappavan geneeristä roolipelitauhkaa. Tilannetta ei helpota se, että kauniista miljööstä huolimatta koko seikkailu tapahtuu lähes kokonaan yksissä maisemissa.

Keräilijän paratiisi

Sisältönsä osalta Teeth of Naros osuu sentään kohteeseen. Erilaista koluttavaa, tapettavaa ja löydettävää mantereella on tuntikausiksi. Sivutehtävien palkinnot ja ylimääräisistä luolastoista kerätyt varusteet skaalautuvat oman hahmon mukaan, minkä vuoksi parempaa ylle pantavaa saa kokemustasosta riippumatta. Pelimekaanisena uudistuksen toimintaa monipuolistetaan aseisiin sidotulla primal-ominaisuudella, joka laskee vihollisten vastustuskykyä taikoja vastaan.

Teeth of Naros tarjoaa rutkasti lisää sisältöä Kingdoms of Amalur: Reckoning -peliin. Laajennus tuntuu vain loisteliaan The Legend of Dead Kel -lisäosan jälkeen hyvin aneemiselta. Uusi rotu, mantere ja historiikki pitävät toki otteissaan, mutta valitettavasti näiden ympärille rakennettu juoni sekä tehtävärakenne eivät jaksa innostaa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi