: Pelivinkit elokuulle 2017

Tästä se taas lähtee. Hiljainen heinäkuu vaihtuu kiireiseen elokuuhun, ja tästä eteenpäin uutuuspelien julkaisutahti vain kiihtyy kohti joulumarkkinoita. Kyllä, syksy on jo kohta ovella, vaikka Suomessa ei ole päästy edes vielä nauttimaan kunnollisista kesäkeleistä. Oheisten neljän nimikkeen lisäksi elokuu tarjoilee muun muassa esiosan Life is Strangelle, spin-offin Unchartedille ja uutta kautta Telltalen Batmanista.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Elokuu 2017

The Long Dark (1.8.)

Jo tovin Steamin Early Accessissa ja Xbox Game Preview'ssa vakuuttanut avoimen maailman selviytymistitteli The Long Dark saa virallisen julkaisunsa elokuun ensimmäinen päivä. Samalla pelaajat pääsevät käsiksi tarinatilan kahteen ensimmäiseen episodiin. Talviseen erämaahan sijoittuva nimike on ilo silmälle monimuotoisen, luonnonmukaisesti vaihtuvan vuoristoilmaston ansiosta, mitä taas tukee toimiva pelattavuus. Virallisen julkaisun myötä myös PlayStation 4:n omistajat pääsevät käsiksi Hinterland Studiosin teokseen.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Tacoma (2.8.)

Muutaman vuoden takainen Gone Home oli yllätyshitti, mutta samalla myös vahva osoitus pelien mahdollisuuksista tarinankerronnan suhteen. Tacoma jatkaa Steve Gaynorin johdolla juonivetoisten nimikkeiden parissa. Avaruuteen sijoittuva kävelysimulaattori tutkii pelin nimeä kantavan, hylätyn avaruusaseman tapahtumia, ihmiskohtaloita ja tragedioita. Pelaajan harteilla on koota hologrammimaisten hahmojen keskusteluista tarinan punainen lanka ja seurata sitä samalla selvittäen Tacoman kaikki salaisuudet.

Saatavilla: PC, Xbox One

Niddhog 2 (15.8.)

Ensimmäinen Niddhog oli yksinkertaisen konseptinsa ansiosta helppo oppia, mutta tie mestariksi vaati toistoja toistojen perään. Kahden miekkasankarin ruudusta toiseen siirtyvä verinen baletti hauskuutti jo pelkkien kuolinanimaatioidensa ansiosta. Taustalla oli silti monimutkainen ja taktinen kaksintaisto, jossa tuurilla ei pitkälle pötkitty. Jatko-osa on saanut täysin uuden ilmeen ja lisää lihaa luidensa päälle uusien karttojen ja aseiden muodossa. En garde!

Saatavilla: PC, PlayStation 4

Obduction (29.8.)

Viime vuonna PC:lle julkaistu Obduction kääntyy vihdoin myös PlayStation 4:lle. Legendaarisen Mystin tekijöiden uutukainen on salaperäinen pulmapeli, jossa ulkoavaruuden oliot ovat kaapanneet pelaajan. Tavoite on selkeä: kotiin Maahan olisi päästävä takaisin, mutta se vaatii hoksottimia. Ensimmäisen persoonan kuvakulmasta pelattava pulmailu on yksi tämän vuoden pakkohankinnoista PlayStation VR -virtuaalilasien omistajille, jos ennakkotiedot pitävät yhtään paikkaansa.

Saatavilla: PC, PlayStation 4 (PS VR -tuki)

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi