Julkaisimme viime vuonna 12 kappaletta Pelimusiikista Hip Hopiksi -artikkeleita (klik), joissa iskettiin tiskille tunnettujen ja suhteellisen tunnettujen artistien kappaleita, joissa lainataan tavalla tai toisella pelimusiikista.

Äskettäinen Fortnite-räiskinnästä ammentava kappale sai juttusarjan palaamaan takaisin elävien kirjoihin – ainakin hetkeksi. Tässä artikkelissa metsästetään sampleja (muualta lainattuja melodioita, ääniä ja erilaisia koukkuja) lisäksi Chrono Triggeristä ja Donkey Kong Country 2:sta.

Kuten aina, tässäkään artikkelissa ei ole naapurustostasi tuttujen Ämsee Märkä Nakki -ryhmittymän riimejä. Messissä on hieman tunnetumpia nimiä.

Murda Beatz feat. Yung Bans, Ski Mask the Slump God & Lil Yachty - Fortnite x Fortnite

Koska Fortnite on in, muodissa, uusi musta, kaikkien huulilla ja suosionsa huipulla, hyppäävät uuden polven artistit myös mukaan menoon. Autotune-ulinaa, pahaa kieltä ja peliviittauksia mukanaan tuova Fortnite-kappale on Murda Beatzin tuottama.

Ohessa lainaan napattu originaali.

Vakill - Heavy x Chrono Trigger

Chrono Trigger on luultavasti yksi eniten lainatuista tuotoksista hip hop -rintamalla, ja artikkelisarjassamme roolipeli onkin mainittu monet kerrat. Chicagosta lähtöisin oleva Vakill ei ainakaan vielä ole saanut uraansa suoranaiseen lentoon, vaikka materiaalia mies onkin tuottanut hyvän määrää. Yksi kappaleista on Chrono Triggerissä kuultua Secret of the Forest -sävellystä lainaava Heavy.

Alla itse varsinainen sample.

Drake - 6 God x Donkey Kong Country 2

Drake, tuo laulava kanadalainen, julkaisi vuonna 2015 mixtapen nimeltään If You're Reading This It's Too Late. Kelpo myynteihin yltänyt kokonaisuus sisältää yhden kappaleen, joka kuulostanee tutulle Donkey Kong Countrynsa pelanneille.

Ohessa itse mainion David Wisen säveltämä alkuperäisteos.

Ja vielä loppuun ihan näin huomiona: Draken äskettäin julkaistulla Scorpion-levyllä oleva Final Fantasy -kappale ei sisällä samplea pelisarjasta, vaikka nimi muuta vihjaakin.

Kirjaudu kommentoidaksesi


<< Edellinen: Eminem, Yelawolf ja Slaughterhouse indiesävelmän äärellä
>> Seuraava: Osataan sitä Suomessakin — Elastisen Eteenpäin-kappale lainaa melodiansa Final Fantasystä