Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Luukku 8: MAG

8. luukun tekstistä vastaa vieraileva tähti, KonsoliFINin sotakuvaaja Ramtoi

Pelivuosi 2010 lähti liikkeelle massiivisesti kuin Sibeliuksen Finlandian alkutahdit, kun tammikuussa markkinoille saapui Zipper Interactiven FPS-peli MAG eli Massive Action Game. Pääsimme valitsemaan puolemme Varjosodassa ja liittymään S.V.E.R, Raven tai Valor joukkoon.

32 pelaajaa vastaan 32 pelaajaa, 64 pelaajaa vastaan 64 pelaajaa, 128 pelaajaa vastaan 128 pelaajaa. Lukuja jotka eivät kerro mitään ennen kuin ne itse kokee.

Kun ensimmäisen kerran lähtee pelaamaan domination- eli hallintapelimuotoa, tuntee olonsa samaksi kuin ensimmäisenä työpäivänä pukin pajassa. Kaikki on uutta ja isoa. Ympärillä kuuluu työn ääniä, ja ilma on sakeana savusta. Minne menen, mitä teen?

Mikään aikaisempi ei ollut valmistanut tähän. Yksin ei onneksi olla tuossa tilanteessa; kaikki komentavasta upseerista ryhmänjohtajaan neuvovat minne mennä ja mitä tehdä.

Kaveria ei jätetä.

Tilaa on kartoilla käyskennellä kuin Petteri Punakuonolla Korvatunturilla, useampi joulu menee ennen kuin kaikki hyvät jäkäläpaikat on hallussa. Siinä paikkoja opetellessa tulee itselle kuin huomaamatta rautaa kaulaan, ja niin pääsee tekemään taktisia ratkaisuja. Monikansalliset pelaajat ja heidän kansalliset tyylinsä tulevat tutuiksi niin hyvässä kuin pahassa. Ne parhaat nuotiotarinat syntyy kuitenkin täällä Joulupukin kotimaassa kerätyllä omalla tonttujoukolla. Ei olla tuppisuita ja kaikilla on niin mukavaa.

Veljeä ei jätetä.

Pikkujouluja on jo vietetty useampaan otteeseen, kun pelinkehittäjä on muistanut lapsosiaan ja tuonut uusia pelimuotoja ja varusteita meille leikittäväksi. Suursiivouskin on hyvissä ajoissa tehty, ja toimintoja on isommalla rysäyksellä muutettu lahjalistan mukaan.

Myös jatkossakin on luvattu pitää huolta omistaan.

Pelaajia ei jätetä.

MAG-tonttujoukkoon liittyminen voi kuulostaa vaikealta, ja sitä se onkin jos ei anna pelille mahdollisuutta. Aloituskynnystä saa madallettua hyödyntämällä toisten kokemusta. Kysyvälle vastataan ja tyhmiä kysymyksiä ei ole. Mitään vastaavaa ei konsoleille löydy missä voi koota vaikka 128 hengen porukan ja lähteä pelaamaan yhdessä samaan aikaan, samaan virtuaalikenttään ja tavoitella samaa päämäärää.

KonsoliFIN -arvostelu MAG-pelistä

KonsoliFIN MAG-yhteisö

Galleria: 

Kommentit

Vuoden paras moninpeli!

Kiitokset heille monille, jotka ovat osallistuneet yhteisiin peli-iltoihin KFS/KFR/KFV:n riveissä. Zipperillä on maagista osaamista yhteisöllisyyden luonnissa, onnistuvat joka kerta luomaan jotain ainutkertaista siinäkin suhteessa. Ensi vuonna heiltä ilmestyvä uusi SOCOM on toivottavasti jatkumoa tässäkin mielessä.

Aamen! :D

Oho oho. Kylläpäs nyt kehutaan niin, että pitää ruveta uudestaan miettimään MAGin hankkimista. Pidemmän aikaa oon jo miettiny että josko se pitäis hankkia vai ei. Mutta en oo saanu aikaiseksi ku on niin paljon monia muitakin hyviä peliä pelattavana ja vasta tuli tilattua fallout 3 goty ja new vegas pc:lle niin niissäkin riittää pelattavaa pitkäksi toviksi. Mutta moninpeleistä oon kuluneena vuonna pelannu lähinnä tf2:ta ja bf:bc2:ta. Jos joku viitsisi valaista että yltääkö MAG niiden pelien tasolle?

Lähinnä pitää kysyä yltääkö muut MAG:n tasolle. Ehdottomanlaisesti vuoden moninpeli minunkin kirjoissani.

Pelaajamäärät, komentoketjut ja tietysti aktiivinen KonsoliFIN-klaani nostavan MAGin muiden verkkoräiskintöjen yläpuolelle.

kai tuo vissiin pitää sit laittaa hankintaan :D pitää vielä kysyä että onkos siinä samanlainen matchmaking systeemi kuin esim. mw2:ssa?

Tässäpä peli, joka on aivan törkeän aliarvostettu. Ehdottomasti paras moninräiskintä ikinä. Mikään muu peli ei pysty vastaaviin taisteluihin. Kentät ovat laajoja ja hyvin tehtyjä. On annettu paikkoja snipuillekin, muttei liikaa. Aloituskynnys on ilmeisesti vähän liikaa suurelle yleisölle, mutta kun pääsee sisään, tunnelma imee mukaan rankasti.

Harmittaa, että Zipperillä ei ollut suurta mainosbudjettia, kun tämä peli tuli vähän kuin yllättäen markkinoille. Itse löysin PSnetworkista videopätkän ja tutustuin paremmin. Huomasin, että betatesti oli juuri alkamassa ja annoin mahdollisuuden. Pikkurillin ja käden lisäksi meni muukin ruho. Nyt on vuosi tullut jauhettua ja irti ei pääse, eikä haluakaan. On ollut ilo juosta hyvän johtajan alaisuudessa 127 muun kanssa ympäri kenttää ilmaan ampuen, kun voitto on ollut jo selvä.

Parasta räiskintää ikinä. Raskas työ alussa suo raskaasti palkitun olon.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi