Vielä testivaiheessa oleva avoimen maailman hiekkalaatikkopeli Fractured Online keskittyy pelaajien mahdollisuuteen olla keitä he haluavat, millaisessa maailmassa haluavat. Peliä kehittävän Dynamight Studiosin perustaja ja toimitusjohtaja Jacopo Gallelli hyppäsi etähaastatteluun KonsoliFINin kanssa avatakseen vähän sekä henkilökohtaista että studion taustaa.

Jacopo Gallellin tie pelinkehittäjäksi ei ole se tyypillisin. Hän naurahtaakin taustansa olevan sellainen, mikä yllättää useimmat pelaajat.

"Olen koulutukseltani taloustieteilijä, mutta rakastuin pelisuunnitteluun. Työskenneltyäni pelisuunnittelijana muutaman projektin parissa muiden yritysten kanssa muutin takaisin Italiaan ja perustin oman yritykseni", Gallelli kertoo.

Näin syntyi Dynamight Studios, jonka Gallelli perusti yhdessä kahden ystävänsä kanssa.

"Opiskelimme yhdessä yliopistossa, työskentelimme erillisten pelien parissa, ja lopulta löysimme toisemme jälleen luodaksemme Dynamight Studiosin."

Uuden studion jäsenet nauttivat kaikki massiivisista monen pelaajan verkkopeleistä valtavasti. Huomattuaan, ettei hiekkalaatikko-MMO-pelien saralla ollut kovinkaan paljoa valinnanvaraa, eikä käytännössä yhtään isometristä nimikettä, tiimi päätti luoda sellaisen. Heidän vankaksi tavoitteekseen muodostui laajentaa perinteisten MMORPG-yleisöjen ulkopuolelle ja tuoda jotain uutta pöytään.

Gallelli kertoo Fractured Onlinen parissa työskentelyn olleen hauskaa kaikille tiimin jäsenille. Prototyyppien tekeminen aloitettiin jo vuonna 2017, ja tälle vuodelle saattaisikin olla jo luvassa täysi julkaisu. Kehittäjän mukaan Unity-moottorin virittäminen tukemaan suuria avoimia maailmoja on ollut haastava tehtävä. Taustajärjestelmä perustuu SpatialOS-maailmanrakennusalustaan, jonka avulla pelissä voidaan isännöidä kymmeniätuhansia samanaikaisia käyttäjiä samassa vuorovaikutteisessa universumissa.

Dynamight Studiosilla keskitytään parhaillaan Fractured Onlinen beeta-testaukseen ja palautteen keräämiseen pelaajilta. Julkaisuviivalle halutaan päästä mahdollisimman hyvin eväin ja valmiilla materiaalilla.

"Julkaisun jälkeen odotamme voivamme alkaa lisätä peliin Kickstarter-kampanjan lisätavoitteisiin liittyvää sisältöä", Gallelli lisää innokkaasti haaveillen.

Jacopo Gallelli

Dynamight Studiosiin ja Fractured Onlineen voi tutustua tarkemmin pelin virallisilla verkkosivuilla. Käynnissä on myös emojien ja tarrojen suunnittelukilpailu, johon voi ottaa osaa Discord-palvelimella maaliskuun 11. päivään saakka.

Kirjaudu kommentoidaksesi