Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Matkailijan PSP-selviytymispakkaus

Kaikessa riemastuttavuudessaankaan PSP ei ole täysin vailla heikkouksia, ja näistä ehkä suurin on melko vaatimaton akun kestoaika. Kolme tuntia kovaa pelaamista hurahtaa kuin siivillä, varsinkin kun aikaa on tapettavana esimerkiksi pitkän lentomatkan verran toiselle mantereelle. Kun verkkovirta ei ole vaihtoehto ja pelihimo vaivaa, täytyy kovan luokan pelimiehen olla asianmukaisesti varustautunut. Vaihtoehtoja matkamiehille on tarjolla monia.

Max Power Starter Kit

Action Replaysta ja muista muistiratkaisuistaan tuttu Datel on kehittänyt yhden ratkaisun hartaalle peliharrastajalle. Max Power Starter Kit tarjoaa pelastuksen kaikille, jotka inhoavat kaapelin roikottamista käsikonsolista pelihekumoissaan. Pakkauksen mukana toimitetaan vara-akku ja irrallinen laturi. Mehujen ollessa puristettu loppuun yhdestä akusta, voi toisen kaivaa uuninlämpöisenä laturista ja jatkaa pelaamista.

Joitakuita voi tosin haitata se, että akun irrotessa PSP:n unitila katoaa, joten vaihto-operaation jälkeen täytyy laitteelle suorittaa kylmästartti. Kannattaa siis muistaa tallentaa pelitilanne, jos haluaa jatkaa siitä mihin jäi.

Akun ja laturin lisäksi pakettiin on liitetty autolaturi, joten koneen voi antaa latautua vaikka automatkalla Tampereelta Helsinkiin, jotta virtaa riittää yhden puisevan kokouksen ajaksi.

Lievästi kökkö ratkaisu on myös erillisen virtajohdon tarve akkulaturia varten, eli PSP:n vakiovirtalähteen lisäksi mukana täytyy kuljettaa myös toista kaapelia. Tilatalouden kannalta olisi ollut kätevämpää, jos sekä konsolia että irtolaturia voisi ruokkia samalla piuhalla.

Max Powerin mukana tulevat ohjeet väittävät, että Sonyn akku on suunniteltu siten, että sen voi ladata vain 500 kertaa, minkä jälkeen akku ei enää lataudu. Irtolaturin pitäisi mahdollistaa jopa 20% enemmän latauskertoja, ja ilmeisestikään paketissa tuleva tarvikeakku ei moista rajoitusta sisällä. Vara-akku tuntui ainakin ensitesteissä kestävän vähintään yhtä hyvin kuin Sonyn oma, peliaikaa erittäin toimintapainotteisella pelillä irtosi reilusti yli kolme tuntia.

Max Power Starter Kittiä voi tilata esimerkiksi Play.comista. Englannista tilattaessa kannattaa tosin huomata, että brittiläinen pistoke on erittäin hankalan mallinen eikä sovi kaikkiin virta-adaptereihin.

Joytech Battery Pack

Vaikka vaihtoakku onkin ratkaisuna tyylikäs sikäli, että yksi akku saa aina rauhassa latautua toisen ollessa käytössä, on muunkinlaisia mahdollisuuksia olemassa. Joytech on kehittänyt ulkoisen akkupaketin, joka toimii virtalähteen tavoin. Systeemiä ladattaessa Battery Pack kiinnitetään virtalähteeseen, josta taas vedetään piuha PSP:een. Tällöin sekä PSP:n oma että ulkoinen akku latautuvat.

PSP:n oman akun alkaessa köhiä, voidaan Battery Pack kiinnittää taas konsoliin, jolloin sisäinen akku alkaa latautua ulkoisen tarjoamalla voimalla samalla, kun pelaamista voidaan jatkaa ihan kuin konsoli olisi kytkettynä verkkovirtaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että näyttö voidaan säätää kaikkein kirkkaimpaan asentoonsa, jota ei normaalisti akun varassa pelatessa saada käyttöön.

Battery Pack on kompakti lisälaite, jonka varaus (2000mAh) suurinpiirtein tuplaa PSP:n käyttöajan yhdellä latauksella, ja kevyenä se kulkee mukavasti vaikka repun sivutaskussa. Riittävän pitkän johdon voi vetää suoraan kuljetuspussista PSP:een kiinni, joten yhdistelmä on lähes yhtä siirreltävä kuin pelkkä konsoli.

Joytech Battery Packin voi ostaa esimerkiksi Tilt.tv-kaupasta.

4digi Solar Charger

Vielä edellistäkin mielenkiintoisempi tuttavuus on 4digin auringonvalolla toimiva laturi. Solar Charger toimii sekä PSP:n että Nintendo DS:n kanssa, ja kuten nimestäkin voi päätellä, se ei tarvitse verkkovirtaa tuottaakseen energiaa pelilaitteisiin. Erinomainen valinta ympäristötietoiselle tai hiekka-aavikon erakolle.

Pelkän laturin lisäksi tässäkin lisävarusteessa on sisäänrakennettu akku, jonne voi aurinkoisena päivänä säilöä virtaa monsuunisateiden varalle. Varausta on hiukan vähemmän kuin Joytechin värkissä, 1800mAh, eli saman verran kuin PSP:n omassa akussa. Jos aurinko ei satukaan jonain päivänä paistamaan, saa Solar Chargerinkin ladattua verkkovirralla PSP:n omaa laturia käyttäen.


Toisin kuin Joytechin patterissa, tässä konsoliin liitettävä virtajohto on irrallinen, ja pakettiin sisältyy tosiaan johto sekä PSP:a että DS:iä varten. Johto on kömpelön mittainen, vain 60cm, joten varsinkin aurinkoa ottaessaan Solar Charger voi hankaloittaa hiukan konsolikaverin liikehdintää. Toisaalta tämä laturi voi säästää hiukan tilaa matkarepusta, sillä se on virtalähdettä pienikokoisempi ja tarjoaa kuitenkin latausmahdollisuuden, ainakin aurinkorannoille talvea paetessa.

Solar Chargerin voi käydä hakemassa tai tilata Verkkokauppa.comista.

Näillä varusteilla aseistautuneena voi paatuneempikin pelifriikki selviytyä hengissä Atlantin ylittämisestä tai jopa sukujuhlista Seinäjoella.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi