Netflixillä menee kovaa.

Suoratoistopalveluun pelmahtaa omaa tuotantoa kiitettävää tahtia, vieläpä isoilla nimillä varustettuna. Loppuvuosi ei näytä tuovan tähän muutosta, ainakaan mikäli alempaa listausta on uskominen. Ohessa yhdeksän kappaletta Netflix-filmejä tai -sarjoja, jotka viihdyttävät katsojia vielä vuoden 2019 puolella.

In the Shadow of the Moon

Tämän elokuvan juonikuvaus on suorastaan kutkuttava: joka yhdeksäs vuosi mystinen tappaja ilmaantuu tekemään pahoja, mutta vain yhdeksi päiväksi. Uhrit kuolevat mystiseen sairauteen, jota ei ole ennen nähty, mutta tästä huolimatta yksi mies jaksaa tutkia tapausta joka yhdeksäs vuosi. Rooleissa nähdään muun muassa Narcos-sarjasta tuttu Boyd Holbrook sekä Dexter-sarjan nimihahmona nähty Michael C. Hall.

Katsottavissa 27.9.

The Politician

Ben Plattin esittämä Payton on aina tiennyt päätyvänsä presidentiksi. Matka tähän asemaan on pitkä, sillä ensin pitäisi selvitä oman koulun poliittisista koukeroista yhtenä palasena ulos. Satiiria tarjoilevassa sarjassa vilahtaa myös muutamat tutut näyttelijät aina Gwyneth Paltrowista lähtien.

Katsottavissa 27.9.

El Camino: A Breaking Bad Movie

Jesse Pinkman on palannut. Aaron Paulin näyttelemä Breaking Bad -hahmo tähdittää omaa elokuvaansa, joka kertoo mitä miehelle tapahtui aiempien... tapahtumien jälkeen. Juuri julkaistu traileri paljastaa tarkemmin, mitä on lupa odottaa.

Katsottavissa 11.10.

Raising Dion

Salaisuuksia, salaliittoja ja juuri supervoimansa löytävä pikkupoika, josta leskeksi jäänyt äiti koettaa pitää huolta parhaansa mukaan. Muun muassa tätä on Raising Dion -sarja, jonka tuottajana toimii muun muassa Creed- ja Black Panther -filmeistä tuttu Michael B. Jordan, kenet nähdään myös ruudulla.

Katsottavissa 4.10.

Living With Yourself

Kaksi Paul Ruddia, tarvitseeko sitä muita syitä katsoa Living With Yourself -sarjaa? Kerrottakoon tuotoksesta kuitenkin hieman enemmän: Ruddin näyttelemä Miles on tyystin kyllästynyt jokaiseen elämänsä osa-alueeseen. Apua dilemmaan mies lähtee hakemaan työkaverinsa suosittelemasta spa-hoidosta, jonka jälkeen hän tuntee olevansa kuin uusi henkilö. Ja oheisen trailerin perusteella tämä tuntuu pitävän paikkansa myös konkreettisesti.

Katsottavissa 18.10.

Daybreak

Post-apokalyptinen draamakomedia, joka näyttää Mad Maxilta kouluympäristössä? Keskeisinä hahmoina 12-vuotias pyromaani sekä pasifistisamurai? Tässä on ainekset joko menestykseen tai johonkin todella erikoiseen. Oli miten oli, Daybreak-sarja kuulostaa ja näyttää varsin erilaiselta kokemukselta.

Katsottavissa 24.10.

The Irishman

Elokuva isolla e-kirjaimella. Näin voinee kuvailla Martin Scorsesen ohjaamaa The Irishman -eeposta, jonka tähtinä nähdään kova kolmikko: Robert De Niro, Al Pacino sekä (epäviralliselta eläkkeeltä paluun tekevä) Joe Pesci. Tarina keskittyy De Niron esittämään nimihahmoon, joka muistelee elämäänsä mafian tappajana. Mielenkiintoisen aspektin kokonaisuuteen tuo nuorennusteknologia, jonka avulla hahmot näyttävät siloposkisimmilta aiempien vuosikymmenten tapahtumia kerratessa. Kuten Scorsesen aiemmillakin filmeillä, myös tällä kertaa katsottavaa on kosolti. Elokuvan pituus kun on virallisen tiedon mukaan 209 minuuttia.

Katsottavissa 27.10.

The King

The King -elokuva on historiallinen draama, joka perustuu Shakespearen teksteihin. Tähtenä rainassa nähdään Timothée Chalamet, kenen näyttelemä prinssi haluaisi mieluummin ottaa nokosia kuin hallita valtakuntaa. Venetsian filmifestivaaleilla esitetty tuotos ei kerännyt ylistäviä kommentteja, mutta kotvan päästä laatua päästään tarkastamaan myös itse.

Katsottavissa 1.11.

The Witcher

Sivustomme uutisissa useammankin kerran nähtyä The Witcher -sarjaa odotetaan sekä peli- että kirjasarjan fanien keskuudessa mielenkiinnolla. Kahdeksanosainen ensimmäinen kausi vie katsojansa fantasian ja miekkojen maailmaan, jossa karun Geraltin roolissa nähdään muun muassa filmeissä Man of Steel että Mission: Impossible - Fallout tavattu Henry Cavill. Roolitusta ei pahenna lainkaan se fakta, että Cavill on suuri lähdemateriaalin fani.

Katsottavissa joskus loppuvuoden aikana.

Kommentit

Lisäisin listaan vielä Dark Crystal: Age of Resistance tv-sarjan. Todella kovan tason nukke animaatio. Netflixissä on myös alkuperäinen Tumma kristalli elokuva vuodelta 1982. Age of Resistance on esiosa vuoden 1982 elokuvalle.

Tämä täytyykin katsoa. Jim Sterling kehui tuota podcastissaan ja ajattelin, että kun vain olisi alkuperäinen leffakin jossain, mutta en tajunnut, että Netflix on hankkinut senkin valikoimaansa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi