Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tampere

Mätkintää Tampereella - Rautanyrkki 2014

Suomen suurin taistelupelitapahtuma Rautanyrkki on tältä vuodelta ohi. Porin Taistelupelaajat Ry:n mukaan kävijöitä oli noin sata, joista suurin osa osallistui ainakin yhteen turnaukseen. Kolmen päivän tilaisuus vaati turnauskestävyyttä sekä pelaajilta että henkilökunnalta, mutta tunnelma pysyi koko viikonlopun ajan hyvänä.

Tampereen Monitoimitalo tarjosi loistavat puitteet mittelöille. Huoneet oli jaettu kahtia ja tilavampaan oli pystytetty pelipisteet muun muassa Tekkenille ja Street Fighterille, kun taas toinen puoli alueesta oli pyhitetty lähinnä kaksiulotteisille taistelupeleille.

Rautanyrkissä nähtiin myös harvinaisempia taistelupelejä, kuten Dong Dong Never Die ja Dark Awake, jotka eivät ole vielä suuren yleisön tiedossa. Molemmat olivat todella erikoisia tapauksia, ja eritoten Dong Dong Never Die aiheutti hämmennystä. Se on kiinalainen taistelupeli, jossa pelihahmot on toteutettu 10000 valokuvan avulla. Niitä hyödynnetään animaatioissa, jotka muistuttavat tyyliltään muun muassa ensimmäisiä Mortal Kombateja. Tarkkasilmäinen pelaaja tunnistaakin nopeasti tuttuja liikkeitä, kuten Street Fighterin Hadoukenin.

Kävijäpalaute oli pääpiirteittäin hyvää, vaikka tiedottamista ja nukkumistiloja kritisoitiinkin. Paikan päällä kaikki kuitenkin toimi moitteettomasti, eikä suurempia valituksen aiheita kuultu. Pelaajat kannustivat toisiaan ja mittelöt pysyivät reiluina, vaikka tappio olikin toiselle osapuolelle ajoittain karvas.

Tampere oli sijaintina uusi, mikä oli kävijöiden mukaan hyvä asia. Paikalle on helppo tulla, sillä julkiset liikenneyhteydet toimivat hyvin. Osallistujia olikin saapunut muun muassa Oulusta ja Joensuusta.

Tapahtumassa oli mahdollista ostaa edulliseen hintaan pientä suolaista ja makeaa, kahvia ja virvoitusjuomia. Hyväksi yhdistelmäksi muodostuivat varsinkin kahvi ja mokkapala, joita myytiin sopivaan yhteishintaan.

Myös turnausten voittajille oli järjestetty rahapalkintoja, jotka jaettiin osallistumismaksuilla kerätystä yhteiskassasta. Mestaruuden veivät Killerdoll (Tekken), Yonzai (Street Fighter), wauhti (KOF XII & Uniel) ja lazze (Guilty Gear).

Kuvat: Niklas Isberg

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi