Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

MoonTV Game Night vol 3

Huhtikuun 27. päivä oli monien ensimmäisten aikaa. MoonTV järjesti ensimmäisen Nintendo-aiheisen peli-iltamansa, tapahtuman areenana debyyttinsä tekivät Amon tilat ja olipa kyseessä myös ensikerta, kun Game Nightiin saapui naisverta.

Kolmatta kertaa järjestettävä MoonTV Game Night pidettiin tällä kertaa Amon eli Nintendon maahantuojan johdolla. MoonTV:n puolelta paikalle oli lähetetty kuvausryhmä, joka nauhoitti Gamer-tehokaksikko Jarkko Grönbergin ja Tontsa ”TT-2k” Tonterin edesottamukset kameralle. KonsoliFINin edustajia oli paikalle saatu jopa kaksi kappaletta: yksi, joka osaa puhua, ja toinen, joka osaa kirjoittaa.

Matkaan lähdettiin Helsingin keskustasta kohti määränpäätä, joka ennakkotietojen mukaan tarjoaisi pelattavaa, turnauksia palkintoineen sekä ravintoa, jonka voimalla pelaaminen sujuisi.

Amon omalla alueella

Lyhyen bussimatkan jälkeen saavuttiin perille matkan pääteasemalle, jonka harmaa ulkosivu ei onneksi antanut osviittaa tulevasta. Viidentoista vieraan iloksi paikalle oli tuotu laaja valikoima pelattavaa niin käsi- kuin kotikonsoleillekin. Tarjolla oli muun muassa Wiin roolipeliuutuuksia ja 3DS:n toimintanimikkeitä. Illan keskiössä oli Kid Icarus: Uprising, joka myös näkyi tilojen koristelussa julisteiden muodossa.

Amon Minna Kaivolan lämpimien tervetulotoivotusten jälkeen vieraat päästettiin irti testaamaan ja tutkimaan tapahtuman tarjontaa. Pelattavaa oli reilusti, sillä lähempää tuttavuutta päästiin tekemään Wiin The Last Storyn, Pandora’s Towerin, Mario Party 9:n, The Legend of Zelda: Skyward Swordin ja Kirby’s Adventure Wiin kanssa. Käsikonsolipuolella tutkittavaa oli Rhythm Thief & the Emperor's Treasure, Resident Evil: Revelations, Tekken 3D Prime Edition, Mario Kart 7, Super Mario 3D Land ja tietenkin aiemmin mainittu Kid Icarus: Uprising. Tarjontaa siis piisasi vaikka useammaksi illaksi ja tämä tuntui yleisöön uppoavan.

Vapaan testailun lisäksi tekemistä oli suunniteltu muutenkin, sillä tiedossa oli useampia turnauksia, joista ensimmäisenä vuoron sai Pit-enkelin tähdittämä Kid Icarus: Uprising. Nimikkeen deathmatch sopi hyvin turnauspeliksi, sillä toimintaan mahtui mukaan kuusi taistelijaa per ottelu. Muut kilpailuviettiä testaavat nimikkeet olivat tutun putkimiehen tähdittämiä moninpelejä Mario Kart Wiistä Mario Party 9:ään. Amon puolelta tapahtuman rattaita olivat pyörittämässä Jere Hallama ja Tony Kaasinen, jotka pitivät kaikki viisitoista vierasta mukana turnauksissa ja ravittuina. Nintendo-gurut myös haastelivat mukavia vuosien kokemuksella, sillä kummankin herran äänen pystyi kuulemaan aikoinaan jo pelien jumitilanteissa auttaneessa Nintendo Hotline -puhelinpalvelussa.

Kilpailuja oli suunniteltu ohjelmaksi reilu määrä. Jopa niin reilu, että tapahtuman lopussa huomattiin ajan jäävän hieman lyhyeksi niille kaikille. Mario Strikers: Charged Football -turnaus oli näin ollen pakko jättää toiseen kertaan.

Muuta oheista toimintaa

Amon tuotevalikoimaan kuuluu myös muutakin kuin vain Nintendon pelejä ja laitteita. Tämä tuli selväksi viimeistään Jeren ja Tonyn ohjaamalla visiitillä tilojen toiselle osastolle, joka oli täynnä niin uusia kuin vanhojakin leluja ja pelejä. Vetonaulaksi tällä puolella paljastui vanha kunnon fortuna, jossa työnnellään kuuliaa kepillä eri pistemäärillä varustettuihin koloihin. Klassikkonimikkeen hallitseminen vaatii näemmä taitoa, sillä Gamerin Tontsan pistemäärä jäi astetta vaisummaksi lyhyen testisession aikana.

Lukuisat Angry Birds -tuotteet saivat etenkin MoonTV-Jarkon innostumaan. Eniten huomiota Gamerin juontajamieheltä sai pienen mopoauton kokoinen vihalintu, jota mies päätyikin haastamaan useamman painitaklauksen avulla. Tästä lämminhenkisestä purkauksesta löytyy varmasti kuvaa tapahtuman videotaltioinnista.

Pelipuolelta kiinnostusta herättivät hyllyrivit, jotka oli ahdettu täyteen Nintendon historiaa. Lasikaappien sisältä löytyi muun muassa kaikki Nintendon aiemmat kotikonsolit Super Nintendosta GameCubeen. Erikoisin ja varmasti vähiten tuttu laite esitteillä oli Virtual Boy, Nintendon flopiksi jäänyt silmillä pidettävä pelivehje. MoonTV:n Jarkon päähänsä sovittamaa ja surkeaksi tekeleeksi leimaamaa värkkiä ei koskaan julkaistu Euroopassa, joten kyseessä oli todennäköisesti monien läsnäolijoiden ensimmäinen kohtaaminen laitteen kanssa.

Muistoja matkasta mukaan

Palkintojen määrä oli vähintäänkin miellyttävä: tarjolla oli nippu 3DS-, DS- ja Wii-pelejä, retrokonsoleita, sekä muuta aiheeseen sopivaa kampetta lippiksistä avaimenperiin ja julisteisiin. Jokainen läsnäolija sai omakseen pinkan Kid Icarus -AR-kortteja, joita ei kuuleman mukaan jaeta kuin erikoistapahtumissa. Turnauspalkintojen lisäksi muutama sattumanvarainen vieras sai mukaansa The Last Story –roolipelin Wiille.

Kerrottakoon kaikille, jotka eivät paikalle päässeet, että niin tapahtumassa kuin Nintendo Klubin Facebook-sivuilla toisteltiin sanoja ”ensi kerralla”. Samoissa merkeissä saatetaan siis nähdä myöhemminkin.

Virallinen osuus päättyi hieman kymmenen jälkeen kuljetuksella takaisin lähtöpisteeseen, josta osa sankareista jatkoi matkaansa astetta MoonTV-tyylisempien ilojen pariin läheiseen anniskeluravintolaan. Ilta oli kokonaisuudessaan onnistunut ja aplodit tästä kuuluu tapahtuman järjestäjille. Kiitos ja otetaan joskus uusiksi!

Videokuvaa tapahtumasta löytyy MoonTV:n Game Night Spesiaalista. Lisäksi KonsoliFIN tarjoaa lisää tuntoja illan kulusta podcast-bonusraidan muodossa.

Valokuvat (c) MoonTV

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi