Aloitetaanpa olennaisesta: istuminen on tärkeä osa konsolipelaamista. Tähän itsestäänselvyyteen nähden pelituolit ovat jääneet yllättävän laajalti PC-pelaajien herkuksi, kun konsolistien laiskanlinnat ovat laskettavissa muutaman käden sormilla. Puma Active Playseat pyrkii tuomaan vaihtelua tähän vääryyteen.

Kaikkien konsoleiden kanssa yhteensopiva!

Reilun parinsadan euron hintaluokkaan loksahtava Puma Playseat on pakattu kahdeksan kilon painoiseen, pyörän tarakalla nätisti kulkevaan pakettiin, mikä herättää alkuun hieman hämmennystä. Hilpeyttä taas aiheuttaa paketin kylkeen painetut pelikonsoleiden logot: Tämähän on yhteensopiva niin PC:n, Switchin, Xboxin kuin Pleikkarinkin kanssa!

Lootaa avatessa käy ilmi, että koko Playseat koostuu muutamasta ontosta metalliputkesta ja yhdestä kankaan kaltaisesta lärpäkkeestä, joka venytetään koko komeuden päälle. Kokoaminen luonnistuu rähmäkäpälältäkin viidessä minuutissa LEGO-rakennusohjeet mielen tuovan oppaan, värikoodattujen putkenpätkien ja ruuvittomien kiinnityssysteemien ansiosta – tämä saa todellakin Ikea-kasaamisprojektit häpeään. Ja ei muuta kuin istumaan.

Puma Playseat ei näytä laiskanlinnalta, virtaviivaisen ja huteran oloisen ulkoasun herättäessä alkuun ihmetystä – kestääkö tämä laisinkaan hektisiä pelisessioita? Ensivaikutelma osoittautuu kuitenkin heti takamuksen penkkiin varoen asettaessa vääräksi, sillä alla on oikein jämäkkä istuin jopa uhkaavasti sadan kilon haamurajaa lähestyvälle arvostelijalle.

Laiskanlinnan kestävyydelle asettaa haasteita myös sen aavistuksen keinuva luonne: Penkki tukee kuvauksensa mukaan peräti neljää eri asentoa laiskasta löhöämisestä siihen vaativimpaan, eli parhaisiin suorituksiin siivittävään lean forwardiin ja kaikkeen siltä väliltä. Minkäänlaista nitinää tai klonksumista ei kuitenkaan ole toistaiseksi ilmennyt.

Takakenoa, etukenoa ja kaikkea siltä väliltä

Alkuvaikutelma on hyvä, sillä arvostelijan ikuinen NHL-nemesis Tommi kaatuu tiukassa etunoja-asennossa heittämällä numeroin 3-0, vieläpä tutuin Anaheim-Minnesota-tiimein. Maailman syvimmän olohuoneen sohvan perukoilla löhötessä asennon vaihtaminen vaatii, jos nyt ei ponnisteluja, niin ainakin jonkin verran ähkimistä ja lihasvoimia, mistä on saanut kuulla joskus jopa ivallisilta kanssapelaajilta. Playseat mahdollistaa ruhon siirtelemisen kuin huomaamatta esimerkiksi tunnelmiltaan vaihtelevissa Apex Legends -karkeloissa.

Pelaamista ilman hikikarpaloita

Mitä tuolin pinnoitteeseen tulee, yhdistellään siinä sivujen keinonahkamaista materiaalia pelaajan kehon alle jäävään kangasmaiseen päällysteeseen. Sen kummempaa hikoilua ei normaaleissa käyttöolosuhteissa ilmennyt, joten homma toimii tälläkin saralla. Piskuinen päätuki saisi ehkä olla aavistuksen muhkeampi ja hieman pehmeämpi, sillä nykyisellään siihen tulee tukeuduttua kohtuullisen harvakseltaan. Päällys kätkee etuosaan ja kylkiinsä taskut, joihin sujahtaa kätevästi vaikkapa kauko- tai peliohjain – hauska pieni lisä.

Playseatin kevyt rakenne mahdollistaa penkin siirtelyn olohuoneen nurkasta sille aitiopaikalle lähelle televisiota. Toistaiseksi kumiset jalustimet eivät ole myöskään jättäneet halvan oululaisen asunnon muovimattoon minkäänlaisia jälkiä, mikä on tietysti helpotus näin vuokralaisen näkökulmasta.

Elokuvia katsellessa sohva on toki enimmäkseen se mukavin vaihtoehto, mutta erityisesti tiukemmissa pelisessioissa ja kautta aikojen hienointa leffahetkeä eli Rocky IV:n loppuottelua kerta toisensa jälkeen katsoessa Puman tuotos on noussut vajaan kuukauden testisession aikana siksi parhaaksi vaihtoehdoksi.

Ja toden totta muuten, Tommi on tullut murskattua penkin saamisen jälkeen Änärissä useampanakin viikonloppuna – pakkohan sen on tästä Playseatista johtua, eikö!?

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi