Pelimusiikista hip hopiksi 6 kansi

: Voi Swizz Beatz ja Jay Z, minkä teitte

Hip hop -musiikkiin on lainattu vuosien saatossa melodioita, ääniä ja erilaisia koukkuja muista sävellyksistä. Näitä – alan termein – sampleja on kaavittu myös videopelien musaraidoilta.

Tälläkään kertaa mukana ei ole naapurustostasi tuttua MC Poraaja Posse Emcees Crew -kollektiivia, vaan hieman enemmän nimeä keränneitä tekijöitä. Muistathan myös sarjan aiemmat osat, joissa on kuultu muun muassa Eminemiä Soul Calibur -melodian päällä sekä kotimaisen Max Paynen muokkaamista rap-muottiin.

1. Jay Z feat. DMX / Memphis Bleek & Beanie Sigel - Money, Cash, Hoes x Golden Axe

Voi Swizz Beatz, minkä teit. Konkarituottaja nappasi vaikutteita vuoden 1989 Golden Axe -pelistä Jay Z:n Money, Cash, Hoes -kappaleeseen, mutta albumin kansilehdillä tätä tietoa ei ole mainittu. Vertailua voi suorittaa kuulostelemalla Theme of Thief -alkuperäislurittelua sekä oheista vahvasti sensuroitua musavideota.

2. Curren$y feat. Wiz Khalifa - No Squares x God of War III

Curren$y, Louisianan letkeä sylkijä, on julkaissut lähemmäs 50 mixtapea. Ei liene yllätys, että ainakin yhdellä näistä tuotoksista kuullaan videopelistä melodiansa lainaava kappale. Mikäli ei heti tunnista alkuperäisteosta oheisesta videosta, niin tämän linkin kautta voit kuunnella Revenge Fallingin sellaisena kuin se kuultiin God of War III:ssa vuonna 20.

3. Lil B - I Love You x Final Fantasy X

Kuten juttusarjan edellisessä osasessa mainittiinkin, Lil B on hahmo, jonka suosiota on välillä vaikea ymmärtää. Jos ei muuta, niin ainakin miehen työstämän musiikin valtavalle määrälle voi näyttää hyväksyvää peukaloa. Based Godin tämänkertainen kappale tottelee nimeä I Love You ja se nappaa melodiansa Final Fantasy X:n Besaid Island -sävellyksestä. Tuotoksesta on filmattu eläimiä vilisevä musiikkivideo, joka on kuulemma todella aito ja rehellinen. Katso se alta, mikäli tohdit.

4. Charles Hamilton feat. Show TuFli - Put Cash Up x Sonic the Hedgehog 2

Charles Hamilton on koettanut saada hip hop -uransa kunnolla käyntiin jo useammat kerrat, mutta varsinaista läpimurtoa ei ole vielä nähty. Oli miten oli, mies ehti verrata itseään useammat kerrat Segan Sonic-siilimaskottiin. Mutta miksi? Hänen mukaansa Sonic-sana tarkoittaa pohjimmiltaan ääntä ja siilit hautautuvat maahan. Näin ollen hän on kuin Sonic-siili, koska hän hautaa itsensä ääneen. Että näin. Oheinen Put Cash Up on napannut joka tapauksessa samplensa Sonic the Hedgehog 2:n Casinosta.

5. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Human Video Game x Donkey Kong & Pac-Man

DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince -duon Human Video Game -kappale lienee tämän artikkelisarjan vanhin tuttavuus. Viisu kuultiin jo vuonna 1988 julkaistulla He's the DJ, I'm the Rapper -levyllä. Will Smithin riimien taustalla ei kuulla suoranaista lainamelodiaa, mutta aihealue sekä useammat tutut äänet ovat videopeleistä. Edustettuna on useampi elementti Donkey Kongista sekä Pac-Manista.

----

Mitä mieltä olet oheisista kappaleista, näytätkö niille peukkua vai kenties jotain muuta sormea? Kerro asiasta meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi