Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Luukku 16: Yhteisöllinen virtuaalikiekko

Syksy ei tuntuisi miltään ilman jääkiekkokauden alkua. Tämä tarkoittaa jääkiekkosarjojen käynnistymisen lisäksi myös uuden NHL-pelin rantautumista markkinoille. Tässä vaiheessa vuotta jääkiekkokausi on ehtinyt pyörähtämään jo joulutauon kynnykselle, joten lienee korkea aika suunnata katseet virtuaalikiekon yhteisöllisyyden nykytilan pariin.

Reilu kaksi vuotta sitten Electronic Arts julkaisi NHL 09:n, jossa jääkiekkokokemusta lähdettiin uudistamaan rohkealla tavalla uuden moninpelimuodon voimin. EA:n kunnianhimoisena tavoitteena oli saada pelaajat puhaltamaan yhteen hiileen, mikä tarkoitti käytännössä ennennäkemättömiä 6 vs. 6 -otteluita. Se loi samalla vahvan pohjan tämän hetkiselle virtuaalikiekon villitykselle. Alkuun päästäkseen luotiin oma pelaaja, jonka ominaisuuksia oli mahdollista kehittää kokemuksen karttuessa. Otteluihin pystyi osallistumaan joko yleisellä puolella satunnaisessa seurassa, tai kavereiden kesken perustetulla joukkueella EASHL-pelimuodossa. Tämän lisäksi tarjolla oli aikaisemmista osista tutut pelaajien väliset 1 vs. 1 -liigat, jotka tarjosivat hyvin organisoituina erittäin nautinnollisen kiekkokokemuksen.

Pelaajalta pelaajalle

Yhteisöllisyys on selkeästi nykypäivän sana, minkä ansiosta markkinoille tulee yhä enemmän moninpeliä painottavia julkaisuja. Mikä olisikaan parempi pohja yhteisölliselle pelaamiselle kuin joukkueurheiluksi lukeutuva jääkiekko. Nettitoteutus ei välttämättä ole heti alkuun lopullisessa muotissaan, joten yhteistyö kehittäjien ja käyttäjien välillä auttaa kehittämään tätä osiota parempaan kuntoon. Palautteen antaminen ja sen vastaanottaminen ovat nettipeliä hiottaessa ensisijaisen tärkeässä asemassa. Osittain siitä syystä tänä syksynä julkaistun NHL 11:sta tarjoama kiekkokokemus tuntuu huomattavasti kokonaisvaltaisemmalta, kuin pari vuotta sitten markkinoille putkahtaneessa virkaveljessään.


Ilman aktiivista yhteisöä lupaavankin tuotoksen nettipuoli voi jäädä torsoksi. NHL:n kohdalla saamme onneksi huokaista helpotuksesta. Aktiivinen yhteisöllinen toiminta on ollut voimissaan sekä Suomessa että muualla Euroopassa useamman vuoden ajan. Parhaassa tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että kovatasoisia nettimatseja pystyy vääntämään lähes vuoden ympäri. KonsoliFINissä olemme onnellisessa asemassa, koska sivustolle on vuosien saatossa pesiytynyt paljon NHL-sarjan nimeen vannovia käyttäjiä. Tämän johdosta sivustolla on kunnia toimia monen aktiivisen pelaajan kokoontumispaikkana.

Aktiiviset puuhamiehet

Keskustelu aihealueen ympärillä käy foorumin puolella kuumana läpi koko pitkän vuoden. EASHL ja erilaiset turnaukset herättävät paljon keskustelua omissa ketjuissaan. Suomalaisille maalivahdeille on lisäksi olemassa jonkinlainen vertaistukiryhmä PlayStationin peliapu-puolella. Keskusteltaessa tunteet saattaavat kiehua monestikin yli. Joskus syynä saattaa olla tiukka tappio tai vaihtoehtoisesti vastustajan oletettavasti käyttämät vilpilliset keinot. Näistä ei kuitenkaan kannata ottaa sen kummemmin nokkiinsa, vaan on hyvä pitää pää tiukemmassakin tilanteessa kylmänä. Vastapuolen ymmärtäminen ja rakentavan keskustelun ylläpitäminen ovat sellaisia asioita, joista pidemmällä tähtäimellä tulee luultavasti kiitos muodossa taikka toisessa vastaan.

Aktiiviset käyttäjät ovat kunnostautuneet sivustolla järjestämällä hienosti toimivia 1 vs. 1 -liigoja eritasoisille pelaajille. Lisäksi foorumin uumenista löytyy käyttäjän perustama NHL 11 -yhteisö, jossa kunnianhimoisena tavoitteena olisi saada kaikki aihepiiristä kiinnostuneet alustarajoista riippumatta kätevään keskusteluyhteyteen. Jäseniä yhteisölle on kertynyt jo yli 200, mutta keskustelu on lähtenyt valitettavan verkkaisella tavalla käyntiin. Kiinnostuksen noustua kuvaan ovat astuneet myös sivuston toimesta järjestettävät virallisemmat turnaukset, joista voi taitavien suoritusten saattelemana saada lämpimän käden lisäksi palkintojakin. Tälle vuodelle uutuutena lanseerattu NHL 11 KonsoliFIN-ladder on sekin ollut voimissaan lähes julkaisusta saakka. Siinä arvotaan osallistujien kesken viikottaisia peliaiheisia palkintoja.

Puuhamiehillä riittää savottaa myös EASHL:n puolella. Osa aktiivisista vapaaehtoistyöläisistä on ottanut asiakseen järjestää erillisiä liigoja normaalin EASHL-meiningin piristeeksi. European Hockey League pyörii tälläkin hetkellä täyttä häkää kummallakin tehokonsolilla. EHL on toiminut PlayStation-pelaajien viihdykkeenä yhden kauden pidempään. Toisaalta EASHL Finnish Cup on toiminnassa vain Xbox-puolella. Sen historia kantaa juurensa aina kauaksi NHL 09:n julkaisuun saakka. Ensimmäinen Finnish Cup NHL 11:sta parissa on saatu vihdoinkin kuluvan viikon aikana käyntiin.


Kummallakin liigalla on omat nettisivustonsa, jossa pidetään tarkasti kirjaa otteluohjelmasta, sarjataulukosta, pistepörssistä ja lukuisista muista nippelitiedoista. Näin suuri vaivannäkö luo jo ennestään koukuttavalle pelimuodolle aivan uuden ulottuvuuden. Tässä suhteessa täytyykin olla kiitollinen, että suomalaisen ja yleensäkin eurooppalaisen virtuaalilätkän skene on näin aktiivinen. Ihmiset jaksavat tehdä pyyteettömästi hommia omalla vapaa-ajallaan liigojen hyväksi. Virtuaalista kiekkoa pelaavien joukkueiden suuresta määrästä täytyy olla myös kiitollinen. Ilman kaikkia aktiivisia osapuolia tämä jatkumo ei olisi mahdollista.

On aika joulurauhan

Kuten aiemmin mainitsin, niin jäsenten väliset keskustelut saattavat äityä välillä hyvinkin kiivaiksi tunteita herättävän aihepiirin takia. Moni asiaan perehtynyt on varmasti seurannut esimerkiksi Playstation-puolen EASHL-ketjun sisältöä. Haluankin omalta osaltani olla mukana luomassa joulumieltä käyttäjäkunnan keskuuteen. Eli vaikka erimielisyyksiä välillä esiintyykin, niin vannetta ei kannata pingottaa liian kireälle päähän. Välillä on hyvä mutustella hetken aikaa lukemaansa, ennen kuin alkaa tehtailemaan omaa vastinettaan. Kannattaa pitää myös mielessä, että ilman kaikkia innokkaita pelaajia tämänkin vuotinen NHL olisi kokemuksensa puolesta huomattavasti köyhempi tapaus. Riitasointujen sijasta tulisikin koittaa puhaltaa yhteen hiileen sekä foorumilla että kaukalossa. Näin turvaamme nautinnolliset hetket pelin parissa myös tulevilla kiekkokausilla. Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin on hyvä lopetella tämän kertaista luukkua. Mukavaa ja antoisaa joulunodotusta tasapuolisesti kaikille KonsoliFINin virtuaalikiekkoilijoille!

Galleria: 

Kommentit

Kiitos samoin!

Vaikka virtuaalikiekkoilu nostaakin tunteita pintaan, on silti hienoa näilläkin sivuilla OS:n ja EA:n omien foorumien lisäksi jakaa iloja, suruja ja joskus turhautumisia muiden EASHL-pelaajien kanssa.

Parasta verkkopelaamista ikinä :)

Kyllähän siinä alkaa pää keittämään, jos händicappi sattuu omalle kohalle tai vastustaja veivaa PELKÄSTÄÄN ''glitch'' maaleja..

Kuitenkin tätä jaksaa pelata päivästä päivään ja on parasta virtuaalilätkää ikinä ! <3 ;)

Näinhän tuo tosiaan menee. Hermot ovat menneet itsellänikin useampaan otteeseen, mutta siitä huolimatta sitä jaksaapi aina palata pelin pariin. Niin paljon löytyy kuitenkin hyvää peliseuraa, että ei ole tullut vielä mieleenkään heittää hanskoja tiskiin.

Mahtuuhan tuonne jonkin verran noita pahoja urpoilijoitakin, mutta ne ovat lähes järjestään jostain muualta kuin Suomesta.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi