Hip hop -musiikkiin on lainattu vuosien saatossa melodioita, ääniä ja erilaisia koukkuja muista sävellyksistä. Näitä – alan termein – sampleja on kaavittu myös videopelien musaraidoilta.

Tälläkään kertaa mukana ei ole naapurustostasi tuttua Kaalikääryleriimitiimiposse-kollektiivia, vaan hieman enemmän nimeä keränneitä tekijöitä. Muistathan myös sarjan aiemmat osat, joissa on kuultu muun muassa Eminemiä Soul Calibur -melodian päällä sekä kotimaisen Max Paynen muokkaamista rap-muottiin.

1. Ski Beatz feat. DA$H - High Score x Donkey Kong Country 2

Ski Beatz tai lyhyemmin Ski ei välttämättä nimenä sano paljoa, mutta moni hip hopin ystävä on mitä luultavimmin kuullut hänen tuotantoaan. Mies on tuottanut sulosointuja muun muassa Jay Z:lle (Dead Presidents II, In My Lifetime, 22 Two's), Fat Joelle (John Blaze) sekä yli parikymmentä viisua Curren$ylle. Omiakin levyjä on ehditty pistää pihalle kaksi kappaletta. Hänen tuotantoaan on myös biisi High Score, johon lainataan sävelkulkuja Super Nintendon Donkey Kong Country 2 -tasoloikasta. Tarkemmin sanottuna käsittelyssä on mainio Stickerbush Symphony.

2. Childish Gambino - Hold You Down x Streets of Rage 2

Childish Gambinon toinen kappale tässä artikkelisarjassa vie pelaajat Streets of Rage 2 -mätkeen maisemiin. Oheinen kappale ei kuitenkaan omi alkuperäistä saundia täysin itselleen, vaan Slow Moon -lurituksen vaikutteita kuullaan siellä ja täällä kappaleessa, joskin selkeästi eniten aikamääreen 1:55 jälkeen.

3. XV - When We're Done x Kingdom Hearts II

XV:tä voisi väittää tehokkaaksi mixtape-julkaisijaksi. Miehen nimissä on yli 20 tällaista kokoelmaa. Vuonna 2011 julkaistulla Zero Heroes -tuotoksella kuultu When We're Done -kappale lainaa Kingdom Hearts II -roolipelin kaunista Sanctuary-sävellystä omiin käyttötarkoituksiinsa.

4. Bone Thugs-N-Harmony - Crossroad x Eternal Champions

Bone Thugs-N-Harmony -kokoonpanoa voi hyvällä omatunnolla kutsua legendaariseksi. Viisikko on ollut aktiivinen jo 90-luvun alusta lähtien ja heidän repertuaariinsa kattaa useita räppiklassikoita. Ennen kuin poppoon tunnettu Tha Crossroads -viisu tunnettiin tällä nimellä, oli sen nimi yksinkertaisempi "vain" Crossroad. Alkuperäinen miksaus pyöritti Eternal Champions -pelin Bad Ending -kappaletta omiin musiikillisiin tarkoituksiinsa. Kuuntele alkuperäistuotosta tästä ja vertaile.

5. Curren$y - Star Power x Super Mario World

Tuntuuko oheinen kappale hieman halvalta? Kenties, sillä Curren$yn riimien taustalla kuultavia säveliä ei ole liiemmin muokattu alkuperäisversiostaan. Kappale lainaa melodiansa suoraan Super Mario Worldista. Linkkiä alkuperäismelodiaan ei tarvittane?

--

Mitä mieltä olet oheisista kappaleista, näytätkö niille peukkua vai kenties jotain muuta sormea? Kerro asiasta meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi