"Overcooked 2 on hauskinta moninpelattavaa moneen hetkeen. Tämä ei ole liioittelua, tämä ei ole pötypuhetta." Näilä sanoilla alkoi kehuva Overcooked! 2 -arvostelumme, eikä tuota väitettä tee mieli kiistää nyt muutamaa kuukautta myöhemmin.

Näinpä olikin varsin iloinen yllätys, kun Surf 'n' Turf -lisäsisällön kerrottiin olevan tuloillaan. DLC-paketti lisää alkuperäisen kokkauspelin kylkeen trooppista sisältöä sekä aimo annoksen lisähaastetta.

Kuumana porottaa aurinko jaksaa

Overcooked! 2 on hektinen peli, jossa yksi tai maksimissaan neljä pelaajaa valmistaa ruoka-annoksia maailman epäkäytännöllisimmissä keittiöissä. Käytännössä joka kyökissä on jonkin sortin jippo, joka saa sen erottumaan muista. Keittiöt voivat muun muassa lipua joessa, muuttaa muotoaan kesken kaiken tai täyttyä tielle tallustavista ohikulkijoista.

Surf 'n' Turf lisää hauskan alkuperäisseikkailun rinnalle toisen pelimuodon, joka sijoittuu eksoottisiin maisemiin. Koettavana on 12 uutta tarinatasoa, jotka kaikki sijoittuvat erilaisiin eksoottisiin kyökkeihin. Uudet kuviot ovat hauskoja sekä parhaimmillaan haastavia liikkuvine hihnoineen ja jättiaaltoineen. Pelaajat tarvitsevatkin usein hyvää taktiikkaa saadakseen ruoat lentämään tasaisella tahdilla kohti nälkäisiä suita.

Kokattavana on uusia reseptejä sekä hienoisia variaatioita entuudestaan tutuista annoksista. Tuoreita tuttavuuksia edustavat simppelit smoothiet sekä vartaat, joiden valmistumista voidaan nopeuttaa puhaltamalla palkeilla ilmaa niiden hiilloksiin.

Overcooked! 2:a voikin pitää jonkin sortin stressitestinä omille ihmissuhteilleen

Oman hauskan lisänsä tuo vesipyssy, jota voi käyttää astioiden pesemiseen, tulipalojen sammuttamiseen sekä vaikkapa muiden kokkien härnäämiseen. Esine on paljon tarpeellisempi kuin alkuperäisseikkailun usein turhalta tuntunut jauhesammutin. Uusia kokkihahmoja lisäri tuo tullessaan kolme kappaletta.

Unohdan uunit ja muutkin paineet

Mikäli alkuperäinen Overcooked! 2 tuntui ajoittain liian helpolta, korjaa Surf 'n' Turf tämän ongelman. Pelaajan oletetaan tietävän jo heti alusta lähtien miten peli toimii, eikä edes alkupään kentistä noin vain saada täyttä kolmea tähteä. Kolme prenikkaa edellyttää monien annosten nopsaa tarjoilemista ja sulavaa kokkausta. Tämä saavutus onnistunee kyllä ennen pitkää jokaisessa kentässä, kun panostaa ja hioo strategiaansa huippuun, mutta entäpä jos saavutettavissa olisi neljäskin tähti? Lisäsisältö tuo nimittäin sekä alkuperäiseen tarinatilaan että uuteen trooppiseen kokonaisuuteen mahdollisuuden jahdata hulppeita pistemääriä ja kiiltävää neljättä tähteä.

Uusien huippupisteiden jahtaaminen on hyvin haastavaa. Osa neljännen tähden saaneista tehtävistä tuntuu tarvitsevan useampaa kuin kahta pelaajaa, sillä kahden kokkaajan nappiinkaan mennyt suoritus ei täytä kovia pistevaatimuksia. Osa tehtävistä vaikuttaa vaativan duoa isompaa pelaajamäärää, yliluonnollisen nopeata sekä virheetöntä suoritusta tai todella-todella-todella hyvää taktikointia.

Yksi Overcooked! 2 -emopelin arvostelussa mainittu asia pitää lisärissäkin paikkansa: peli on tylsää soolona. Nimike on ehdottomasti parhaimmillaan moninpelatessa joko kaksin, kolmin tai nelistään. Tuotosta voikin pitää jonkin sortin stressitestinä omille ihmissuhteilleen, sillä kanssakokkaajille tulee kuin vahingossa huudeltua enemmän tai vähemmän kohteliaita ohjeita ajan tikittäessä kohti nollaa. "Pilko nyt se %€"!# mansikka ja pistä se pihvi pannulle!" -tyyliset opastukset kuuluvat asiaan.

Mikäli samaan huoneeseen ei kanssapelaajia löydy, voi kokkitaidot pistää puntariin myös verkon yli. Muiden kanssa voi joko tehdä yhteistyötä Arcade-moodissa tai ottaa yhteen Versus-pelimuodossa. Kumpaankin tuodaan DLC:n myötä muutamat lisäkentät.

Heidän banaanit blenderiin ja meri haisee

Trooppinen Surf 'n' Turf -lisäsisältö on varsin maistuva paketti. Se tarjoaa 12 uutta tarinakeittiötä, pari moninpelikyökkiä uusilla jipoilla varustettuna sekä kosolti lisähaastetta sitä kaipaaville.

Ja mikä mukavinta, lisää on kuulemma vielä tulossa. Sitä odotellessa voi huutaa kavereille ja paremmille puoliskoille aurinkoisissa rantakeittiöissä. Koska se on hauskaa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi