Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

KonsoliFIN täyttää 10 vuotta!


Hyvä KonsoliFINin ystävä, sivustomme kymmenvuotispäivä on ovella. Elokuussa 2000 avattiin uusi konsolipelaamiseen keskittynyt suomalainen verkkosivu - pelaajien rakkaudesta harrastukseensa syntynyt KonsoliFIN lähti liikkeelle nöyristä alkuasetelmista. Harva osasi vielä tuolloin uskoa tai toivoa, millaista muutosta ja ennen kaikkea kasvua konsolipelaaminen kokisi kymmenen vuoden kuluessa. Tänä aikana myös sivustomme on kokenut jos jonkinmoisia muutoksia ja siinä samalla päässyt kasvamaan Suomen suurimmaksi puhtaasti vapaaehtoisvoimin pyöriväksi pelisivustoksi. Kiitos siitä kuuluu teille, lukijoillemme ja foorumin jäsenille, jotka olette pysyneet kiinnostuneena kyydissä vuodesta toiseen.

KonsoliFIN täyttää jo pyöreitä, mutta se ei vauhtia hidasta. Avasimme juuri uuden KonsoliFIN Perheet -osion ja muitakin uudistuksia on jatkuvasti suunnitteilla. Merkkipaalun saavuttamisen kunniaksi haluamme kuitenkin pysähtyä hetkeksi ja kiittää lukijoitamme, muistella hieman menneitä sekä antaa kiitokset entisille ja nykyisille ylläpidon toimeliaille uurastajille. Ennen kuin käydään kiinni juhlaviikon ohjelmaan, lienee paikallaan antaa puheenvuoro sivuston perustajalle, Jorelle.

Joren tervehdys

Aloitin ps2fin.comin kesällä 2000, koska netistä ei tuntunut löytyvän kunnollista teknistä tietoa uutuuskonsolista. Olin vannoutunut PC-pelaaja ja Quake-klaanilainen, mutta Pleikkarin toinen tuleminen kiinnosti sen DVD-soittimen takia. Saitti julkaistiin virallisesti 4.8.2000 osoitteessa www.geocities.com/ps2fin, samalla hetkellä kuin PS2:n myyntiintulopäivä Suomessa julkaistiin virallisesti.

Aluksi sivuilla oli vain tekemäni FAQ ja jokin surkea, popup-mainoksia vilisevä keskustelupalsta. Tämä kuitenkin riitti: yhtäkkiä paikalla oli kasa pleikkarifaneja, jotka halusivat osallistua sivuston parantamiseen. Vuodessa oli ostettu oikea serveritila ja pystytetty parempi BBS designedin kanssa. Osa porukasta halusi tehdä peliarvioita, ja XShava oli aloittanut jo menestyksekkään suhdetoimintansa pelimyyjien ja –maahantuojien kanssa. Laadittiin ohje peliarvioiden kirjoittamiseen ja pisteytykseen, ja minä yritin parhaani mukaan sekä opastaa uusia kirjoittajia että estää heitä kirjoittamasta romaania jokaisesta peliarviosta.

Pientä kahnaustakin oli. PS2FINin eka logo muistutti liikaa virallista PS2-logoa, joten se muutettiin maahantuojan kehotuksesta. Eräs suuri pelilehti poltti päreensä, kun kerroimme sen olevan vanha ja väsynyt ja PS2FINin lukijat yhtyivät mielipiteeseemme. Muistimme myös vinoilla peliohjelmille, joiden pääsisältö tuntui olevan kännykkälogoja myyvät malli-wannabet. Pelaajilta pelaajille –konsepti on nykyään jokaisen markkinointiniilon peruspuhetta, mutta kymmenen vuotta sitten se oli aika radikaalia toimintaa.

Kohta alettiin puuhaamaan yhdistymistä Nintendon ja Xboxin vastaavien sivujen kanssa KonsoliFINin merkeissä. Käytiin kimpassa Helsingissä pelimessuilla ja vuokrattiin vanha Makasiinirakennus keskustasta peli-iltaa varten. Hauskaa oli. Itse vetäydyin toiminnasta ilman sen kummempaa dramatiikkaa, kun omat työt alkoivat liipata samaa aihetta kuin PS2FINin luoma harrastus. Oma pelaamiseni on nykyään iPhone-painotteisia hupailua, vaikka Wiin osto on ollut useamman kerran lähellä.

On ollut hienoa seurata, miten saitti on kasvanut ja säilyttänyt tinkimättömyytensä. Pelikonsolit ja pelit ovat edelleen kalliita, ja pelisaitin tärkein tehtävä on auttaa pelaajia löytämään juuri heille sopivat pelit. Pelaajilta pelaajille!

Jore

Pelaajilta

KonsoliFINin kymmenvuotisjuhlallisuudet noudattavat täsmällisesti Joren slogania Pelaajilta pelaajille. Vastauksena lausahduksen ensimmäiseen osaan esittelemme suurimman osan nykyisistä ylläpitäjistä ja pari entistä, sivuston kehitykseen kriittisesti vaikuttanutta tekijää. Kyseiset henkilöt esittäytyvät virkaiän mukaisesti nuorimmasta vanhimpaan viikon jokaisena päivänä julkaistavissa artikkeleissa. Haastatteluissa ylläpitäjät jakavat näkemyksiään ja mieleenpainuvimpia kokemuksiaan niin KonsoliFINin kuin henkilökohtaisen peliuransakin tiimoilta.

Ylläpidon esittelyt (huom: linkit eivät toimi enää):

Pelaajille

Joren tunnuslauseen jälkimmäisen puoliskon ohjeistamana KonsoliFINin kymmenvuotista taivalta juhlistetaan tietenkin myös kilpailuilla. Käyttäjille annetaan mahdollisuus kahmia osuutensa massiivisesta kasasta peliaiheisia palkintoja. Kilpailuja järjestetään niin ikään pitkin viikkoa, joten sivustolla kannattaa käydä päivittäin.

Kilpailut (huom: linkit eivät toimi enää):

Galleria: 

Kommentit

Tunnuslauseena voisi toimia ensimmäisenä vaihtoehtona toi "Pelaajilta pelaajille" But nice to hear miten tämmöinenkin hieno sivu on kasvanut tämän kokoiseksi.

Kaperi kiittää

Onneksi olkoon ja teinhän minä jo viime vuonna tämän historiikin Uncharted 2 kanssa
http://www.konsolifin.net/media/media/1536/Uncharted-2--Konsolifinin-jlj...

:)

Onnittelut. Todella hyvä sivusto josta tulen pitämään kiinni. Löysin sivuston kun satuin näkemään guitar hero kilpailun. Rekisteröidyin foorumeille pari kuukautta myöhemmin ja todella mukaa sakkia täytyy myöntää. Täältä löytyy mukavan tasokasta keskustelua ja hyviä pelikavereita. Tarvitaanko muuta?

Onnea! Käyttäjänä ollut jo 2vuotta ja vasta nyt alkaa ottamaan hyödyn kaikesta sivujen antamista mahdollisuuksista. Sivuilla siis voi helposti viettää pidempiäkin aikoja jos tylsyys saattaa yllättää, tekemistä ja jutunaihetta löytyy. Jatkakaa samaa rataa!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi