Monsteria mä metsästän - ennakossa Monster Hunter: World

Capcomin toimintaroolipeli Monster Hunter saa jatkoa uudella lisänimellä World. Etenkin Japanissa suuren suosion saavuttaneen sarjan myynnit eri alustoilla ylittivät jo 40 miljoonan rajapyykin. Kaiken kaikkiaan Monster Huntereita on julkaistu yhteensä viisi kappaletta ja tuleva World on siis järjestyksessään kuudes. KonsoliFIN kävi paikan päällä tutustumassa 26.1.2018 julkaistavaan uutukaiseen Monster Hunter: Worldiin. Lähes 14 vuoden ympyrä sulkeutuu, kun monstereita päästään metsästämään jälleen PlayStationilla. Uusin julkaisu kattaa lisäksi Xboxin ja myöhemmin myös PC:n.

Monster Hunterin pääajatuksena on nimensä mukaisesti hirviöiden jahtaaminen. Otuksia metsästetään 1-4 pelaajan voimin vapaasti liikuttavassa maailmassa. Capcomin tarjoama betatesti kattoi tästä vain hyvin suppean osan, sillä pelaajalle tarjottiin heti kättelyssä täysi 14 aseen setti ja iso kasa varusteita kolmen erilaisen möllin lahtaamiseen. Taistelusysteemi on erittäin mielenkiintoinen, koska hirviöt eivät tyydy taistelemaan vain yhdellä alueella. Lisäksi perinteisen mäiskinnän ohella tarpeeseen tulevat muun muassa erilaiset ansat, räjähteet ja lamauttimet.

Nopeasilmäisimmät huomaavat lataustaukojen aikana vilahtavista vinkeistä maininnan eräänlaisista leireistä, jotka voivat viitata esimerkiksi mahdollisuuteen käydä kauppaa tai parannella omaa hahmoaan. Kerättävän lootin määrässä ei ole pihistelty, sillä hirviöjahdin yhteydessä luonnosta irtoaa jos jonkinmoista kasvia, kivilingon ammuksia ja syömäkelpoisia raaka-aineita. Toki rahalla saa ja hevosella pääsee, sillä ennen jahtiin lähtemistä kanttiinit tarjoavat ruoan voimalla pieniä bonuksia muun muassa vastustuskykyyn ja maksimiterveyteen.

Yhteispelin voimaa ja hienot puitteet

Jokainen metsästäjä saa mukaansa sympaattisen kissamaisen apurin, joka valloittaa persoonallisuudellaan ja naukaisuillaan sydämet heti puolelleen. Vapaasti nimettävälle apurille on valittavissa kaikkiaan kuusi erilaista asuvaihtoehtoa. Söpöyden lisäksi otus voi auttaa esimerkiksi parantamalla pelaajan hahmoa tai sitten hyökkäämällä monstereiden kimppuun. Toisenlaista apua tarjoaa vihreiden tulikärpästen parvi, joka merkitsee maastosta kerättäviä esineitä tai auttaa pysymään hirviön perässä.

Toimituksen testaama versio näytti PS4 Prolla ulkoisesti erittäin värikkäältä ja upealta. Myös äänimaailma on korvia hivelevää kuultavaa, etenkin kuulokkeita käytettäessä.

Yhteispeli on ehdottomasti sarjan suola, joten myös sitä päästiin testaamaan. Yksin ahertamalla saa toki omia kaiken kunnian monstereiden kaadosta, mutta porukalla pelatessa – siinä vain on sitä jotakin. Sooloilu tarjoaa halukkaille enemmän haastetta, mutta on hyvä tietää, että hirviöiden käyttäytyminen ei muutu millään tavalla pelaajamäärään nähden. Varsinaiset taistelut ovat parhaimmillaan todella viihdyttäviä, mutta samalla myös turhauttavia. Nopeimmat örvelöt muuttuvat mätkiessä jatkuvasti pahemmiksi, jolloin tärkeäksi muodostuu liikkuminen otuksen kannoilla kaikin keinon – vaikkapa liaaneista roikkumalla.

Allekirjoittaneella ei ole minkäänlaista aiempaa kokemusta Monster Hunter -sarjasta, joten puhtaalta pöydältä aloitettiin. Lähes valmiin pelin parituntinen kokeilujakso ja betan tahkoaminen tekivät hyvän vaikutuksen. Tavaroiden kerääminen, hirviöiden älykäs suunnittelu ja roolipelimäinen hahmon kehittäminen luovat hienot puitteet uudelle tulokkaalle. Ennakkotapahtumassa ei paljastettu juonesta juuri mitään, mutta sen onnistuessa tämä tekele voi loksauttaa useammankin leuan auki.

Kirjaudu kommentoidaksesi