: Pelivinkit helmikuulle 2016

Jos tammikuussa ilmestyi nippu mielenkiintoisia pelejä, niin helmikuu yrittää pistää vielä paremmaksi. XCOM 2 ja Far Cry Primal koristavat pelilehtien kansilehtiä, mutta mitä muuta vuoden lyhyimmässä kuussa julkaistaan?

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin uusi artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Helmikuu 2016

CALENDULA (02.02.2016)

Steam Greenlightin kautta ponnahtaa esille paljon julkaisuja, joista suurin osa painuu unholaan hyvinkin nopeasti. Omalaatuinen CALENDULA sen sijaan erottuu joukosta erilaisen konseptinsa ansiosta. Miten pelata peliä, joka ei halua tulla pelatuksi? Uniikki kauhunimike luottaa vahvasti tunnelmaan, eikä varmasti tarjoa perinteistä pelikokemusta.

Saatavilla: PC

 

 

Not A Hero (02.02.2016)

Viime vuonna PC:lle julkaistu Not A Hero loikkaa nyt myös kotikonsoleille. Sivusta kuvattu 2D-räiskintä pistää ison vaihteen silmään alusta asti, niin hektisen pelattavuuden kuin hulluuden rajamailla taiteilevan juonensa puolesta. Vai miltä kuulostaa tulevaisuudesta aikamatkustanut violetti pupu, joka asettuu vaaliehdokkaaksi? KonsoliFINin virallisen arvostelun voi lukea täältä.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

 

 

Firewatch (09.02.2016)

Vuosi on 1989. Palovartijana Wyomingin korpiseudulla työskentelevän Henryn päivä kokee yllättävän käännöksen, kun rutiinitehtävät muuttuvat metsän synkkien salaisuuksien edessä. Campo Santo -studion Firewatch saattaa olla kevään isoimpia yllättäjiä. Luonnonpuistoon sijoittuva seikkailu näyttää ja kuulostaa videoiden perusteella upealta.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

 

 

Unravel (09.02.2016)

Viime E3-messuilla julkistettu Unravel ihastutti pelikansan sympaattisella ulkoasullaan. Langasta tehty Yarny-hahmo matkaa luonnonkauneissa ruotsalaismaisemissa etsien kadonnutta perhettään. Limbomainen tasoloikka luottaa fysiikkapohjaisiin pulmiin, joita ratkotaan Yarnysta purkautuvalla langalla. Samalla tekijät kertovat tarinan ystävyydestä, perheestä ja rakkaudesta. Harvoin pienen budjetin indie-peli dominoi EA:n lehdistötilaisuutta, mutta Unravel todisti että sekin on mahdollista.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

 

 

Superhot (25.02.2016)

Kickstarter-kampanjan kautta rahoituksensa kerännyt Superhot on matkannut pitkän tien ilmaisesta prototyypista aina latauspeliksi asti. Ensimmäisen persoonan räiskintä yllättää konseptillaan: aika liikkuu vain silloin, kun pelaaja liikkuu. Testiversion perusteella Superhot vakuuttaa hauskan idean, upean ulkoilmeen ja Matrix-henkisten liikesarjojen ansiosta. Toivottavasti simppeli perusajatus on onnistuttu laajentaa vastaamaan täysimittaisen julkaisun standardeja.

Saatavilla: PC, Xbox One maaliskuussa

 

 

Artikkelisarjan avausosasta jäi puuttumaan muutama helmi, joihin kannattaa myös tutustua: armoton Darkest Dungeon, henkisesti raskas This War of Mine: The Little Ones ja erilainen seikkailupeli Between Me and the Night.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kommentit

Firewatch ja Unravel ovat omallakohdalla odotetuimmat pelit, jotka tulee varmasti hankittua.

Ja Gone Home ilmestyy Euroopassa 12.2. Se kannattaa ehdottomasti pitää mielessä. Tammikuuhun tähdätty julkaisu viivästyi parilla viikolla.

Unravel vaikuttaa tojella lupaavalta, ja miekkonen pelin takana vaikuttaa olevan vilpittömän innoissaan ihastuttavasta tuotteestaan. Odotukset on hyvin korkealla, liekö tässä tämän vuoden Ori.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi