Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Logitechin Litra Glow -suoratoistovalaisin helpottaa valaistuksen toteutusta, oli sitten hyppäämässä kameran eteen pelistriimiä tai Teams-palaveria varten.

Pois varjoista

Laadukasta suoratoistolähetystä varten tarvitaan hyvän verkkoyhteyden, kameran ja mikrofonin lisäksi riittävää valaistusta. Logitech tarjoaa Litra Glow -valaisimella ratkaisun Suomen synkkiin vuodenaikoihin, eikä sitä ole hinnallakaan pilattu, sillä hieman alle 70 euroa maksava tuote tekee sitä mitä lupaa. Näytön tai läppärin päälle asennettavaa valoa pystyy säätämään simppelin tukensa osalta yllättävän monipuolisesti: valon suuntaa sekä kulmaa saa säädettyä vapaasti kääntämällä neliömäistä led-kokonaisuutta. Ylimääräiset sentit 1,5 metriä pitkästä USB-kaapelista piiloutuvat runkoon integroidun johtotien sisään. Kevyen laitteen materiaalit tuntuvat laadukkailta, ja jalustan saa irti niin halutessaan.

Käyttöönotto on tehty todella helpoksi: USB-johto kiinni molemmista päistä, ja olet valmiina valaistumaan. USB-A-portista virtansa nappaavaa valoa pystyy säätämään niin kirkkauden kuin valon lämpöarvon suhteen. Laitteen takana on napakat painikkeet, joilla säädöt onnistuvat helposti, tai sitten valaisinta voi hallita ohjelmallisesti Logitech G Hub -softalla. Logitech suosittelee USB 3.0 -standardin porttia laitteen virransyöttöön.

Eri säädöt voi tehdä Logitech G Hub -ohjelmassa.

Molemmat vaihtoehdot tarjoavat pitkälti samat ominaisuudet, mutta G Hubin avulla pystyy tallentamaan valmiita konfiguraatioita sekä säätämään raja-arvoja portaattomasti. Ohjelmisto näyttää lisäksi esikatselukuvan, jonka perusteella valosävyä kannattaa optimoida itselleen sopivaksi ennen lähetystä.

Kylmästä lämpimään

Logitechin TrueSoft-tekniikka ja Glow’n käyttämä Logitechin oma reunaton diffuusori pyrkivät valaisemaan kohdettaan ilman, että kuvaan syntyy selkeitä varjoja ja rajoja. Ledit valaisevatkin pehmeästi, jolloin lopputulos näyttää luonnollisella, kunhan muistaa valita lämpöarvon tilaan sopivaksi. Värilämpötila-alue tarjoaa vaihtelua 2700-6500 kelvinin väliltä, joten sävyt menevät Jukka Poikaa lainaten aina kylmästä lämpimään. Ääripäät eivät yleensä tee oikeutta kuvattavalle henkilölle.

Vasemmalla valo päällä, oikealla ei.

Enimmäisvalovirta on 250 luumenia, joka alkaa tuntua jo melko kirkkaalta – varsinkin jos valoon katsoo vahingossa suoraan. Kunhan tehon säätää sopivaksi, niin valoon tottuu nopeasti, eikä se häiritse työskentelyä. Lopputulos valon kanssa on selkeästi parempi kuin ilman – jopa kesäisissä olosuhteissa. Silmälasien kanssa lisävalaistus aiheuttaa pieniä haasteita, koska valo – TrueSoft-tekniikasta huolimatta – aiheuttaa heijastumia linsseihin.

Tietokonepöydälle tai mukaan

Logitechin suoratoistovalaisin tekee pitkälti sen mitä se lupaa. Se on helppokäyttöinen, säädettävä ja toimiva valolähde videokameran edessä työskentelevälle. Hintaluokkaansa nähden tuote tarjoaa miellyttävän käyttökokemuksen lisäksi selkeää parannusta kuvanlaatuun.

Litra Glow täydentääkin etätyöntekijän tai (aloittelevan) striimaajan työkalupakkia, jolloin katsojien ei tarvitse ihmetellä tumman eri sävyjä vastapuolen kasvoissa. Mobiililaitteella striimatessa valaisimen voi napata mukaan ja kytkeä esimerkiksi varavirtalähteeseen. Tai valon avulla voi etsiä kadonnutta Switch-muistikorttia sohvan alta. Kätevää joka tapauksessa.

Kirjaudu kommentoidaksesi