Legendojenkin täytyy uudistua

Apex Legends valloitti battle royale -genren höyryjyrän tavoin alkuvuoden yllätysjulkaisunsa aikoihin. Valitettavasti vanha kunnon Strömssö ei ollut tullut Respawnille tutuksi, sillä alkuhypen jälkeen pelaajien innostus tuntui hiipuvan kuin se paljon puhuttu lehmänhäntä. Battle Charge -nimellä kulkeva toinen kausi kääntää kuitenkin veneen kokan jälleen vahvasti oikeaan suuntaan.

Kaikkihan oli toki kohtuullisen hyvin jo aiemmin: Erikoiskyvyin varustellut hahmot, näiden onnistunut tasapainotus ja pätevät pelimekaniikat puhaltelivat juuri sopivasti uusia tuulia aavistuksen kulahtaneeseen battle royale -genreen. Valitettavasti Respawn ei pysynyt jatkuvasti uutta halajavan pelaajakunnan vaatimusten perässä, ja ensimmäinen kausi Wild Frontier olikin rakennettu harmittavan puolivillaisesti.

Pelaajia on kuitenkin nyt selkeästi kuunneltu ja Apex Legendsistä halutaan kiintotähti, sen verran mainiosti Battle Charge parantaa meininkiä liki jokaisella osa-alueella. Toki Battle Passin tarjoama epämääräinen kosmeettinen sälä tuskin edelleenkään houkuttaa grindaamaan kymmeniä tunteja saati maksamaan sisällöstä, mutta tällä kertaa mukaan on heitetty reilusti muitakin – oikeasti peliflow'ta muuttavia – uudistuksia.

Tarvitaanko lisää karttoja? No ei.

Fortniten alati muuttuva kartta saa nyt kilpailijan Apex Legendsin King's Canyonista, jota tätä nykyä kansoittavat niin loottilaatikkoja inhottavasti näpistelevät lohikäärmeet kuin jättimäiset Leviathan-otuksetkin. Kumpaisetkin monsterit virkistävät tutuksi tullutta maisemaa kivasti, vaikka eivät periaatteessa tarjoakaan mitään ratkaisevasti uutta. Kaikessa tohinassa kartalle on tipahdellut sinne tänne ennen näkemättömiä rakennuksia, kun taas osa on murskaantunut jättihirviöiden alle. Toki kyseessä on edelleen hyvin pitkälti se vanha tuttu King's Canyon ja muutoksia olisi voinut olla enemmänkin, mutta kyllä päivittynyt miljöö tarjoaa tästä huolimatta raikkaan tuulahduksen verkkokahinoihin.

Sähköshokkeja vastustajille, suojia tiimikavereille

Kartan kokemat muutokset selitetään lyhyellä välivideolla, joka esittelee myös uusimman Apex-legenda Wattsonin. Pirtsakka hahmo onkin osoittautunut puolustuskykyineen monen suosikiksi, sen verran usein vahvalla korostuksella puhuva nainen vilahtelee otteluissa. Wattsonilla pelaaminen on lystikästä puuhaa, ja erityisesti yllättävän vapaasti rakenneltavat sähköaidat osoittautuvat nopeasti käteväksi puolustusmekanismiksi. Shieldejä hiljalleen buustaava Interception Pylon sen sijaan on oiva lisä Lifelinen voimia lisäävän parannuskyvyn kylkeen. Kokonaisuutena Wattson kohosi välittömästi allekirjoittaneen suosikkihahmojen joukkoon, ja toisen kauden aloituksen jälkeen muut sankarit ovatkin jääneet uuden tulokkaan varjoon.

Uutuutena mainittakoon myös valtavan tehokas – lähes ylivoimainen – L-Star-konekivääri. Mainiosta Titanfall 2 -pelistä tuttua tuliluikkua ei ole kuitenkaan tarjolla mielin määrin, sillä moisen voi saada haltuun ainoastaan taivaalta tippuvista Supply Drop -paketeista. Mutta kunhan L-Star päätyy oikeisiin käsiin, ei muilla kisailijoilla tule olemaan loppukahinoissa helppoa.

Pätkii, ei pätki, pätkii, ei pätki

Kilpailuhenkiset pelaajat lienevät erityisen mielissään Battle Chargen tuomista Ranked Mode -liigoista. Tiedä sitten johtuuko tästä, mutta aavistuksen vakavamielisemmät kahinat ovat tuoneet muassaan aiempaa useammin kaatuvat verkkoyhteydet. Näitä rasittavia pätkimisiä on tosin onnistuttu jo korjailemaan sitten heinäkuun alun julkaisun, joten eiköhän homma rullaa jatkuvasti paremmin ja paremmin.

Battle Charge lupailee hyvää Apex Legendsin poikkeuksellisen terhakkaasti startanneelle taipaleelle. Kehittäjät ovat ottaneet oppia debyyttikauden kritiikistä, vielä nurkan takana häämöttävien uudistusten ollessa taatusti enemmän ja enemmän isojen pelaajamassojen mieleen. Vielä kun saataisiin se alustojen välinen ristiinpelaaminen mukaan...

Ainiin, selvennettäköön nyt vielä, että Apex Legends on tämän hetken ylivoimaisesti paras battle royale -peli.

PC:lle, Xbox Onelle sekä PlayStation 4:lle ilmestyneen Apex Legendsin kolmas tuotantokausi starttaa näillä näkymin lokakuun alkupäivinä.

Kirjaudu kommentoidaksesi