: Pelivinkit huhtikuulle 2016

Kevätaurinko alkaa hiljalleen paistaa tv-ruutuun häiritsevän kirkkaasti, ja alkuvuoden tiivis julkaisutahti hakee varovasti kesärytmiä. Onneksi peliruuhkaa on nykyisin tasattu koko vuoden mitalle ainakin suomalaisstudioiden toimesta.

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Huhtikuu 2016

Hyper Light Drifter (31.03.2016)

Hyper Light Drifter julkaistiin virallisesti maaliskuun puolella, mutta nostetaan se esiin myöhäisestä ilmoituksesta johtuen huhtikuun artikkelissa. Joukkorahoituksen kautta pelikansan tietoisuuteen ponnahtanut zeldamainen seikkailu yhdistelee uutta ja vanhaa. Retromainen grafiikka, tarkat kontrollit ja eeppinen juoni vievät pelaajan jännittävälle matkalle. Konsolijulkaisua joutuu odottamaan vielä tovin, mutta pc-pelaajille on jo Heart Machine -studion herkkua tarjolla.

Saatavilla: PC, myöhemmin konsolit

 

Quantum Break (05.04.2016)

Suomalaisen Remedyn seuraava julkaisu, Quantum Break, ei ihan osu artikkelisarjan indie-henkeen, mutta olkoon tämä säännön vahvistava poikkeus. Kyseessä on kuitenkin yksi Suomen suurimpia viihdetuotantoja ikinä. Hatunnosto Sami Järvelle ja kumppaneille. KonsoliFINin virallisen arvostelun voi lukea täältä.

Saatavilla: PC, Xbox One

 

Enter the Gungeon (05.04.2016)

Tiukkaa toimintaa ja nopeita refleksejä kaipaaville on huhtikuussa tarjolla sarjakuvamaisen värikäs Enter the Gungeon. Ylhäältä päin kuvattu räiskintä pistää pelaajien sormet koville nopeatempoisen pyssyttelyn merkeissä. Kaikki viholliset ovat eri panoksien ja luotien näköisiä hahmoja, jotka vastaavat voimalla voimaa vastaan. Kymmenet eri tuliluikut takaavat variaatiota hektiselle räimeelle.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

 

Pollen (10.04.2016)

Lisää sinivalkoista väriä kevääseen. Mindfield Gamesin P.O.L.L.E.N julkaistaan PC:lle, ja Oculus-käyttäjät pääsevät myös testaamaan VR-version beetaa. Hyvin paljon Somaa ja Gone Homen tapaisia tutkiskelusimulaattoreita muistuttava peli lupaa tarinavetoista tekemistä avaruusaseman ympäristössä. Trailerin perusteella peliä voi odotella myös PlayStation 4:lle joskus hamassa tulevaisuudessa.

Saatavilla: PC, myöhemmin PlayStation 4

 

Ratchet & Clank (20.04.2016)

PlayStation 2:n aikakaudella syntyi kaksi muistettavaa tasoloikkasarjaa. Toinen on Uncharted-kehittäjän Jak & Daxter ja toinen Insomniac Gamesin Ratchet & Clank. Sympaattisen sankariparin toimia seuraava nimike tarjoilee paljon mielikuvituksellisia aseita, huumoria ja tietenkin hurjan avaruusseikkailun. PlayStation 4:lle julkaistava uudelleenkäynnistely on sulavan kaunis ja täysin linjassa samoihin aikoihin julkaistavan animaatioelokuvan ilmeen kanssa.

Saatavilla: PlayStation 4

 

Lisäksi 26. päivä julkaistaan maaliskuusta siirtynyt Housemarquen Alienation, joka käsiteltiinkin jo edellisessä artikkelissa. Kolme suomalaista peliä samassa kuussa. Torilla tavataan!

 

Maaliskuun tarjonnasta kannattaa tutustua myös ihastuttavaan Ori and the Blind Forest: Definitive Editioniin, LucasArtsin legendaariseen Day of the Tentaclen Remastered-versioon ja darksoulsmaiseen Salt and Sanctuaryyn.

 

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Pois mukavuusalueelta - pelivinkit tammikuulle 2016

Pois mukavuusalueelta - pelivinkit helmikuulle 2016

Pois mukavuusalueelta - pelivinkit maaliskuulle 2016

Kommentit

Uuh, Ratchet! Uusi konsolisukupolvi pääsee vihdoin kunnolla liikkeelle! ;)

ÖÖö ratchet and clank julkaistaan 20-22.4 vähän vaihtelevaa tietoa tuntuu olevan ja missä on dark souls 3 joka julkaistaan tuolloin 12.4 :O

Oho, 20. päivä tuo Rachet tosiaan ilmestyy. Pahoittelen painovirhepaholaista.

 

Dark Souls 3 jäi artikkelista pois, kuten myös Dirt Rally (Terolle terveisiä), kirjoittajan omien mieltymysten ja pelituntemuksen takia. Molemmat varmasti päteviä julkaisuja.

Kiitos vastauksesta, selvensi asiaa :)

Jos otsikkona on "pois mukavuusalueelta", niin Dark Souls 3 olisi sopinut tähän kuin talikko persuksiin :)

Olisihan se :D Ehkä pidin sitä huhtikuun julkaisukalenterista ns. isona julkaisuna, joka ei tarvitse enää lisähuomiota.

Pienten asialla kun ollaan, niin täytyy ehdottomasti mainita, että Thomas Happin ihan ite tekemä Axiom Verge (metroidvania-ish) saapuu vihdoin myös PS Vitalle 20. huhtikuuta. Kyseessä on cross-buy peli, joten jos kolehti on jo annettu Happin suuntaan aikaisemmin PS4-version osalta, niin ei muuta kuin pölyt pois käsipelikonsolin tateilta ja kovaa ajoa.

Itse taidan kuitenkin päätyä rallipoluille Dirt Rallyn parissa.

Ehdottomasti maininnan arvoinen peli. Pleikalla kerran  läpäissyt ja 5/5. 

Haisee kyllä niin härskisti Somalta toi Pollen trailerin perusteella että hyi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi