Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Pelimusiikista hip hopiksi -artikkelisarjassa on käyty läpi kappaleita, jotka ovat ammentaneet enemmän tai vähemmän pelimusiikista. Näitä – alan termein – sampleja on kuultu tähän asti ainoastaan osana ulkomaisten artistien tuotoksia, mutta osataan sitä Suomessakin. Malliesimerkki on kuulosteltavissa alta.

Tässäkään jutussa ei käydä läpi naapurustostasi tutun MC Keppanakouran tuotoksia, vaan valokeilassa on enemmän tunnettuja tekijöitä.

1. Elastinen - Eteenpäin x Final Fantasy IX

Vaikka nettikeskustelun perusteella kotimaisia sampleja ei tarvitsisi jakaa kaiken kansan tietoon, niin tehdään nyt kuitenkin poikkeus. Onhan Elastisen Eteenpäin-kappaleella kuultava "sämpylä" listattuna ihan Wikipediassakin. Elaksis Kivi -albumilla kuultu tuotos on Sakari "Sakke" Aallon tuottama.

Melodies of Life -kappaleen voit kuulostella alta. Video alkaa kohdasta 1:36, jolloin Eteenpäin-kappaleessa kuultava melodia alkaa soimaan.

2. Big Sean - Memories x Sonic the Hedgehog

Big Sean, tuo Detroitista kotoisin olevan räppärismies, on ollut artikkelisarjassamme myös aiemmin. Tällä kertaa kuulosteltavana on hänen Memories Pt. 1 -kappaleensa, joka lainaa Sonic-pelaajille tuttuja säveliä. Oheinen video ei ole virallinen, vaan kyseessä on fanien tekemä kokoelma klippejä.

Sonic the Hedgehog -pelin Special Stage:

3. Redman - Lay You Out x Street Fighter II

Legendaarisen Redmanin Lay You Out -kappale on kuin Street Fighter II -tribuutti mikäli äänimaisemaa sekä lyriikoita on uskominen. Ja miksipä ei olisi, sillä se on julkaistu Street Fighter Underground: Remix -albumilla.

Alkuperäistä Ken-hahmon kentässä kuultavaa melodiaa voi kuulostella tästä:

Mitä mieltä olet oheisista kappaleista, näytätkö niille peukkua vai kenties jotain muuta sormea? Kerro asiasta meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi