Luukku 1: KonsoliFINin vuosi

 Tästä joulukuun ensimmäisestä päivästä aloitetaan joulun odotus myös KonsoliFINissä, nyt toistamiseen joulukalenterin muodossa. Kuten viime vuonnakin, tarkoituksemme on julkaista joka päivä kalenteriluukku eli jonkinlainen kirjoitus luettavaksi. Tätä kirjoittaessa näyttää samalta kuin viime vuonnakin: kalenteriluukut ovat enemmän tai vähemmän vaiheessa ja aikaa aloitukseen on enää vuorokausi. Toisaalta porukka tuntuu toimivan deadlinen iskiessä paremmin, joten eiköhän jokaiselle päivälle jotakin luettavaa ilmesty.

Kalenteriluukkujen ohella arvomme tänä vuonna tavaraa lukijoiden kesken erilaisten kilpailujen merkeissä. Tämänkin takia kannattaa vierailla joka päivä KonsoliFINissä, sillä jaamme voittajille useita pelikonsoleita ja pelejä – unohtamatta upeita KonsoliFINin T-paitoja, joita ei rahalla saa itselleen hommattua.

Jälleen kerran alkaa myös KonsoliFINin vuosi olla joulukuun jälkeen pulkassa. Vaikka emme sinällään ole niin kovin paljoa saaneet aikaan, jotakin on vuoden kuluessa silti tullut tehtyä. Suurin sisällöllinen asia oli lähes viikoittaisen KonsoliFINin Podcastin aloittaminen. Jryin luotsaamana se ei myöskään jäänyt muutaman jakson tähdenlennoksi, vaan on porskuttanut eteenpäin vakaasti. Ja mikä parhainta, jryin ja muiden Podcastin vakiäänten panokseen ovat myös kuulijat olleet tyytyväisiä. Hienoa duu… harrastuneisuutta, jryi, Paavi, Maagiset, Tuhomursu ja Felisleo, muutamia mainitakseni. Kiitokset myös TT-2k:lle alkuvuoden panoksesta, siihen asti kunnes mies halasi enemmän julkisuutta ja hyppäsi toiseksi juontajaksi Moon-TV:n Gameriin.

MobiiliFIN-osiokin startattiin foorumipohjalla vuoden alkupuolella, ja se on elänyt foorumilla itsekseen. Mobiiliasioihin satsattiin myös KonsoliFINin appin merkeissä: sovellus saatiin ulos Applen laitteiden omistajien iloksi tänä vuonna. Kohtalaisen hyvin tuntuu porukka sitäkin käyttävän. Muita sisällöllisiä uudistuksia emme ole näiden lisäksi saaneet aikaiseksi, mutta johan sitä oli tässäkin.

Vuotta rassasivat tietoturvaongelmat, joiden takia jouduimme tekemään KonsoliFINistä täysin puhtaan kopion eli suomeksi sanottuna asentamaan kaiken uudestaan, vanhoilla tietokannoilla. Operaatio tehtiin onnistuneesti, suhteellisen nopealla aikataululla. Tai mitä nyt edelleen KonsoliFINin Media-osiossa on ongelmia tämän vuoksi: asennuksessa palasi ääkkösöökkös-ongelma, eli videoita upatessa ei voi otsikossa ja sisällön kuvauksessa käyttää äätä ja öötä. Tätä ei koodaripulan takia ole edelleenkään saatu korjattua. Ehkä sitten ensi vuonna, tai viimeistään kun Media-osio saadaan päivitettyä uudempaan versioon.

Kulunut vuosi on ollut myös KonsoliFIN Ry:n kolmas virallinen vuosi, ja jo tässä vaiheessa voi sanoa, että yhdistyksen pyörittäminen on taas kerran sujunut kaikin puolin paremmin kuin edellisenä vuotena. Vaikka KonsoliFIN Ry on pieni yhdistys, on sen pyörittämisessä omat haasteensa. Tänä vuonna kuitenkin vältyimme yllättäviltä kuluilta, ja varat ovat riittäneet hyvin toimintaan. Serverikulut on maksettu ajallaan ja arvosteltavia pelejä saatu ostettua silloin, kun arvostelukappaleita ei ole saatu. Alkuvuodesta investoimme laitekantaan ja ostimme Nintendon 3DS-konsoleita arvostelijoille. Loppuvuonna investoinnit ovat jatkuneet, sillä vuoden 2012 helmikuussa ilmestyviä Vitoja on tilattu valmiiksi ennakkoarvostelijoille. Myös arvostelijoiden hajonneet konsolit on saatu korvattua uusilla laitteilla pitkin vuotta ilman, että heidän olisi pitänyt uusia laitteet hajoamisen jälkeen itse, jos takuu ei ole ollut voimassa. Lisäksi kaikilla arvostelijoilla on saatu yhdistyksen varoilla pidettyä voimassa Liven Kulta-tilit ja PSN+-jäsenyydet. Täten arvosteltavat pelit eivät jää verkkopelin osalta ainakaan tästä syystä katsastamatta.

Varoja on käytetty myös erilaisiin kilpailuihin vuoden mittaan ja nyt joulukuun aikana. Xbox 360- ja PS3-turnaustoiminnassa rahaa on kulutettu niin turnausisäntien pelien hankintaan kuin turnauksissa jaettaviin palkintoihinkin. Ensi vuonna tulee tähän liittyen muutos, sillä KonsoliFIN lopettaa turnausten ja liigojen järjestelmällisen pitämisen vuodenvaihteessa. Tämä ei tosin sulje pois sitä, että joitakin turnauksia saattaisimme järjestää, mutta samalla mittakaavalla emme niitä tule ensi vuonna pitämään.

Tänä vuonna ostimme myös Podcastiin laitteita: muutamat äänityslaitteet ja mikrofoneja, jotta olisimme ennen kaikkea saaneet Paavin pois kellarista ja kaikille suurin piirtein samanlaisen äänentason. Näin Podcastia on mukava kuunnella, kun keskustelijoiden äänet ovat samalla voimakkuudella.

Ensi vuodelle on alustavasti suunniteltu KonsoliFIN-sivuston uusimista, ja tarkoitus olisi laittaa jälleen kerran koodarin paikka hakuun. Koodariasia on jarruttanut oikeastaan kaikkea toimintaa – ilman häntä emme saa sivujakaan uudistettua. Tämän takia olemme myös valmiita satsaamaan hivenen koodaukseen: mikäli koodaria ei löydy täysin harrastuspohjalta, olemme halukkaita keskustelemaan freelancerin ottamisesta riveihimme. Täyttä korvausta emme valitettavasti voi maksaa, mutta jotakin ainakin. Jos tätä kirjoitusta lukee joku aikaa omaava ja ammattitaitoinen koodari, niin ota yhteyttä. Sivusto on tarkoitus tehdä täysin puhtaalta pöydältä, käyttäen pohjana olemassa olevia sisällön julkaisujärjestelmiä, kuten Joomlaa tai Drupalia.

Toki meillä on kaikkea aina suunnitteilla, mutta yleensä projektit joko hautautuvat kaikessa hiljaisuudessaan idean tasolle tai sitten potkitaan toimintaan pitkällä aikavälillä. Aikanaan minun piti kirjoittaa: ”Nyt luette suhteellisen lyhyellä ajalla ideasta toteutukseen tullutta Pääkirjoitus-ideaa.” Kuinka ollakaan, nyt se olin minä, joka jarrutti projektin etenemistä, kun en saanut ensimmäistäkään kirjoitusta aikaiseksi. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Näin ollen paneudun seuraavaksi pääkirjoitukseen ja sen toteuttamiseen.

Idea pääkirjoituksesta syntyi tehopakkaus Paavin suuressa mielessä tämän vuoden helmikuussa, joten ideasta toteutukseen meni tässäkin tapauksessa jälleen kerran suhteellisen kauan. KonsoliFINin on tarkoitus julkaista pääkirjoitus kahden viikon välein eri kirjoittajien toimesta. Pääkirjoituksemme on hieman lehtien pääkirjoituksen tapainen artikkeli, jossa käsitellään KonsoliFINin tai pelialan ajankohtaisia aiheita tai muuten vain mielenkiintoisia asioita, joita haluamme tuoda esille. Täten KonsoliFINistä tulee ensimmäinen suomalainen videopelisivusto, joka julkaisee pääkirjoituksia. Ensimmäinen pääkirjoitus tullaan näkemään joulukuun aikana, koska tarvitsemme kalenteriluukkuihin tekstiä ja näin lyömme kaksi kärpästä yhdellä iskulla täyttäessämme yhden luukun pääkirjoituksella. Joulukuun alussa tulee siis ensimmäinen pääkirjoitus jostakin aiheesta jonkun ylläpitäjän kirjoittamana – ja sen jälkeen uusi pääkirjoitus aina joka toinen viikko.

Pidemmittä höpinöittä toivotan kaikille KonsoliFINin lukijoille mukavaa ja rauhallista joulun odotusta kalenteriluukkuja lukiessa. Kiitän myös aivan kaikkia KonsoliFINin ylläpitäjiä kuluneesta vuodesta ja sekä henkisestä että fyysisestä panoksesta sivuston hyväksi. Ilman teitä ei lukijoilla olisi mitään syytä tulla päivästä toiseen KonsoliFINin sivuille. Kiitän myös kaikkia KonsoliFINin säännöllisiä ja satunnaisia kävijöitä, sillä ilman teitä ei KonsoliFINiä olisi. Lämpimät kiitokset myös kaikille KonsoliFINiä tukeneille maahantuojille kuluneesta vuodesta.

Näillä sanoilla on hyvä aloittaa joulukuu ja valmistautua tulevaan KonsoliFIN-vuoteen 2012. KonsoliFINin toimintaa voi tukea puhtaasi sillä, että käytte säännöllisesti katsastamassa KonsoliFINin tarjontaa niin joulukuussa kuin ensi vuonnakin. 

Galleria: 

Kommentit

*tap tap tap tap tap*

Hieno puhe. :) Pääkirjoitus on kyllä hyvä idea. Pelaaja-lehdessäkin tuo on aina yleensä lehden mielenkiintoisinta luettavaa (arvosteluiden ja ennakoiden lomassa). Ja että oikein konsoleita (siis monikossa!) jaossa palkintoina, vau.

Johtaja on puhunut johtajan arvon mukaisesti. Aivan huikea ja valaiseva kirjoitus. Pitkäaikaisena palstalaisena ja vielä pidempiaikaisena lukijana totean lyhyesti seuraavaa:

Kfin on mennyt harppauksin eteenpäin ja olen varma että tulee menemään. Kiitoksia että saan olla osallisena lukijan muodossa. Jatkakaa samaan malliin.

Hieno järjestelmä ja hienot ihmiset pyörittämässä hommaa. Kiitos tästä vuodesta (jota kuitenkin on vielä jäljellä) ja toivotaan että ensi vuodestakin tulee vähintäänkin yhtä mukava :).

Koodaria etsitte? Ei ei, se en ole minä, mutta muutaman vuoden päästä voisin ollakin ;).

Rahoista menee iso osa KFIN:in käyttäjille, mikä on minusta hieno asia.
Ja kiitos Jryille, Maagisedälle, Paaville ja muille podcatissa olleille, kun
jaksatte tehdä joka viikko yhden podcastin, jota on mukava kuunnella.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi