Hip hop -musiikkiin on lainattu vuosien saatossa melodioita, ääniä ja erilaisia koukkuja muista sävellyksistä. Näitä – alan termein – sampleja on kaavittu myös videopelien musaraidoilta.

Tälläkään kertaa mukana ei ole naapurustostasi tuttua Hoppisaurus Ämceet -ryhmää, vaan hieman enemmän nimeä keränneitä tekijöitä. Muistathan myös sarjan aiemmat osat, joissa on kuultu muun muassa äskettäin Suomessa vieraillutta Bryson Tilleriä sekä Streets of Rage 2 -rymistelyn muokkaamista rap-muottiin.

1. ScHoolboy Q - Break The Bank x Mario Kart 64

Tuottajamies The Alchemistin Break The Bank -kappaleeseen sisällyttämä ääni voi hyvinkin olla nokkelin videopelisample, mitä koskaan on kuultu. Tai jos ei nyt nokkelin, niin ainakin erikoisin, sillä ScHoolboy Q:n kappaleeseen on ujutettu varsin mielenkiintoista ulinaa Mario Kart 64 -kaahailusta. Käytössä on nimittäin huuto, jonka Toad-hahmo päästää ottaessaan osumaa tai tippuessaan rotkoon. Tätä huutelua on mahdollista kuulla läpi kappaleen hieman muokattuna. Alkuperäisen ääniefektin voi kuulostella tästä linkistä.

2. Del the Funky Homosapien feat. Khaos Unique - Proto Culture x Darkstalkers

Nämä artistit tuntevat videopelinsä, ainakin mikäli lyriikoista voi mitään tulkita. Del the Funky Homosapienin ja Khaos Uniquen Proto Culture -kappale on täynnä viittauksia eri peleihin aina Grand Theft Autosta Gexin kautta Doomiin, Sega-pelitaloon, Nintedo Power -lehteen ja moneen muuhun aiheeseen liittyvään. Eikä uskottavuutta tietenkään haittaa, että lyriikoiden taustalla kuultava musiikki lainaa sävelkulkunsa Darkstalkers-pelistä.

3. Fat Joe - Take a Look at My Life x Navyfield

Jos on joskus pelannut Def Jam: Fight for NY -mätkintäpeliä, tunnistanee tämän kappaleen. Yllättävää lienee, että kyseinen kappale lainaa rankalla kädellä Navyfield-pelin valikkomusiikkia. Lainatavaraa on sekä kappaleen varsinainen melodia sekä alussa kuultava aurinkoinen intro. Kuuntele mainio alkuperäisteos tämän linkin kautta.

4. Tory Lanez - Summer Love x Ridge Racer Type 4

Kanadalainen Tory Lanez on saanut julkaistua vasta yhden varsinaisen studioalbumin, mutta muuta musiikkituotantoa miehellä riittää. Yksi näistä tuotoksista on Just Landed -mixtape vuodelta 2010, jolla kuultava Summer Love tuo kovasti mieleen Ridge Racer Type 4 -kaahailun. Syynä on ehkäpä se, että kappaleeseen on lainattu pelissä kuultua Move Me -sävellystä. Kovin looginen syy.

5. Lil B - Welcome Home x Final Fantasy Mystic Quest

Erikoista musiikkituotantoa tarjoileva Lil B on listallamme jälleen. Hänen Welcome Home -rykäisynsä nimittäin uusiokäyttää Final Fantasy Mystic Questissä kuultua City of Forest -sävellystä omiin tarkoituksiinsa. Tämän melodian lisäksi kappaleella kuullaan tukku Super Mario -pelien ääniefektejä.

-----

Mitä mieltä olet oheisista kappaleista, näytätkö niille peukkua vai kenties jotain muuta sormea? Kerro asiasta meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi