Koeajossa Wipeout Pulse

Muutama vuosi sitten PSP:lle ilmestynyt Wipeout Pure oli erinomainen peli. Se auttoi Sonyn taskukonsolia valtaamaan jalansijaa käsikonsolimarkkinoilla. Studio Liverpoolin kehittämä Pure saa nyt jatkoa, sillä saman tekijäryhmän Wipeout Pulse julkaistaan PSP:lle joulukuussa.

Digiexpossa pelattavana ollut Pulse sisältää lisää samaa futuristista ajelua kuin edeltäjänsäkin. Puolen tunnin testin perusteella Wipeout-fanit eivät pety, sillä peruspalikat ovat kohdallaan: ratasuunnittelu on hyvää, ääniraita erinomainen ja tekoäly antaa vastusta. Radoissa soineista artisteista erityismaininnat ansaitsevat irlantilainen konemusiikkia soittava Aphex Twin sekä saksalainen veteraaniorkesteri Kraftwerk.

Wipeout Pulse sisältää reilut 20 uutta rataa, joista testatut kaksi vaikuttivat sekä uusilta että tutuilta. Sarjan veteraaneilla riittää opeteltavaa uusissa mutkissa, mutta kentät eivät eroa perinteisestä Wipeout-kaavasta. Täysin uutta on se, että vain muutama rata on alussa pelattavissa. Vaikeustaso on siis porrastettu ja edetäkseen on kerättävä tietty määrä pisteitä. Aloittelijoita hellitään myös harjoitusmoodilla, joka onkin tervetullut lisä.

Sony lupailee kattavaa verkkopeliä ja ladattavaa materiaalia, mutta näitä ominaisuuksia ei vielä päässyt kokeilemaan.

PlayStation 3:lle tuleva Wipeout HD räjäyttänee pankin, mutta sitä ennen meidän Wipeout-fanien aika kuluu rattoisasti Pulsen parissa. Uusi PSP-peli sisältää paljon vanhaa ja vain vähän uutta. Juuri siksi se vastannee pelaajien odotuksiin.

Galleria: 

Kommentit

Hommasin Wipeout puren joskus PSP:lle, se riittä minulle wipeouteista hyvin. Ei ole mitään erityisempää hinkua tämän ostamiseen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi