Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Mass Effect 2 ja lisälatingit

Viisi laajennusta peliin Mass Effect 2 Kehittäjä: BioWare
Julkaisu: 2010 Lajityyppi: Roolipeli
Pegi-suositus: 18 Hinta: yhteensä 1440 pistettä

BioWaren kiitelty roolipeli Mass Effect 2 on julkaisunsa jälkeen saanut lukuisia pieniä lisäosia. Osa materiaalista on tarkoitettu vain kaikkein kovimmille faneille, mutta mukaan mahtuu myös tarinan kannalta kokemisen arvoisia lisäreitä. Varsinkin Kasumi ja Overlord -laajennukset onnistuvat omalla tavallaan rikastuttamaan jo muutenkin syvällistä sci-fi-maailmaa.

Firewalker Pack on ilmainen koodinpätkä, joka tarjoaa yhteensä viisi lyhyttä tehtävää. Kaikkien toimeksiantojen jujuna on ajaa M-44 Hammerhead -nimistä leijunta-alusta tavaraa keräillen ja samalla selvitellen kadonneiden tiedemiesten kohtaloa. Itse pelaaminen muistuttaa monin tavoin ensimmäisen Mass Effectin ajeluosuuksia Makolla. Pelattavat kentät ovat suurikokoisia ja kaikin puolin komean näköisiä. Paketin ainoa huono puoli on se, ettei peli anna tallentaa tehtävien aikana: mikäli sattuu mokaamaan kymmenminuuttisen ajelun päätteeksi, on koko urakka aloitettava alusta. Kovin suureen ääneen tästä puutteesta ei viitsi valittaa, koska kysymys on kuitenkin ilmaisesta latauksesta Cerberus Networkin kautta.

Kasumi - Stolen Memory maksaa 560 pistettä ja sen pääasiallisena antina on tarjota uusi matkakumppani Shepardille. Kasumi on pienikokoinen mestarivaras, joka tarvitsee apua henkilökohtaisesti tärkeän esineen etsimisessä. Itse tehtävässä on tarjolla kaikkia Mass Effectin pelielementtejä: keskusteluja, valintoja, paikkojen tutkimista, tulitaisteluita ja lopuksi suurikokoinen pomovastus. Loppuratkaisu tuo hienosti esille kyynisen mestarivarkaan inhimillisen puolen ja jättää pelaajalle hyvän fiiliksen jälkeenpäin. Harmillisesti Kasumin kanssa ei tämän jälkeen voi kummemmin keskustella, jolloin muuten niin mielenkiintoisen hahmon kehitys jää hieman vajaaksi. Latauksesta on eniten hyötyä, mikäli ei ole emopeliä vielä läpäissyt tai haluaa itselleen vaihtelua toiselle kierrokselle.

Overlord maksaa 560 pistettä ja on toistaiseksi paras laajennus Mass Effect 2:hteen. Shepardin työnantajalla Cerberuksella on ollut meneillään jokin projekti nimeltä Overlord. Yhteys on kuitenkin ollut poikki jo jonkin aikaa, ja Shepard lähetetään paikalle tutkimaan asiaa. Matkan aikana syvennetään varsinkin gethien ja ihmisten välisiä suhteita yllättävillä tavoilla. Vaikutteita on selvästi haettu elokuvista Terminator tai Matrix, ja tunnelma on paljon velkaa Dead Spacen selviytymiskauhulle. Osa ajasta ajellaan Hammerhead-aluksella komeissa maisemissa, ja jalkaisin suoritettavat toimeksiannot tehdään aiempaa suurikokoisemmissa kentissä. Matkan varrelle mahtuu muutama yllätyskin, mutta harmillisesti painavia valintoja ei juuri pääse tekemään. Vajaan kolmen tunnin mittainen rymistely on ehdottomasti hintansa arvoinen ja sitä voi suositella myös niille, jotka ovat jo muuten pelin läpikotaisin tutkineet.

Alternate Appearance Pack ja Equalizer Pack kustantavat molemmat 160 pistettä kappale, mutta niiden hankkimista ei voi suositella piinkovia superfaneja maltillisemmille pelaajille. Alternate Appearance antaa mahdollisuuden käyttää muutamaa uutta asua kolmen matkakumppanin yllä eikä tästä ole kosmetiikkaa kummempaa hyötyä. Equalizer antaa Shepardille muutaman lisäaseen ja haarniskan kappaleen, joten latauksesta voi olla iloa yrittäessä läpäistä peliä vaikeimmalla insanity-tasolla.

Galleria: 

Kommentit

Kiitos artikkelista. Ööverlöörd kuulostaa todellakin maukkaalle ja se + Kasumi tulee varmasti osteltua seuraavaa pelikertaa varten. Kasumi kuulostaa artikkelin perusteella ehkä vähän hinnakkaalta verrattuna ööveriin, vaikka toki uusi matkakumppani ilostuttaa siihen liitetyn tehtävän jälkeenkin.

Kiitos hyvästä katsauksesta. Tällaista olenkin salaa toivonut jonkun aikaa tänne KonsoliFINiin. Eli pitänee hankkia seuraavaa läpipeluukertaa ajatellen Kasumin muistot ja tuo yliloordi.

Jos on vastaisuudessa salaisia toiveita artikkeleista tahi arvosteluista, suosittelen ilmoittamaan ne ääneen vaikka foorumilla. Arvioita kirjoitetaan siksi, että niitä joku lukisi ja niistä olisi apua. :)

Fellu varmaan palaa näitä kuitenkin silloin tällöin lukemaan, niin seuraava arviotoive olisi tietysti Bad Company 2:n Onslaught.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi