Netflixin hoivissa työstetään parasta aikaa The Witcher -sarjaa. Pääosassa seikkailevan Geralt of Rivian roolissa nähdään muun muassa Justice League- ja Mission: Impossible - Fallout -filmeistä tuttu Henry Cavill. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Noiturin seikkailut on tuotu sarja- tai elokuvamuotoon.

Ensimmäinen kerta kuuluu puolalaiselle Wiedźmin-fantasiafilmille (englanniksi The Hexer tai The Witcher), joka julkaistiin vuonna 2001. Nimike, kuten pelaajien rakastamat The Witcher -pelit, perustuvat Andrzej Sapkowskin kirjoittamiin kirjoihin.

Wiedźmin ei kuitenkaan saanut kirjojen ystävien tahi kriitikoiden suunnasta kehuja. Sama laulu kuultiin seuraavana vuonna, kun samaa nimeä kantava ja samasta materiaalista koostuva 13-osainen televisiosarja saatiin katsottavaksi. Elokuva oli käytännössä koko sarja ahdettuna kahden tunnin tiukkaan ja sekavaan pakettiin. Televisiotuotannon Wikipedia-sivu kuvaakin filmiä käytännössä epäselväksi traileriksi televisiotuotannolle, joka niin ikään sai nuivan vastaanoton. Näin ollen Michał Żebrowskin esittämän Geraltin ura ei kovinkaan pitkäksi yltänyt.

Mutta olivatko filmi ja sarja oikeasti niin huonot? Osviittaa vastauksesta voi hakea alle upotetusta Wiedźmin-filmistä sekä muutamasta osasesta Wiedźmin-sarjaa.

Koko kaksituntisen elokuvakokemuksen voi silmäillä tästä:

Sarjan ensimmäinen jakso alkaa jo lapsuudesta:

Aikuisen Geraltin voi puolestaan nähdä kanniskelevan miestä ja syövän tässä episodissa:

Kaikkia TV-sarjan jaksoja ei valitettavasti Youtubesta löydy, mutta oheisista maistiaisista saanee jo jonkinmoisen käsityksen tuotannosta. Pystyykö Netflix Henry Cavillin kera parempaan?

Kirjaudu kommentoidaksesi