: Pelivinkit helmikuulle 2018

Viime kuussa julkaistiin salakavalasti paljon kehuja saanut Celeste. Helmikuu jatkaa indie-pelien esiinmarssia mielenkiintoisilla ja omaperäisillä nimikkeillä. Ja muistakaahan, että Shadow of the Colossus saa myös uusioversion PlayStation 4:lla.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Helmikuu 2018

Owlboy (13.02)

Owlboyn kehitys otti melkein kymmenen vuotta, ja konsolistit saivat odotella vielä reilun vuoden lisää. Nyt kuitenkin norjalaisen Simon Stafsnes Andersenin teos ilmestyy myös Nintendon, Sonyn ja Microsoftin laitteille. Klassisilta Nintendo-titteleiltä inspiraationsa ottanut Owlboy on pilvimaailmaan sijottuva tasoloikka. Otus-nimisen pojan kylään hyökätään, joten nuorukainen joutuu kovan paikan eteen pelastaakseen kaiken.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One

Crossing Souls (13.02)

Crossing Souls vie pelaajat takaisin 1980-luvun Kaliforniaan. Kaveriporukka löytää mystisen esineen, jonka avulla he voivat siirtyä kahden eri rinnakkaisuuden välillä: elämän ja kuoleman. Retrohenkinen nimike yhdistelee pulmailua, taistelua ja kevyitä roolipelielementtejä ylhäältä päin kuvatuksi seikkailuksi. Jos ei muuta niin Espanjasta ponnistavan studion graafinen jälki on värikkään kaunista.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

The Fall Part 2: Unbound (16.02)

Parin vuoden takainen The Fall kertoi tarinaa tekoälystä, joka yritti pelastaa puvun sisällä kriittisessä tilassa olevan isäntänsä hengen. Sivusta päin kuvattu osoita ja klikkaa -pelin ja räiskinnän hybridi vakuutti oivallisella tarinallaan, vaikka kontrollipuoli ei aivan ollutkaan kunnossa. Nyt kertomus jatkaa siitä mihin ykkösosassa jäätiin.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Fe (16.02)

EA:n Originals-leiman alla julkaistava Fe on hyvin omaperäisen näköinen toimintapeli, jonka keskiössä on kettumainen olento. Laulun voimaan luottava sankari seikkailee puoliavoimessa maailmassa tutkien kasveja ja ympäristöjään. Ruotsalaisen Zoink-studion luomus esittelee lisäksi tummanpuhuvaa pohjoismaista mytologiaa.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua ainakin iOS-hittipeli The Roomin jatko-osaan Old Sins sekä taitoa vaativaan Celesteen.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi