Jyri, viininenä

KonsoliFIN 2014: Organisaatiota myllertämässä

Siitä on kohta kymmenen vuotta, kun rekisteröidyin KonsoliFINin foorumeille. Olin edellisenä jouluna saanut Playstation 2:n joululahjaksi, ja PC-pelaajasta kuoriutui konsolimies. Muutamaa kuukautta myöhemmin minut kutsuttiin kirjoittamaan arvosteluja, ja sittemmin olenkin tuottanut jonkin verran tekstiä sivustolle. Rooli on muuttunut moneen otteeseen: vedin ryhmämatkan Saksaan pari vuotta sitten, olin Paavo "Paavi" Niskalan kanssa perustamassa KonsoliFIN-podcastia ja nyt viimeisen vuoden aikana olen kirjoitellut koodia KonsoliFINin uusille sivuille, jotka on tarkoitus julkaista tämän vuoden lokakuussa.

Aloitin syksyllä osapäiväiset opiskelut, ja tämä näkyi lähinnä siinä, että jouduin jättämään podcast-vastuut muille. Nyt viimeisimmän kurssin harjoitustyötä naputellessa totesin, että koulussa esitellyistä johtamistaidon malleista ja teorioista voisi olla hyötyä tällaisen harrastelijasivun vetämisessä. Juttelin hetken aikaa asiasta KonsoliFIN ry:n puheenjohtajan, Kimmo "Xshava" Sjöblomin kanssa, ja totesimme, että minä otan vastuun sivuston toiminnan käytännön johtamisesta. Uusi tehtäväni KonsoliFINissä on vastaava päätoimittaja.

KonsoliFINin isoin ongelma on ollut epämääräinen päätöksenteko. Koska olemme yhteisö, kukaan ei ole halunnut pomottaa muita. En halua jatkossakaan olla mikään pikkuhitler, joka diktaattorin ottein päättää kaikesta yksin, vaan selkeytin toimintaa jakamalla ylläpidon eri osastoihin. KonsoliFINiä tuottava organisaatio muodostuu nyt seuraavista tiimeistä:

Artikkeli- ja arvostelutoimitus. Tämä osasto tuottaa kaikki peliarvostelut ja kirjoittaa erilaisia artikkeleita silloin, kun aiheita löytyy. Osasto hoitaa myös yhteistyön pelien ja laitteiden maahantuojiin. Lehtien toimitusten organisaatiomallien mukaisesti osaston johdossa on uutispäällikkö, joka arvostelutoimituksen osalta on Markus "Waluigi" Mesiä.

Uutistoimitus. Uutisten tuottaminen on KonsoliFINin selkäranka, ja tässä pyrimme pitämään yllä ja parantamaan toimintaamme jatkuvasti. Uskottavuus, asiallisuus ja ajanmukaisuus ovat ohjaavia teesejä. Uutistoimituksen uutispäällikkö on Jaakko "Jaakkimo" Herranen.

AV-toimitus. Tämä on toistaiseksi vielä vähemmän aktiivinen osasto, joka huolehtii podcastista ja videosisällön tuottamisesta sekä sivustolle että Youtubeen. Tämän osaston rooli nousee uusien sivujen myötä, kun nostamme videoita paremmin näkyville. Uutispäällikkönä tällä osastolla toimii Paavo Niskala.

SoMe-tiimi. Yhteisö pitää KonsoliFINin elossa, ja yhteisön kanssa kommunikoidaan monen eri kanavan välityksellä. KonsoliFIN on saavutettavissa ainakin Facebookin ja Twitterin kautta, ja aktiivisuudesta näillä rintamilla vastaa tuottaja Jenni "Jepu" Ahlapuro.

Yhteisötoimitus. Sanoinko, että uutisointi on meidän selkäranka? No, siinä tapauksessa foorumi on sydän, verenkierto ja aineenvaihdunta. Tätä koko sivustoa ei olisi ilman aktiivista ja asiantuntevaa yhteisöä, joka kokoontuu foorumin puolella. Viime aikoina olemme havainneet väen passivoitumista, ja tämä on ongelma, johon yritämme etsiä vastauksia. Yhteisöpäälliköksi nimitin aina yhtä kärsivällisen ja melkolailla jokaista foorumilaista ainakin jossain vaiheessa opastaneen Tuomas "TT-2k" Tonterin.

IT-osasto. Tietysti KonsoliFINin täytyy pyöriä jossain, ja palvelimia sekä ohjelmistoja potkimaan on valittu Harri "hartzu" Johansson. Tämän tiimin ensimmäinen iso projekti on tuottaa uusi sivusto, josta olemme puhuneet ainakin vuodesta 2010 alkaen...

Tietysti tarvitsemme sivuston elossa pitämiseksi kaikkein apua. Aktiivisia sisällöntuottajia – erityisesti uutisoijia – tarvitaan aina. Toistaiseksi keskitymme vielä tekstisisältöön, joten hyvää suomen kieltä osaavat ovat tervetulleita liittymään joukkoon. Jatkossa alamme etsiä myös videoeditointivelhoja, ja tietysti podcast kaipaa kipeästi uutta, innokasta verta.

KonsoliFIN on rekisteröity yhdistys, eikä se ole koskaan maksanut tai tule koskaan maksamaan kenellekään rahapalkkioita. Mutta me tarjoamme mahdollisuuden päästä seuraamaan sekä suomalaista että kansainvälistä videopelialaa aitiopaikalta, tilaisuuden kehittyä tekstintuottajana ja ajoittaisen kutsun erilaisiin pelialan tilaisuuksiin.

Ensimmäisiä asioita, joita uusi toimitus määritteli, oli KonsoliFINin ohjelmanjulistus. Kopioin sen vielä tähän loppuun:

KonsoliFIN haluaa edistää suomalaisen videopeliharrastuksen ja -yhteisön kasvamista ja kehittymistä. Tämän teemme toimittamalla asiallista, ajantasaista ja luotettavaa videopeliuutisointia, tuottamalla hyvin kirjoitettuja ja kirjoittajansa näköisiä arvosteluja, artikkeleita ja muuta tekstisisältöä, julkaisemalla kiinnostavaa audio- ja videosisältöä sekä tarjoamalla Suomen aktiivisimman ja energisimmän videopelikeskustelupalstan. Pelaajilta pelaajille, pelaajien parhaaksi, ilman kaupallisia riippuvuuksia.
Galleria: 

Kommentit

Noniin, muutoksen tuulet saapuu! Eihän tuosta ole edes kauan, kun tää sivusto uudistui? Vai onko aika vaan lentänyt siivillä? Pari vuotta sitten..?

Noh, enivei, hienoa että joku otti nyt vetovastuun ja saadaan hommia vähän organisoituneemmiksi.

Itsekin olen jostain syystä passivoitunut täältä melkein kokonaan. Pitänee tehdä asiaan muutos. :D

Taidetaan puhua vielä vuoden 2008 leiskasta. Eihän tämä missään tapauksessa ruma ole, mutta tukee vähän kehnonlaisesti kaikenlaisia uutuuksia kuten videosisältöä ja PC- tai mobiilialustoihin liittyvää uutisointia tms. Ja esimerkiksi podcastien integroimisesta paremmin näille pääsivuille on puhuttu varmaan kolme vuotta.

Ja yksi juttu, mistä mä olen vähän innoissani noilla uusilla sivuilla on se, että kommentit näihin artikkeleihin (ja artikkelit itse, tietysti) saadaan paremmin näkymään. Nyt tämä keskustelu kuolee siihen, että kukaan ei tiedä täällä käytävän keskustelua.

KFIN ilmeisesti kuopannut turnausisäntänä toimimisen ja ns. "kilpapelaamisen" tukemisen? Ainakin Plösön puolella on todella hiljaista ollut tällä rintamalla muutamaa NHL turnausta lukuun ottamatta...

Meillähän lopetettiin virallisten turnausten järjestäminen kokonaan jossain vaiheessa, osittain teknisistä syistä, osittain innostuksen lopahtamisen vuoksi. Mulla on joitain ideoita, miten voidaan viritellä toimintaa uusiksi, mutta se ei ole ihan akuuteimpana asiana suunnitelmissa. Kunhan saadaan se sivustouudistus ensin toteutettua, niin sen jälkeen on mahkuja kaikenlaiseen muuhunkin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi