Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

KonsoliFIN 2014: Sosiaalista mediaa

Olen ollut KonsoliFINin palveluksessa vasta vuoden. Verrattuna moneen muuhun ylläpidon jäseneen olen siis aivan juniori tässä poppoossa. Sivuston sosiaalinen media oli yksi ensimmäisistä seikoista, joihin aloittaessani kiinnitin huomiota. Jaoimme Facebookissa lähinnä uutisotsikoita, artikkeleita ja aina tiistaisin podcasteja, satunnaisia maagisetin kaljoittelukuvia unohtamatta. Kanavaa ei ehkä osattu hyödyntää mielestäni tarkoituksenmukaisella tavalla, ja pidin sitä kaikin puolin tylsänä sekä laiskana toteutuksena. Twitter oli vielä enemmän retuperällä, ja sen seuraaminen särki silmiäni pitkään.

Koska palettini alkoi täyttyä hyvää tahtia muista puuhista, en tullut kiinnittäneeksi huomiota asiaan sen kummemmin. Puuhanaisena järjestin kevätpalaverin ja siinä samalla tulin pohtineeksi useampaankin otteeseen halukkuuttani jättäytyä podcastaamisesta taka-alalle. Kehitysehdotuksia mietittyämme loimme nykyiset vastuualueet, ja niin minusta tehtiin sosiaalisen median tuottaja.

Oma sosiaalisen median tiimini koostuu lähinnä minusta ja muista toimituksista lainatuista jäsenistä. Rakenne on sikäli muihin kokoonpanoihin verrattuna poikkeuksellinen, että minun lisäksi ei rekrytoitu yhtään varsinaista some-toimittajaa tai -ninjaa, kuten itse tapaan sanoa. Lainamiehistön lisäksi tukenani toimii luonnollisesti ahkera uutistoimitus, sekä artikkeli- ja arvostelutoimituksen asiantunteva väki, jotka jo totuttuun persoonalliseen tapaamme jakavat edelleen itse omat tuotoksensa sosiaaliseen mediaan.

Vaikka pääpaino keskustelulla pysyy aina  foorumillamme, halusin herätellä aktiivisuutta etenkin Facebookissa. Loin toiminnallemme reunaehdot, jotka ohjaavat kohti omaa näkemystäni siitä, millaisena me haluamme näkyä sosiaalisessa mediassa. Tavoitteenani on saavuttaa asiallisen rento ilmapiiri, jossa vuorovaikutus toimituksen ja lukijoiden välillä on mutkatonta ja rehtiä. Haluan ilmentää meitä persoonina, ja antaa pieniä henkilökohtaisia palasia siitä, keitä me oikeasti olemme. Siitäkin syystä haluan ylläpitää käytäntöä, että jokainen sisältöä tuottava jäsen myös julkaisee juttunsa kanavillamme itse oman saatetekstinsä kera.

Tätä lähden siis pikkuhiljaa rakentamaan omalta osaltani myös muunlaisena sisältönä. Uutisointi on lähtenyt mukavasti mukaan herättelemään keskustelua, ja aktiivisuus on lievässä nousussa tälläkin hetkellä. Toistaiseksi sosiaalisen median toimitus työllistää siis lähinnä minua, vaikka jatkossa haluankin toteuttaa myös erityisesti näille kanaville tarkoitettua sisältöä. Varmasti siinä riittää puuhaa yhdelle jos toisellekin.

Twitter-kanavamme on varsinainen murhekryyni, joka jakaa toimituksenkin kahteen leiriin. Ahkerana twiittailijana näen, että myös tätä osa-aluetta tulisi hoivata, mutta se ei toistaiseksi ole sujunut ilman ongelmia. Hashtag-koulutus on jo alkanut, ja tuloksiakin toivottavasti saadaan pian. Twitter-sisällön luonti jää luultavasti minun omaksi yksinäiseksi projektikseni pääpainon ollessa tässä vaiheessa Facebookin puolella. Suunta on jo lupaava ja uudet ohjeistukseni luettu ja lähestulkoon sisäistettykin. Jään positiivisin mielin kehittämään tätä osa-aluettani entistä paremmaksi ja monipuolisemmaksi kanavaksi.

Vastaan myös KonsoliFINin ulospäin suuntaavasta tiedotuksesta sekä erilaisista yhteistyöprojekteista ja niiden koordinoinnista. Tätä kautta voimme varmistaa, ettei mailiboksiin jää roikkumaan hoitamattomia asioita ja että jokainen yhteydenotto huomioidaan. Palautetta, ehdotuksia ja ideoita voi edelleen jättää toimituksemme yhteiseen sähköpostiosoitteeseen, tai ohjata suoraan minulle.

Otan innolla vastaan kaivatut muutokset rakenteessamme, ja lähden työstämään omaa tonttiani aivan uudenlaisen innon ja motivaation kera. Olen vakuuttunut, että nämä uudet tuulet heijastavat positiivisesti kaikkeen tekemiseemme, niin toimituksen kuin sivustomme yhteisönkin eduksi.

jenni.ahlapuro@konsolifin.net
toimitus@konsolifin.net

- jepu

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi