Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ensituntumalta hentoinen Orochi V2 yllätti jämäkkyydellään ja tarkkuudellaan. Razer on taas kerran osoittanut, että elegantti ja toimiva mahtuvat samaan lauseeseen.

Ensikosketus Razerin uuteen hiireen synnytti epäilyksiä sen varsinaisesta käytännöllisyydestä ja kestosta jatkuvassa ja ennen kaikkea kovassa käytössä. Ilman paristoa parkkimittarin verran painava Orochi V2 tuntui heppoiselta ja munankuoren sileä mattamuovikuori lipsuvalta. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi, ja viikon käytön jälkeen voin suositella tätä langatonta pikkukaveria niin toimisto- kuin pelikäyttöön.

Pieneen Orochi V2:een mahtuu ei vain yksi, vaan kaksi paristopaikkaa. Käyttäjä voi kätevästi sujauttaa hiiren sisään joko AAA- tai AA-pariston, ihan mielensä mukaan. Virta ei myöskään lopu ihan heti kesken toiminnan, sillä Orochi V2 lupaa reilut 900 tuntia käyttöaikaa. Kertaakaan ei ole tarvinnut patteria vaihtaa, vaikka hiiri on ollut päällä lähes kellon ympäri. Lupaus näin pitkästi käyttöajasta ei ole ollenkaan hassumpi, sillä useimmat muut langattomat hiiret tarjoavat suosiolla paljon vähemmän.

Orochi V2:n langattomat ominaisuudet ovat paristovalinnan tapaan monipuoliset. Bluetoothin lisäksi on mahdollisuus käyttää Hyperspeed-tekniikkaa. Käytännössä tämä tarkoittaa donglen tuikkaamista usb-porttiin, eikä vaadi sen kummempia sirkustemppuja. Razerin mukaan Hyperspeed tarjoilee muihin pelihiiriin verrattuna vähintään 25 prosenttia nopeamman suorituskyvyn. Tällaista vertailua en pysty itse tekemään, mutta peffatuntumalta voin helposti todeta, että vikkelä on. Minkäänlaista viivettä ei ole ollut havaittavissa liikkeen seuraamisessa tai nappien painalluksissa.

Suloiset 60 grammaa painava Orochi V2 liukuu hiirimatolla käsittämättömän vaivattomasti. Pohjasta löytyvät 100 prosenttista PTFE:tä eli teflonia olevat tassut takaavat vaivattoman ranneliikkeen. Hiiri luistaa kuin unelma, mutta ei karkaa käsistä edes CS:GO-matsissa. Herkkyyttä voi säätää kätevästi lennosta painamalla väri-indikoinnilla varustettua keskinappia. Mekaaniset kytkimet ja optinen 5G-anturi tekevät käyttökokemuksesta vallan ylellisen. Erikseen ostettava pitoteippi luo hiirelle vakaamman tunnun, mutta ilmankin sitä pärjää ihan mainiosti.

Orochi V2 on ainakin näin pienikätiselle tyypille todellinen aarre. Ranne ei ole väsynyt työpäivän ja peli-iltojen aikana kuten isomman pelihiiren kanssa toisinaan käy. Razerin pienokainen on nätti sekä toimiva – ja mahtuu muuten kivasti repun pikkutaskuun.

Kirjaudu kommentoidaksesi