Pelinkehityksen maailmanmestaruuskisat 2020 -artikkelisarja esittelee GDWC:n kilpailijoita ja tarinoita tiimien sekä pelien takana.

Monorail Stories

Seikkailuaiheisen viikkoäänestyksen toiselle sijalle tullut Stelex Softwaren minimalistinen pulmapeli Monorail Stories keskittyy valintoihin ja vuorovaikutukseen.

Italiaa puhuvassa Sveitsin osassa sijaitseva indiestudio Stelex Software on pieni perheyritys, jossa vaikuttavat Stefano Maccarinelli vaimoineen ja tyttärineen. Kolmikko julkaisi ensimmäisen pelinsä vuonna 2004.

"Rakastamme tarinankerronnallisten pelien parissa työskentelyä ja välitämme kovasti kokemuksesta sekä tunteista", Maccarinelli kertoo.

"Se on intohimomme, emmekä ole koskaan pelänneet tehdä paljon (ja vielä enemmän) uhrauksia vuosien varrella."

Monorail Stories ei ole ihan tavallinen seikkailu tai pulmapeli. Se kertoo vaihtoehtoisesta nykyhetkestä, jossa kaksi päähenkilöä, Ahmal ja Silvie, matkustavat päivittäin vuorikaupungista työpaikoilleen. He kulkevat samalla junalla, mutta eri aikoina ja vastakkaisiin suuntiin.

"Peli koskee työmatkailijoiden elämää, ja idea tuli yhden päivittäisen junamatkan aikana", valaisee Maccarinelli Monorail Storiesin syntyä.

"Mietimme, kuinka voit kertoa tarinan aloittaen toiminnasta, joka on välikohtaus ja helposti unohtuva kaikille?"

Pelin pääajatus lähti tuosta pohdinnasta. Monotrail Stories leikkii ajatuksella elämän erillisistä arkisista tapahtumista, jotka voivat yhdistyessään saavuttaa hyvin merkittäviä ulottuvuuksia.

"Junamme, aivan kuten oikeatkin sellaiset, yhdistää kaksi täysin erillistä ’kuplaa’, tässä tapauksessa myös poliittisesti ja ideologisesti", Maccarinelli kertoo.

"Ajatuksena oli sisällyttää tarinaan metaforisella tavalla jokapäiväisen elämämme näkökohtia niiden radikaaliudessa ja naiiviudessa, kuten useat kirjoittajat ovat tehneet 1900-luvun fiktiossa."

Erityisenä inspiraationa kehittäjille ovat monien muiden ohella toimineet kirjailijat Dino Buzzati ja Italo Calvino.

Stelex Softwarelle on tärkeää innovatiivisuus ja pelien kehittyminen teknologisen edistyksen myötä.

"Rakastamme sitä, kuinka videopelit ovat nyt kokemuksia, jotka ylittävät yksinkertaisen haaste-tekijän", Maccarinelli toteaa.

Pelikehityksen maailmanmestaruuskilpailujen palkintona on matka Suomeen

Kirjaudu kommentoidaksesi