NHL 08 pyrkii lähemmäs realismia

EA:n uusi NHL 08 -peli putkahtaa kauppojen hyllyille kuun loppupuolella. KonsoliFIN pääsi testaamaan, miltä peli tuntuu. Testitilaisuudessa oli mukana myös pelin tuottaja Dean Richards, joka kertoi tämän vuoden version uusista ominaisuuksista.

- Tänä vuonna olemme lisänneet peliin niin paljon, että on vaikea valita yhtä ominaisuutta, jota korostaa. Lyhyesti, NHL 08:ssa on uusi täysin analoginen luistelumoottori, olemme tehneet taklauksista paljon realistisimpia, pelaajat voivat nyt tehdä omia kuvioitaan tai luoda kokonaisen joukkueen, ja mukana on täysin uusi harjoitusmoodi, jossa kaikkia uusia ominaisuuksia voi harjoitella rauhassa. Olemme tehneet myös 1-vastaan-1-tilanteista hyökkääjän kannalta helpompia, sillä viime vuoden versiossa niitä oli melko mahdotonta voittaa.

Uusi luistelumoottori näkyy ja tuntuu. Puolustajalla voi nyt lipua siniviivaa pitkin hissukseen, hyökkääjillä voi tehdä nopeita suunnanmuutoksia, ja kaikki näyttää todella sulavalta. Richardsin mukaan luistelun siirtäminen videopeliin oli tekijätiimille suuri haaste.

- On vaikea tehdä luistelusta mahdollisimman aidon oloista, sillä se ei ole luonnollinen ja jokapäiväinen asia kuten kävely tai juoksu. Moni tiimimme jäsen ei ole koskaan luistellut, mikä teki urakasta haastavan. Samaan aikaan luistelu on juuri se asia, mitä jääkiekkopelissä eniten tehdään. Asetuimme luomaan täysin analogista luistelumallia, ja mielestäni onnistuimme.

Taklauksia ja yhteentörmäyksiä on myös muokattu. Tämän vuoden versiossa yhteentörmäävät pelaajat eivät välttämättä kaadu jäähän, vaan tilanteesta on pyritty tekemään todenmukaisempi. Nyt painavampi pelaaja pysyy todennäköisemmin pystyssä, ja kevyempikin nytkähtää liikkeelle eri tavoin tilanteesta ja iskun suunnasta riippuen.

Kiekon saa sohittua vastustajalta pois mailalla, mikäli vastustajan vartalo ei ole tiellä. Kiekon törmäystunnistus riippuu vaikeustasosta ja pelaajan toiminnasta tilanteessa. Uusi 1-vastaan-1-kontrollivaihtoehto mahdollistaa kiekon siirtämisen vastustajan ohi, jolloin kiekko lipuu helpommin esimerkiksi luistinten välistä.

- Halusimme palkita taitavia pelaajia, joten tätä uutta ominaisuutta käyttävät pelaajat pääsevät helpommin vastustajasta ohi. Kun pelaaja 'heittää' kiekon liikkeelle, se on täysin pelattavissa, ja vastustajasta voi luistella ohi. Näin saimme 1-vastaan-1-tilanteista hieman todenmukaisempia, kun puolustajalle ei riitä hyökkääjän jyrääminen. Tämän vuoden versiossa tilanne on ikään kuin kivi-paperi-sakset-peli. Mikäli puolustaja yrittää sohaista kiekkoa hyökkääjältä, tämä voi siirtyä salamannopeasti hänestä ohi. Mikäli puolustaja kuitenkin malttaa mielensä, hätäinen hyökkääjä saattaa luovuttaa kiekon ajattelemattomasti pois.

Uusien ominaisuuksien ansiosta pelaaja voi luoda itselleen täysin omanlaisensa pelityylin. Taitoja pääsee hiomaan uudessa harjoitusmoodissa, jossa on normaalien luistelu- ja laukaisuharjoitusten lisäksi mahdollista harjoitella erikoistilanteita ja luoda omia kuvioita esimerkiksi 2-vastaan-1-tilanteiden varalle.

- Meillä on erilaisia pelitilanteita, kuten läpiajo, 1-1, 2-1, 2-2, joihin voi kaikkiin suunnitella oman kuvion. Tämän lisäksi jokaisella joukkueella on 3 hyökkäys- ja ylivoimapeliä, joihin voi kaikkiin suunnitella jopa 10 kuviota. Jokaisella pelaajalla on siis mahdollisuus kehittää yli 70 kuviota, jotka kaikki toteutetaan lennosta.

Kuvion luonti vaikutti todella helpolta. Ensin valitaan tilanne, johon kuvio halutaan kehittää ja pelaaja, jonka alueelta kuvio lähtee. Tämän jälkeen painetaan liipaisin pohjaan, jolloin peli alkaa "nauhoittaa" pelaajan liikkeitä. Kun ensimmäisen pelaajan liikerata on selvillä, siirrytään seuraavaan pelaajaan ja toistetaan rutiini. Richards demosi ominaisuutta luomalla ylivoimapeliä varten kaksi kuviota alle minuutissa. Ottelutilanteessa kiekollisen pelaajan poistuessa kuviossa määritellyltä "aloitusalueelta" muut pelaajat reagoivat kiekollisen pelaajan liikkeisiin sovitunlaisesti. Valitettavasti omia kuvioita ei voi käyttää nettipelissä, mutta samalla koneella pelatessa eri pelaajilla voi olla kullakin omat kuvionsa käytössä.

Nettipeliä on tämän vuoden versioon laajennettu. Uutena pelimoodina on näytösottelun ja rankkarikisan rinnalle tuotu "Shared Co-op Console", jossa kahden konsolin välillä voidaan pelata moninpeliä. XBOX 360 -versiossa tämä moodi mahdollistaa siis 4 vs. 4 -pelit ja PS3-versiossa jopa 6 vs. 6 -ottelut. Mukana on myös mahdollisuus pelata jopa 32 joukkueen online-liiga. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä Richards mainitsi jopa 6 konsolin yhdenaikaisen moninpelin.

Mielenkiintoisena lisäyksenä mainittakoon myös Create a team -moodi. Oman joukkueen peliasuja saa muokata vapaasti, joten machoimmat lätkäintoilijat pääsevät vihdoin pelaamaan pinkeillä pelipaidoilla. Pelaajan luontimoodia on myös syvennetty. Luodulle pelaajalle pääsee tyrkkäämään käteen erilaisia mailoja, joiden jäykkyys vaikuttaa pelaajan syöttö- ja laukaustaitoihin. Jopa lavan kaarevuudella on merkitystä maalitilanteissa. Erilaisia lapamalleja pääsee testaamaan sujuvasti pelaajanluonnin seassa erityisessä tarkkuusammuntatilassa. Myös luistimen terän kaarevuutta pääsee säätämään.

Tämän vuoden painoksessa on mukana kolme uutta sarjaa: AHL, SM-liiga ja Elitserien. Valitettavasti näitä ei pääse pelaamaan kausimoodissa, mutta Richards lupaili kehitystä taas ensi vuodeksi.

- Kyseessä on kuitenkin NHL-peli, ja olemme sitoutuneet tiettyihin asioihin sitä tehdessämme. Aivan kuten viime sukupolven konsoleilla, tälläkin kertaa kestää muutaman vuoden, että saamme kaikki haluamamme asiat peliin mukaan.

Richardsin teemana tilaisuudessa oli "less talk, more playing". Miehen mielestä hyvän pelin merkki on se, että sitä voi powerpoint-esitysten lisäksi demota. Kaiken kaikkiaan NHL 08 vaikutti todella lupaavalta peliltä. XBOX 360- ja PS3-versioita demottiin erilaisilta televisioilta, joten visuaalisten erojen vertailu lienee turhaa. Mainittakoon kuitenkin, että 360-version nopeampi ruudunpäivitys teki siitä huomattavasti sulavamman näköisen. Kontrollit toimivat molemmissa peleissä moitteettomasti, vaikkakin uusiin ominaisuuksiin tottunut Richards vei KonsoliFINistä reilunoloisen 4-0-voiton. KonsoliFIN vaatii revanssia saatuaan harjoitella vuoden verran.
Galleria: 

Kommentit

Todella sääli tuo PS3-version ruudunpäivitys. Tätä peliä tosiaan odotin mutta taitaa jäädä kauppaan..

jos on usan EA studio tehny pelin niin turha on hyvää odottaa.. kämmäsivät maddeninki kanssa,EA gamesin usan porukkaa ei vaan osaa ohjelmoida ps3:n pelejä :) kanadan studia hallitseen sen paremmin FIFA 08 todistaan sen. xbox360 60fps ja ps3 60fps.

Kuullostaa lupaavalta... Toivotaan ettei EA ole sössinyt PS3-versiota kokonaan!! Onkohan niillä apinoita koodaamassa siellä, vai miksi ne eivät osaa...??

PS3-version pelattavuus ei varsinaisesti kärsi ruudunpäivityksen hitaudesta, ja sitä pelatessa ei tullut mieleen, että "näyttääpä paskalta". Ne, joille Sixaxis sopii paremmin käteen, voivat hyvillä mielin ostaa pelin ja nauttia siitä. Vertailtaessa pelejä vierekkäin 360-versio pyörii kuitenkin silminnähden sulavammin.

''PS3-version pelattavuus ei varsinaisesti kärsi ruudunpäivityksen hitaudesta, ja sitä pelatessa ei tullut mieleen, että "näyttääpä paskalta". Ne, joille Sixaxis sopii paremmin käteen, voivat hyvillä mielin ostaa pelin ja nauttia siitä. Vertailtaessa pelejä vierekkäin 360-versio pyörii kuitenkin silminnähden sulavammin.''

Kun omistan PS3:n ja tuo ruudunpäivitys on ainoa asia jonka takia en peliä ostaisi niin kun näitte ne kummatkin konsoliversiot, niin PS3:ssahan on siis se 30 fps eli puolet hitaampi kuin Xboxissa. Mutta tärkein asia on, että häiritsikö se PS3-version hitaampi ruudunpäivitys jotenkin pelaamista? Ja tökkikö peli PS3:lla kuinka paljon ja kuinka paljon se tökkiminen häiritsi/haittoi pelaamista?

Naukkis,

Peli ei varsinaisesti tökkinyt, vaan ruudunpäivitys oli vakaasti 30fps. PS3-versio kuitenkin "vaikutti" hitaammalta verrattuna 360-versioon. Peliä pelatessa asiaa ei edes ajatellut, vaan eron huomasi suorassa vertailussa molempia ruutuja vuorotellen katsoen. Pelituntuma oli molemmissa versioissa täysin identtinen ohjainten luomia eroja (Sixaxiksen hieman löysemmät tatit) lukuunottamatta. Omasta mielestäni PS3-omistajille hitaampi ruudunpäivitys ei ole "dealbreaker", mutta mikäli hyllystä löytyy molemmat koneet, ottaisin itse 360-version sulavamman grafiikan takia.

Selvensikö vastaus tilannetta?

Joo, selvensi melko paljon, kiitos vastauksesta.

Itsellä on siis vain PS3. Suositteletko tätä peliä PS3:lle niille pelaajille jota lätkä kiinnostaa? Ja kun tuossa sanoit, ettei sitä huonompaa ruudunpäivitystä edes ajattele, kun pelaa niin tuntuuko ja näyttääkö PS3-versio sulavalta yksistään? Eli jos ei katsele mitään Xbox-versiota siitä vierestä? Se vaan pelottaa, että ei kai se peli sillä lailla töki että se häiritsisi pelaamista.

Kokeile PS3:lla ensin demoa ja päätä sitten ostatko.

vaikka peli pyöriski 30fps niin se ei tipu alemmas :)

"Moni tiimimme jäsen ei ole koskaan luistellut, mikä teki urakasta haastavan."

Hehheh.

"...painavampi pelaaja pysyy todennäköisemmin pystyssä, ja kevyempikin nytkähtää liikkeelle eri tavoin tilanteesta ja iskun suunnasta riippuen."

Viime vuoden versiossahan pienet pelaajat olivat jostain syystä hemmetin paljon nopeampia joten olisikohan tässä vähän tasoitusta sitten.

sama juttu pisti silmään... jos kerran työkseen tekee jääkiekkopeliä niin kyllä kai sitä voisi pari kertaa käydä jäällä testaamassa miltä se oikeasti tuntuu :)

Naukkis,

PS3-versiota pelatessa ruudunpäivitystä ei tullut edes ajatelleeksi. Peli pyörii hyvin, eikä töki. PS3-versiokin on erinomainen vaihtoehto lätkäpeliä halajavalle.

Taunofobia,

Kiitos taas vastauksesta. :) Jos se ei kerran pelaamista haitannut niin sittenpä ei ole hätää. Demoa kunhan vielä kokeilee niin sen näkee sitten omin silmin.

Plekel tulee varmaankin itse hommattua vaikkakin myös Xbox360 löytyy, mutta demoa pelatessa huomasin pelin grafiikoiden sekoilevan samoin, kuin Fifa'07 ja Death Rising (vain välidemoissa) peleissä, tosin vieläkin pahemmin.

Vika tosin johtuu täysin koneesta sillä kaverilla ei ainakaan ole ollut mitään ongelmia noissa peleissä grafiikoiden suhteen.

"Moni tiimimme jäsen ei ole koskaan luistellut"

Heh, tiesin et osa pelin tekijöistä on nörttejä jotka eivät tiedä jääkiekosta mitään ja siksi peleissä on ollut surkea tekoäly.

"Heh, tiesin et osa pelin tekijöistä on nörttejä jotka eivät tiedä jääkiekosta mitään ja siksi peleissä on ollut surkea tekoäly."

Olipas nerokkaasti päätelty. Tuskin kukaan odotti, että NHL-pelaajat itse näitä pelejä koodavat

Nyt on peli hyllyssä ja ensimmäiset 2-3 h pelattu eilisiltana... Täytyy sanoa vaan, että WAU! Paras lätkä ikinä, luistelu on kuin oikeassa elämässä, kiekonkäsittely on kuin oikeassa elämässä, taklaukset kuin oikeassa elämässä, tekoäly osaa pelata... Meikäläisen sosiaalinen elämä loppui nyt tähän ==>> ja ei kun pelaamaan

"Heh, tiesin et osa pelin tekijöistä on nörttejä jotka eivät tiedä jääkiekosta mitään ja siksi peleissä on ollut surkea tekoäly."

Olipas nerokkaasti päätelty. Tuskin kukaan odotti, että NHL-pelaajat itse näitä pelejä koodavat"

:D:D

Onkohan Playstationille ohjelmoiminen sitten niin vaikeaa vai laiskuusko paistaa läpi EA:n porukasta?

PS3 on vuoden Xbox 360:n kehityskaarta jäljessä. Ei se NHL viime vuonna sulavasti pyörinyt Xboxillakaan. Ensi vuonna molemmat ovat 60 kuvan sekuntivauhdissa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi