PlayStation Move Sharpshooter

Sonyn kehittämä PlayStation Move Sharpshooter on suunniteltu räiskintöjä suurkuluttavalle pelaajalle. Move- ja Navigon-ohjaimet toimiakseen vaativa Sharpshooter on muotoiltu pelkistetyn konepistoolin näköiseksi. Väritykseltään lapsellisen punavalkoinen ase miellyttäisi sisäistä asehullua huomattavasti paremmin aidommalla ulkoasulla, mutta syyt nykyiseen olemukseen lienevät juurikin samaisesta ajatuksesta lähtöisin. Jämäkän tuntuisesta muovista tehty muotti herättää silti käteen saatuaan joitain varhaislapsuuden fantasioita syvällä sisimmässä.

   

Lisätuki räiskintään

Sekä vasen- että oikeakätisille suunniteltu muotti on lähes valmis käytettäväksi suoraan paketista otettuaan. Move-ohjain asetetaan irrotettavan läpinäkyvän suojan alle aseen kärkeen. Navigon-kapula puolestaan naksahtaa paikoilleen "lippaan" ja piipunkärjen välillä roikkuvaan "remmiin". Navigonin kiinnitys on hivenen tukalaa, mutta kerran tilaansa napsahdettuaan ohjain pysyy jämäkästi paikallaan. Säädettävä olkatuki helpottaa toimivan peliasennon löytämisessä.

Ase on suunniteltu siten, että mahdollisimman moni toiminto toimisi ilman ohjaimiin koskemista. Ainoa poikkeus suunnitelmaan jääkin ympyrä- ja ristinäppäimistä, joita pitää käyttää hankalasti Navigon-ohjaimesta. Kolmio- ja neliönapit on sijoitettu hieman liipaisimen yläpuolelle. Lisäominaisuutena muotista löytyy tulitustilan valitsin, joka toimii sellaisenaan esimerkiksi Socom-peleissä.

Move-tuella varustettuja räiskintäpelejä varten Sharpshooter on lyömätön. Tavallisesti pelatessa luonnoton ranteen taivutus tähdätessä rasittaa pidemmän päälle kättä, mutta aseen kanssa ranteisiin kohdistuu ainoastaan minimaalinen voima. Tähtääminen ei vaadi sen enempää totuttelua Movella pelaamista jo harrastaneille. Kerran asetukset säädettyään Sharpshooter toimii niin lapaluuhun tuettaessa kuin vapaammin lonkalta ammuttaessa. Raideräiskintöjä pelatessa rambomainen lonkalta tulitus tuntuu erityisen miehiseltä.

Hintansa väärti kapistus

49,90€ hintalapulla varustettu Sharpshooter kannattaa pistää harkintaan, mikäli Move-räiskintöjä on aikomus pelata enemmänkin. Tukevan tuntuisesta materiaalista valmistettu asemuotti takaa huomattavasti ergonomisemman pelattavuuden – puhumattakaan miehisemmästä – kuin ranteen vääntävä normaalitähtäys. Muutamasta pienestä nillityksestä huolimatta tästä on vaikea kuvitella pistettävän paremmaksi muutoin kuin ulkonäön osalta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi