Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Päivä PlayStation 3:n parissa

KonsoliFINin edustajallekin tuli vihdoin mahdollisuus istahtaa PlayStation 3:n sekä HDTV:n ääreen ja käydä läpi laitteen tulevaa pelitarjontaa.

Käytössä ollut konsoli oli niin sanottu debug-versio eli vieläkään ei tullut tilaisuutta kokeilla esimerkiksi taaksepäinyhteensopivuutta, blu-ray-leffoja ja muita mediaominaisuuksia. Mutta pelithän ne ovat konsolin pääasia ja niiden suhteen päivä oli vähintäänkin tyydyttävä.


Resistance: Fall of Man

Tätä en tällä kertaa ehtinytkään ihan omin käsin testaamaan, mutta koodi oli tuoreempaa jenkkimedialle tarkoitettua arvostelumateriaalia. Sivusta seuraten co-op -kaksinpeli näytti toimivan hyvin jaetulla ruudulla, eikä esim. piirtoetäisyydessä tai ruudunpäivityksessä ollut moittimista, vaikka ruudulla vilisi välillä kymmeniä vihollisia ja ilma täyttyi ammuksista sekä räjähdyksistä. Ympäristötkin tuhoutuivat huomattavasti enemmän, mitä jotkin ennakkotiedot antoivat odottaa.


Formula One Championship Edition

Demossa pääsi testaamaan taitojaan kahdella eri radalla. Koodi oli keskeneräistä, mutta esimerkiksi sade-efektit olivat jo varsin näyttäviä ja vauhdin tunnettakin alkoi löytyä, kun nopeus kasvoi tarpeeksi suureksi. Täysmittaisia kisoja ei kokeiltu, mutta ainakin lyhemmissä pikamatkoissa autoista irronneet osat jäivät pyörimään radalle usemmankin kierroksen ajaksi. Hiukan tietysti harmittaa, että peliin tulee päättyneen kauden kuskit ja autot. F1-pelisopimushan taitaa olla juuri katkolla, joten nähtäväksi jää, saadaanko peliin jossain vaiheessa vaikka 2007-päivitys.


Genji: Days of the Blade

Genjistä jäi päälimmäisenä mieleen jatkuvat välivideot sekä melko hengettömältä vaikuttava hack'n'slash -meininki. Paikoitellen peli kyllä näytti upealta ja varsinkin liekit tekivät vaikutuksen, mutta hahmojen liikkeet olivat lajityypille uskollisesti tönkköjä, vaikka hiukset ja vaatteet hulmusivatkin hienosti.


Lair

Tähänkin ehdin jo tutustua DigiExpossa eli edelleenkään tästä ei vielä uskalla sanoa oikein mitään. Teknisesti Lair on vielä kovin kesken, mutta ainekset eeppiseen lohikäärmeseikkailuun ovat kasassa. Nyt paremmin kuultavissa ollut musiikki nosti tunnelmaa entisestään.

 


Ridge Racer 7

Tuttu ja turvallinen Ridge Racer ei yritäkään turhia uudistua, vaan jatkaa puhtaalla arcade-linjalla, jolla ei ole juuri mitään tekemistä autolla ajamisen kanssa. Vanhat fanit ovat kuin kotonaan, mutta uusia ystäviä tällä tuskin kauheasti nykypäivänä kerätään. Autovalikoimaa tuntui piisaavan laidasta laitaan, mutta osa menopeliestä oli melko mahdottomia ajettavia. Ympäristöt olivan kauniita ja piirtyivät pitkälle, mutta vaikuttivat muuten melko kuolleilta. Latausruudussa viihdytti Xevious-klassikko.


MotorStorm

Päivän ehdoton kohokohta oli MotorStorm, jonka uudempi koodi rullasi jo paljon vauhdikkaammin, kuin DigiExpossa nähty. Mainio tekoäly järjesti näyttäviä kolareita ja kävi välillä päälle oikein tosissaan. Vaihtelua kisoihin toivat lisäksi eri kulkuneuvojen vaatimat taktiikat; prätkällä ajaessa kannattaa väistää rekat kaukaa ja mutta rekkakuskina ollessa ei tarvitse paljoa pienemmistä välittää. Myös radoilta löytyvät monet eri reitit kannatti valita käyttämänsä ajopelin perusteella. Tattiohjaus toimi erinomaisesti, mutta vaihtoehtona oleva liikkeentunnistus vaatii vielä totuttelua ainakin allekirjoittaneelta. Joiltakin se tuntui luonnistuvan jo nyt. Huumori ja hektinen meininki toivat hyvän mielen ja verkkokisoja ei malttaisi enää odotella.


PlayStation 3

Itse konsoli suoriutui seitsemän tunnin sessiosta nikottelematta ja vaikka laite olikin päältä lämmin, ei siinä vielä sormiaan polttanut. Kuten maailman ennakoista on voinut lukea, oli konsoli todella hiljainen, eikä koko aihe oikeastaan tullut edes mieleen kuin vasta tuntien jälkeen. Sixaxis-ohjain tuntui edelleen hämmentävän kevyeltä ja vaikutti sen vuoksi heiveröiseltä, vaikka onkin varmasti vähintään yhtä kestävä kuin vanha DualShock 2. Langaton ohjain toimi mainiosti kokoustilan perimmäisestäkin nurkasta ja PS3 tunnisti molemmat ohjaimet jatkuvasti ongelmitta. Akuille luvataan 30 tunnin kestoa, joten testisession aikana ei tarvinnut latauksesta vielä huolehtia.

Kiitokset testipäivästä Nordisk Filmille ja aina loistavasta peliseurasta Euroopan ensimmäiselle PS3-verkkopeliklaanille, Finnish Lionsille.
Loppuun voit vilkaista vielä Decoderin kuvaaman ja Nisupullan kokoaman videon tilaisuudesta. Materiaali on kuvattu digikameralla, joten todellinen kuvanlaatu ei välttämättä aivan välity.

Kuvat: Oliver, pziuz, Nisupulla, Karma

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi