Pelinkehityksen maailmanmestaruuskisat 2020 -artikkelisarja esittelee GDWC:n kilpailijoita ja tarinoita tiimien sekä pelien takana.

Boiling Steel

Scifiseikkailu Boiling Steel sisältää kiehtovan tarinan yhdeltä S.T.A.L.K.E.R. -sarjan tekijöistä. MiroWin voitti VR-nimikkeellään pro-sarjan viikkoäänestyksen.

Kolme vuotta sitten perustettu ukrainalainen MiroWin Studio koostuu joukosta pelinkehityksen ammattilaisia. Jo julkaistuja nimikkeitä ovat länkkäriräiskintä Guns’n’Stories: Bulletproof VR ja Pelinkehityksen maailmanmestaruuskilpailuihinkin osallistunut scifi-ammuskelu Boiling Steel. Nyt kehitteillä oleva RU77 on studion kolmas VR-projekti.

"Pelien tekeminen on luultavasti vain kutsumuksemme. Ukraina, kuten muutkin Neuvostoliiton jälkeiset maat, on henkilöstön taonta-ahjo IT-markkinoille", MiroWin toteaa.

MiroWin on keskittynyt VR-pelien tekemiseen, vaikka niiden suosio on vasta hiljalleen nousussa Ukrainassa.

"Tiimillemme oli mielenkiintoista tulla pioneereiksi tässä, ja senkaltainen innostus on johtanut siihen, että nyt meistä on tullut HTC Viven, Oculuksen, Sony Playstationin, Picon, Nolon ja Huawein virallisia kumppaneita ja olemme IVY-maiden ensimmäinen tiimi, joka julkaise pelin Oculus Questille", kertoo MiroWin iloisena saavutetusta asemasta.

MiroWinilla ollaan onnellisia siitä, että he saavat tehdä jotain, jota rakastavat. He tähtäävät myös mahdollisimman suureen vuorovaikutukseen yleisön kanssa. Tiimi uskoo uniikin ilmeen luomisen pelille olevan elintärkeää. Tietäen markkinoiden vain odottavan Cyberpunk 2077:n julkaisua, MiroWin päätti tehdä oman kyberpunk-projektinsa, mutta Neuvostoliiton jälkeiseen henkeen.

"Kiinnitimme tähän erityistä huomiota luodessamme RU77-konseptia – siksi meillä on ainutlaatuinen juoni, idea ja ympäristö", MiroWin kertoo.

Studio haluaa luoda jotain korkealaatuista, jota kuluttajat käyttävät Sydneystä Torontoon, Kapkaupungista Novosibirskiin. Tämä tavoite motivoi tekijöitä parantamaan jatkuvasti.

"Jokainen sotilas unelmoi tulevansa upseeriksi, joten jokainen indiestudio haaveilee julkaisevansa AAA-tuotteita ja nousevansa pelinkehittäjien kärkikastiin. Me kuljemme tätä maalia kohti, ottaen vakaita askelia eteen ja ylöspäin joka vuosi", MiroWin toteaa.

Boiling Steel julkaistiin Steamissa maaliskuussa 2020.

Pelikehityksen maailmanmestaruuskilpailujen palkintona on matka Suomeen

Kirjaudu kommentoidaksesi