Xbox Series X|S:lle suunnitellut langattomat LucidSound LS15X -kuulokkeet ovat hintaansa nähden varsin loistavat vekottimet.

Merkkinä LucidSound on minulle täysin tuntematon, mutta kun sain mahdollisuuden testata kuulokkeita, päätin tarttua tilaisuuteen.

Hintaluokaltaan noin 80 euron arvoiset kuulokkeet saapuivat luokseni kätevässä, pienessä paketissa. Ahnain pikku kätösin aloin repimään laatikkoa auki, ja pian pääsin itse vekottimen kimppuun. Ah, miten kaunista! Kuulokkeissa ei ole mitään ylimääräisiä vilkkuvia valoja tai karvakoristeita, vaan ne ovat mattamustat ja yksinkertaisen tyylikkäät.

Itse päänähtävyyden lisäksi mukaan oli pakattu irrotettava mikrofoni, Micro-USB-latauskaapeli, USB-lähetin sekä quick start -ohjekirja. Eli kaikki tarvittava.

Testing, testing...

Alkuinnostuksesta toivuttuani päätin pistää kuulokkeet testiin. Laitteen asennus onnistui helposti jopa minulta: tökkäsin USB-lähettimen Series X:n etuosaan, ja homma oli siinä. Ohjekirjassa on QR-koodi, jonka skannaamalla asennuksen voi suorittaa loppuun, mutta avautuva nettisivu oli syystä tai toisesta tyhjää täynnä. Mutta väliäkö tuolla, sillä kuulokkeet toimivat ilmankin.

Koska tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin kuulokkeita Series X -konsolillani, jouduin säätämään pari sekuntia lisää. Minun täytyi laittaa päälle ”mykistä kaiuttimen ääni, kun kuulokemikrofoni on liitetty” -asetus, sillä ilman sitä äänet olisivat kuuluneet sekä kuulokkeista että kaiuttimista samanaikaisesti.

Kuppiosat on valmistettu pehmeästä, nahkamaisesta materiaalista. Kuulokkeet tuntuvat päässä mukavilta ja sopivat myös silmälasien käyttäjille mainiosti. Hirmuhelteillä en ehtinyt kuulokkeita kokeilemaan, mutta ainakaan normilämpötiloissa hikoilua ei esiintynyt. Omalla kohdalla ongelmaksi muodostui se, että parin tunnin käytön jälkeen kuulokkeiden sanka alkoi kiristämään päälaelta. Yritin säätää kokoa sopivammaksi, mutta valitettavasti kivun takia en pysty käyttämään kuulokkeita noin tuntia pidempään.

Kuulokkeissa on valmiina kolme eri EQ-asetusta: Signature, Bass Boost sekä Neutral. Näiden välillä pystyy kätevästi vaihtelemaan painamalla oikeassa kuulokkeessa sijaitsevaa näppäintä.

Pyöritellään pyörylöitä

Äänenvoimakkuutta säädetään pyöräyttämällä vasemman kuulokkeen pyörylää. Vasemmalta puolelta löytyvät myös audion hiljennys, virtanappi, lataus- mikrofoni- sekä mobiili 3.5mm-portti. Oikealla puolella sijaitsevat peliäänten ja chatin tasapainotus, mic monitoring sekä mikin hiljennys.

Kaikki nappulat ja vipstaakit ovat hyvin käden ulottuvilla. Alussa pientä hapuilua esiintyy, mutta kun nappuloiden paikat muistuvat mieleen, on niiden käyttäminen tarpeeksi simppeliä.

Edullisen hinnan vuoksi odotin äänenlaadun olevan korkeintaan keskinkertaista, mutta yllätyin positiivisesti: äänenlaatu on keskivertoa parempaa. Testipelin hommaa hoiti Amnesia: The Bunker, ja kuulin selvästi maailman ärsyttävimmän kauhupelimörön örinät ja mörinät.

Irrotettavan mikrofonin saa helposti väänneltyä ja käänneltyä sopivalle etäisyydelle suusta. Puhe kuuluu pelikaverille selkeästi, eikä pätkimistä esiinny. Tämän hintaluokan laitteelle kyseessä on vallan mainion laatuinen mikki. Jos suun edessä sojottava tikku häiritsee, voi sen kiskaista irti ja veivata mäelle, sillä kuulokkeista löytyy myös sisäänrakennettu mikrofoni.

Musiikin kuunteluun LucidSound LS15X -kuulokkeet eivät sovi. Musiikki kuulosti aika kamalalta, eikä laitteen mukana tule PC:lle asennettavaa ohjelmistoa, minkä kautta säätöjä pystyisi tekemään. Mutta mitäpä tuosta, pelaamiseenhan vekottimet on tarkoitettu.

Varteenotettava vaihtoehto

Akun kestoksi luvataan yhdellä lautauksella 15 tuntia. Mielestäni tämä pitää aika hyvin paikkansa. Akun lataustarpeen saa selville painamalla vasemman kupin nappia, jolloin hempeä naisääni kertoo missä vaiheessa akun lataus on.

Testattavaksi saapuneet LucidSound LS15X -kuulokkeet ovat suunniteltu Xboxille ja PC:lle, mutta saatavilla on omat kuulokkeet myös PlayStationille.

LucidSound LS15X Wireless Gaming Headset for Xbox Series X|S ovat ihan mukiinmenevät, hinnaltaan edulliset peruskuulokkeet. Jos etsii vähän alle satasen maksavia langattomia kuulokkeita Series X:lle ja jos jostain onnistuu löytämään kyseisiä kuulokkeita myyvän kaupan, niin LucidSoundin vekottimet ovat varsin varteenotettava vaihtoehto.

Kommentit

?

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi