Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Joulu 2015

: Hyvää Joulua!

Joulu on taas, joulu on taas, konsolit täynnä pelejä! Vuoden viimeinen viikko alkaa vuoden viimeisellä artikkelilla, jolla KonsoliFINin toimitus lähettää terveisensä kaikille lukijoille, yhteistyökumppaneille ja ennen kaikkea foorumilaisille.

Henrik

Vaikka aloitin KonsoliFINillä vasta pari kuukautta sitten, olen kuitenkin päässyt sukeltamaan nopeasti sisään peliuutisten- ja arvosteluiden pariin, josta iso kiitos kuuluu maailman ihanimmalle toimitukselle. Liittyessäni mukaan asetin tavoitteekseni kehittyä erityisesti kirjoittajana, johon KonsoliFIN on myös antanut erinomaisen kasvualustan. Tulevaisuudessa olisi hienoa päästä suunnittelemaan ja luomaan sivustolle myös audiovisuaalista sisältöä, esimerkiksi videohaastatteluiden ja messuraporttien muodossa.

Vuosi 2015 antoi itselleni kaikenlaista, johon lukeutuvat muun muassa niin medianomiksi valmistuminen kuin myös muutto Turkuun. Pelien saralla päättyvä vuosi on tarjonnut varsin laadukasta koettavaa. Erityisesti The Witcher 3 on jaksanut pitää otteessaan aina toukokuisesta julkaisustaan lähtien. Lisäksi pitkään odotettu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain sai kuluttamaan sohvaa useilla pelitunneilla.

Tuleva vuosi tulee tuskin kalpenemaan kuluvan rinnalla, ainakaan mikäli tähän mennessä julkistettua pelitarjontaa on luottaminen. Lisäksi ovathan pelielokuvatkin nostamassa jälleen päätään, ja vieläpä hyvällä tavalla. Ratchet & Clank, don't disappoint us!

Hyvää joulua ja railakasta uutta vuotta kaikille KonsoliFINin lukijoille!

Miia

Minulla on takana muutama hassu kuukausi KonsoliFINin riveissä, mutta olen päässyt hyvin mukaan tähän hauskaan seuraan. Olen kehittynyt kirjoittajana, vaikka oppimista riittää. Meidän joukkoon etsitään säännöllisesti uusia tekijöitä niin uutis- ja arvostelutoimitukseen. Itse haluaisin mukaan videoiden tekijöitä sekä suoratoistosta innostuneita henkilöitä. Jos mielenkiintosi heräsi, ota yhteyttä! Suosittelen mukaan tulemista, jos kirjoittaminen kiinnostaa.

Viime kuukaudet ovat olleet mieluisia muutenkin. Olen ostanut Xbox Onen ja paljon uusia pelejä vanhoille sekä nykyajan konsoleille. Joulu tuo kaivatun tauon arkeen, joten ehdin varmasti pelaamaan. En ole jouluihminen, mutta onneksi tämän suuren juhlan aikana pystyy tekemään paljon muutakin. Minun lähettämäni tervehdys sisältää muutamia vinkkejä tämän kamalan, mutta rauhaisan juhlan ajaksi.

1. Muista syödä kunnolla.

2. Nuku paljon.

3. Vietä aikaa rakkaittesi kanssa.

4. Muista, joulu on rauhan aikaa.

A-P

Minulle kulunut vuosi on ollut täynnä suuria tapahtumia. Liityin muun muassa KonsoliFINin mainioon porukkaan ja loikkasinpa pois oravanpyörästäkin.

Toimituksessa mukana oleminen on ollut varsin antoisaa. Jopa ankara oikolukuprosessi on ollut mukavaa ja pyrin tietysti kehittymään parhaani mukaan. Välillä kyseenalaistan kehitykseni, sillä muistini on todella huono, mikä voi aiheuttaa samojen virheiden toistoa tekstistä toiseen. Kiitos oikolukijoille kärsivällisyydestä.

Tulevana vuonna tulen seuraamaan erityisellä mielenkiinnolla Xboxin Game Preview -pelejä. Varsinkin Ark: Survival Evolved, Space Engineers sekä We Happy Few kiinnostavat. Suuremmista nimikkeistä mainittakoon uusi Deus Ex, joka toivottavasti lunastaa kovat odotukset.

Niklas

Tämä vuosi jää muistoihin raskaimpina miesmuistiin. Tulevaisuus näyttää kuitenkin toiveikkaalta, sillä epätoivoon ei ole syytä vaipua. Ainakin loistavia pelejä on tulossa. Erityisesti Uncharted ja Deus Ex aiheuttavat kipinöitä nimeltämainitsemattomissa paikoissa. Vuosi 2015 kulutetaan loppuun Falloutin ja Star Warsin parissa. Varsinkin ydintuhoisissa maisemissa riittää haisteltavaa, ja olisipa hyllyssä vielä The Witcher 3 odottelemassa. Mistä sitä aikaa voi ostaa lisää?

Loistokasta joulua ja riemukasta uutta vuotta KonsoliFINin lukijoille!

Tero

Jälkeenpäin tarkasteltuna viimeiset 12 kuukautta elettyä elämää aiheuttavat positiivisia tuntemuksia. Vielä alkuvuodesta mielipide oli synkempi, kun useista väistetyistä iskuista huolimatta YT-peikko onnistui vihdoin puraisemaan takamuksiin. Ex-työnantajan piikkiin kotona lasten kanssa vietetyt kuukaudet sekä loppukesästä varmistuneet uudet kuviot kuitenkin maalasivat tapahtumille hopeareunuksia isolla pensselillä. Toki ensi vuosi olisi silti mukava viettää vakaammissa merkeissä.

Pelirintamalla nähtiin niin paljon laatutavaraa, että kaikkien muistelemiseen tarvittaisiin jo lunttilappua. Mukavana huomiona päteviä nimikkeitä tupsahteli kauppoihin ympäri vuotta, vaikka loppusyksyn ruuhka erottuu jälleen piikkinä joukosta. Uusi konsolisukupolvi on viimeistään nyt saatu vauhtiin, joten tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta. Toivomussäkkiin jää ainoastaan ajatus, että myös pelaajat osaisivat arvostaa enemmän toisiaan. Foorumien riitelyt, saivartelut ja suunsoitot kun eivät palvele ketään.

Markus H.

Päättyvä vuosi ei suonut sijaa löysäilylle: jatkuvasti on ollut ainakin 2-3 juttua joko työn alla, oikoluettavana tai julkaisua odottamassa. Nörtteilyn saralla viihdettä julkaistiin jälleen niin paljon, ettei kaikkeen mielenkiintoiseen millään ehtinyt paneutua. Pelikokemuksista mieleen jää ehdottomasti Witcher 3, joita ryydittämässä olivat Pääskytorni-romaani, tietokirja The World of The Witcher ja lautapeli The Witcher Adventure Game. Viihdelaitteiston päivittäminen nykyisen konsolipolven laitteilla ja uudella televisiolla piti huolen, ettei sijoituskohteita ole tarvinnut juuri miettiä.

Henkilökohtaisen elämän puolella tuli pohdiskeltua paljon maailman menoa ja tietysti kotoisen Suomen suuntaa maailmanpolitiikan syövereissä. Elämäntavaksi muodostunut sinkkuna eläminenkin keskeytyi hetkeksi. Kiihtyvä talouden alamäki taas innosti tutustumaan vaihtoehtoisiin elämänfilosofioihin. Toivottavasti vuosi 2016 toisi edes sen valon tunnelin päähän, jolla tämän maan syöksykierre pysähtyisi. En kuitenkaan aio lyödä vetoa sen puolesta.

Hyvää joulua kaikille KonsoliFINin lukijoille.

Petri

Kohta on taas yksi tapahtumarikas vuosi takana. Vuosi 2015 ei ehkä jää muistoihin ”parhaana vuonna ikinä”, mutta siitä huolimatta mitään en vaihtaisi pois. Kotikiireiden ohessa ehdin kirjoitella arvosteluja, suurkuluttaa Netflixiä ja HBO Nordicia sekä naputtaa mukahauskoja viserryksiä Twitteriin.

Ensi vuoden pelitarjonta vaikuttaa jälleen kerran erinomaiselta kaikessa monipuolisuudessaan. Odotan varsinkin Deus Exin, Hitmanin ja Unchartedin paluita. Lisäksi The Witness, Firewatch, Below ja monet muut indiejulkaisut saavat jo nyt suupielet ylöspäin.

Jaakko

Vuosi 2015 tarjosi hurjan paljon hyvää pelien sekä elokuvien saralla. Samalla oma roolini KonsoliFINin köörissä vahvistui entisestään, sain rekryttyä uutta verta uutistiimiin ja voisin samaan hengenvetoon väittää olleeni kohtuullisen reipas itsekin. Erityisesti kesällä panostukseni nousi uusiin sfääreihin katkaistuani oikean ranteeni kahdesta kohtaa. Tiedättekö, että aktiivinen, ajoittain suorastaan raivokas näpyttely vetreyttää jumittunutta ja titaanilevyin tuettua rannetta kirjaimellisesti käden käänteessä? Valitettavasti reissu Saksan maalle Gamescomiin peruuntui kipsin ja armottomien kipujen vuoksi.

Vuoden parhaan pelin titteli lankesi heittämällä satumaisen ihanalle Ori and the Blind Forestille. Metroidvania-henkinen seikkailu ei ole koskaan aiemmin tuntunut yhtä miellyttävältä pelata. Myös Rise of the Tomb Raider, Halo 5: Guardians , Life Is Strange ja The Witcher 3 jäivät mieleen positiivisina kokemuksina.

Elokuvapuolella nostalgikkoja hellittiin Jurassic Parkin ja Star Warsin onnistuneilla henkiin herättelyillä. Valitettavasti vuoden paras elokuva Rocky 7... anteeksi Creed lipsahti suomalaisissa teattereissa ensi vuoden puolelle. Vanhan kunnon Italian korskean oriin paluu on aina tapaus, jota ei sovi ohittaa. Muistinko jo mainita, että itse Rocky on elokuvahistorian sympaattisin, hellyttävin ja komein yksittäinen hahmo?

Jos jotain joululahjaa saisi toivoa, pieni ja vaatimaton pyyntöni olisi edes jonkinasteinen rauha ja ymmärrys erilaisten ja eri lähtökohdista saapuvien ihmisten kesken. Kulunut vuosi jää itselleni muistoihin pöyristyttävän aggressiivisen ja täysin holtittoman verkkokirjoittelun nousuna, jonka pohjaksi ei ole tarvittu minkäänlaista totuuspohjaa suuntaan taikka toisenkaan. Naiivisti uskallan edelleen väittää, että valtaosa ihmisistä osaa käyttäytyä fiksusti näin halutessaan. Todistakaa, että olen oikeassa, jooko?

KonsoliFINin suhteen toivon, että uusien sivujen myötä saatu nousujohde on ja pysyy myös vuonna 2016. Heti alkuvuonna aloittelemme uutta retroartikkelisarjaa, tarkoituksenamme nostaa myös hiljaiseloa vietellyt KonsoliFIN Podcast uuteen nousuun. Kiitos huikea toimituskööri, ja kiitos rakkaat lukijat kuluneesta vuodesta!

Jyri

Tämä vuosi on ollut melkoista vuoristorataa: yhteistoimintaneuvotteluissa nalli napsahti jälleen kerran, muutaman kuukauden työttömyyden aikana ehdin kirjoittaa uudet sivut KonsoliFINille, keksiä idean omaksi firmaksi sekä aloittaa MBA-päättötyön kirjoittamisen ennen palaamista korporaatiomaailman puristukseen. Ainakaan tästä ei tunnu olevan muuta suuntaa kuin ylöspäin, joten vuosi 2016, minulla on suuret odotukset varallesi! Sitä ennen toivon joulupukin tuovan minulle upouuden Bulletjournal-muistivihkon, koska digitaaliajan eläimenäkin tykkään konkreettisista esineistä: kynän liike paperin pinnalla tekee hetkestä todellisemman kuin tuhat sanaa Evernotessa.

KonsoliFINin kävijöille toivotan Ruben Stillerin tavoin mielenrauhaa. Maailma ei ole vielä valmis, mutta se on nyt paljon parempi kuin mitä se oli sata vuotta sitten. Ja kaikesta huolimatta jaksan uskoa, että sadan vuoden kuluttua kaikki on vielä nykyistäkin paremmin. Tuomiopäivän profeettojen sanomisista huolimatta me olemme aina voittaneet kaikki vastoinkäymiset, vahvistuneet lajina ja kehittyneet kulttuurisesti ja eettisesti. Ja ensi vuonna tulee Ratchet & Clank -elokuvakin!

Markus M.

Kulunut vuosi voitaneen kummelimaisittain kutsua välimallin vuodeksi monessakin mielessä, eivätkä asiat tuntuneet kovin monella saralla ottaneen aimoharppauksia. Toisaalta on myös helppo nähdä, että tutuissa asioissa on tapahtunut kehitystä, joten täydellisestä junnauksesta ei voi puhua. Jatkoaika-puuhasteluissa opittua lätkäjargonia hyödyntäen voinee sanoa, että elämä on prosessi, jossa mennään pienin askelin eteenpäin. Pirkan Hölkän suorittaminen jääkööt merkkipaaluna muistikuviin, vaikka vuoden kuluttua onkin syytä lönkötellä samainen aika parempaan tahtiin.

Mitäpä vuodesta 2015 on sitten jäänyt käteen? Diablon mainio paluulevy Silvër Horizon, Swallow The Sunin megalomaaninen tripaplätty, Star Warsin ansiokas paluu sekä muutaman hiljaisvuoden jälkeinen intoutuminen korttipelien ihmeelliseen maailmaan lienevät ne, joita kiikkustuolissa mietiskelen. Ilveksen mestaruutta en vieläkään nähnyt, mutta ehkä tulevana keväänä asian tila on toinen. Pelien saralta Mario Kart 8 on maittanut koko vuoden ajan, mutta onpa kiehtoneiden teosten seassa myös yllätyksiä. KonsoliFIN-vuottani on leimannut siirtyminen taustatiimiin, sillä vähentynyttä revikointimäärää on kompensoinut lisääntynyt vastuu arvostelukappaleiden kanssa peuhaamisesta.

Vuoden synkimmän juhlan aattona toivotan kaikille KonsoliFINin kävijöille riemukasta joulua. Olkoot lahjakääreet helposti avautuvia, kinkku mehevää ja punaviinin määrä riittävä. Uusi vuosi tuokoot mukanaa uudet kujeet, riemut ja pettymykset. Mitä näitä nyt onkaan. Omista lahjoistani parhain taisi tulla jo joulukuun 23. päivä, kun Tuska-festivaalin organisaatio paljasti Avantasian tekevän seuraa Primordialin, Katatonian ja muiden musisointiorkesterien seuraksi.

[[{"attributes":{},"fields":{}}]]

Iloista joulua ja onnellista uutta vuotta 2016!

Kommentit

Hyvää joulua koko KFIN ylläpidolle ja foorumeiden lukijoille ja kynäsankareille.

Hyvää joulua Konsolfinin ylläpidolle/tomitukselle ja foorumin jäsenille :).

 

 

Mukavaa Joulua ylläpidolle ja foorumilaisille! :)

Rauhallista joulua koko KFIN-yhteisölle!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi