Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Homefront Beyond The Walls

Muurin tuolle puolen

Viime keväänä ilmestynyt Homefront: The Revolution oli lupaavasta alkuasetelmastaan huolimatta melkoinen pettymys. Pitkän kehityslimbon aikana kyhätty räiskintäteos rapisi saumoistaan niin teknisen toteutuksen kuin pelimekaniikkojenkin osalta. Lopputulos jätti ainakin teoksen arvostelleen Tero Lepistön nyrpeäksi. Pelin pääsankari Ethan Bradyn tarina ei kuitenkaan päättynyt lopputeksteihin, sillä peliin on saatu sittemmin kolme tarinalaajennusta. Näistä viimeisin, Beyond The Walls, tarjoaa toistaiseksi parhaan Homefront-elämyksen.

Pillit ja pyssyt pussiin

Beyond The Walls sisältää edellisten laajennusten tapaan noin parituntisen seikkailun. Toisin kuin avoimeen maailmaan sijoittuneessa emopelissä, muurin tuolla puolen värjötellään sangen lineaarisessa putkessa. Ratkaisu on oiva, sillä se saa kuuden tehtävän mittaisen kampanjan tuntumaan vahvemmalta ja kriittisemmältä kokonaisuudelta. Nato-agentin pelastaminen ja sitä seuraava lopullinen ratkaisu korealaiskysymykseen ei tarjoa järin syvällistä tarinaa, mutta lyhyenläntä juoni viettelee mukaansa muutamilla mukavilla kohtauksilla.

Harmillisesti pelillinen räiskintä on edelleen yhtä tönkköä kuin aiemminkin, vaikka muutamia niksejä on saatu mukaan. Tukikohdan ansat, kuraisessa suomaastossa mateleminen sekä muutama simppeli aivopähkinä tuovat oivaa lisämaustetta matkaan. Siksi onkin valitettavaa, että munaton pyssyvalikoima ja maailmaa valloittavat korealaiset ryökäleet ovat edelleen täysin tyhjänpäiväisiä. Jälkimmäiseen ongelmakohtaan on sentään puututtu sen verran, että vaikeusaste tuntuu kiristyneen sopivasti. Varomaton puolustustaistelu maatilan aukeimmalla kohdalla päättyy helpollakin vaikeusasteella herkästi viimeisten veristen henkäysten pärskimiseen.

Vaikeusaste ei ole jäänyt ainoaksi hiotuksi aihioksi. Beyond The Walls on emopelin tavoin graafisesti etova, mutta onneksi marmatusta aiheuttaneet lataustauot ovat lyhentyneet merkittävästi. Tekijätiimin vaivannäkö kritisoidun luomuksensa ehostamiseen kauan julkaisun jälkeen on tulkittava arvostettavaksi tempuksi.

Hintalappu on määränpäätä tärkeämpi

Vaikka laajennuspaketti tarjoaa mukavan parituntisen mielenkiintoisissa puitteissa, on Beyond The Wallsilla yksi iso ongelma: hintalappu. 15 euroa lyhyestä rykäisystä on sen verran paljon, että rahalle on tarjolla huomattavasti parempaakin vastinetta. Hinta on kausipassin ohessa tai alennusmyynnistä napattunakin kipurajalla. Tämä on niitä harvoja kertoja, jolloin olisi suonut edes jotain lisäsisältöä myös verkkopeliin tai peruskampanjaan. Kertakäyttölystiksi hinta on yksinkertaisesti liikaa.

Mikäli laajennuksen hinta ei ole ongelma, Homefront: The Revolutionin taival päättyy Beyond The Wallsin parissa varsin mukavissa tunnelmissa. Kyseessä on toistaiseksi parasta taistelua sarjan historiassa. Mikäli keskeneräisenä julkaistu emopeli on vielä yhtenä palasena, kannattaa viimeisimmän laajennuksen suhteen tarkastella tarjouskoreja. Lisäreiden kera koettu Homefront: The Revolution ansaitsee Teron arvosteluun vielä sen kolmannenkin tähden.

Kirjaudu kommentoidaksesi