Messuennakko Uncharted: Drake's Fortunesta

Indiana Jones ja Lara Croft saavat tänä syksynä uuden kilpailijan, kun Sony julkaisee Uncharted- toimintaseikkailun PlayStation 3:lle. Naughty Dogin tekemänä peliin kohdistuvat suuret odotukset; olihan studion edellinen sarja Jak & Daxter yksi PlayStation 2:n kulmakivistä.

Odotukset eivät kuitenkaan täysin juonnu tekijöiden työhistoriasta, sillä Unchartedissa on ensisilmäyksellä seikkailuhitin ainekset. Ennakkotesti Helsingin DigiExpossa vakuutti uskottavilla päähahmoillaan, kiinnostavilla ympäristöillään sekä pelirytmin vaihteluillaan.

Esittelyversio pyörähti käyntiin rauhallisesti viidakosta, jossa aarteenmetsästäjä Nathan Draken oli keksittävä tie muinaiseen hautakammioon. Ensivaiheet pitivät sisällään runsaasti pulmanratkontaa, mutta haudanryöstön veteraani Laralta opitut kikat pitivät Nathanin aina askeleen vaarojen yläpuolella.

Kovin omaperäisiä pulmia vastaan ei tullut, vaan ovet avautuivat vanhaan tapaan kytkimiä kääntelemällä. Mutta juuri kun peli oli käydä pitkäveteiseksi, eteen aukeni jännittävä takaa-ajo ja heti perään pari kutkuttavaa juonipaljastusta.

Sen jälkeen peli kaartoi tyystin toiselle raiteelle ja vaihtoi aivopähkinät aseisiin. Toiminta tuntui jopa yllättävän sujuvalta, kun Nathan syöksähteli suojasta toiseen ja lyijytti mennessään vastaan tulevia vihollisia.

Vaikutteita on selvästi haettu Gears of Warista, mutta samalla illuusio kuolevaisesta aarteenmetsästäjästä on onnistuttu säilyttämään. Ilman suojaa takki täyttyy takuuvarmasti rei'istä.

Myöhemmin pelissä tuli vastaan muun muassa fantastisen näköistä viidakkorallia, jossa pelaaja pääsee ampumaan takaa-ajajia maasturin takaosaan sijoitetulla konekiväärillä, sekä kurvailua vesijetillä keskellä kadonnutta kaupunkia.

Vahvimmin testistä kuitenkin jäivät mieleen elokuvamaiset välinäytökset ja tunnelmallinen kamerasuunnittelu. Heavenly Swordin tavoin hahmojen ilmeet ja eleet ovat harvinaisen inhimillisiä, mikä on omiaan vetämään pelaajan kokemuksen keskipisteeseen. Kunhan vain tarinaan saadaan riittävästi syvyyttä eikä sisällön taso dramaattisesti notkahda, tekijöille on luvassa rauhaisia öitä.

Galleria: 

Kommentit

pakkohankinta

Demoa testanneena voisin yhtyä tuohon.

Indeed brothers.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi